29 / 04 / 2024

satıcı tapu masrafı öder mi

satıcı tapu masrafı öder mi

Gerekli belgelerin temin edilip, tapu dairesinden randevu alınması ile alıcı ve satıcı arasında devir işlemleri yapılıyor. Bu noktada satıcı tapu masrafı öder mi? Masrafları sadece alıcı mı öder?

2023'te hem alıcısına hem de satıcısına kazandıran ikinci el araçlar, 2024'te de fırsatlar sağlayacak!

İkinci el araçlar 2023 yılında hem alıcısına hem de satıcısına kazandırdı. 2. el araçların 2024 yılında da önemli fırsatlar sağlaması bekleniyor.

2023 tapu masrafında son dakika! Tapu harçları arttı mı? İşte tapu harç ücretleri Temmuz 2023!

2023 tapu masrafında son dakika... Tapu harçları arttı mı? İşte tapu harç ücretleri Temmuz 2023...Hemen bakın...

Oğuz Satıcı kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Akfen gayrimenkul yatırım ortaklığı A.Ş Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Satıcı kimdir? Oğuz Satıcı daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Oğuz Satıcı'nın eğitim hayatı nasıldı?   İşte Oğuz Satıcı`nın hayatına dair merak edilenler.

Uyanık instagram satıcılarına karşı uzmanlar uyardı! “İade almıyorum” yok!

Pek çok kişi için pratik ve kolay bir yöntem olarak alışkanlık haline gelen instagram gibi platformlardan veya özellikle alışveriş için açılmış uygulamalardan alışveriş yapıyor.  Belli bir dükkan ve muhatap olmadığı için bazı satıcılar ise uyanıklık yaparak bunu fırsata çevirmeye çalışıyor ve ürünü

Tapu ve tapu masrafına dair bilinmeyenler! 100 metrekare evin tapu masrafı ne kadar?

Tapu masrafı, hem alım yapan hem de satış yapan kişilerin merak ettiği bir konudur. Peki tapu harcı, tapu masrafı nedir? İşte detaylar!

Ekspertiz fiyatları üçe katlandı, alıcı da satıcı da tavan fiyat istiyor

İkinci el otomobil satışlarında satıcıya ve alıcıya getirilen ekspertiz raporu şartı fiyatların yükselmesine neden oldu. Tüketici dernekleri ve otomobil satıcıları ekspertiz raporuna tavan fiyat getirilmesini istiyor.

Bir evin tapu masrafı ne kadar?

Tapu masrafı pek çok kişinin kafasını karıştıran bir konudur. Bir ev aldıktan sonra tapu masrafı ne kadar olur? Tapu harcını kim öder? Bu sorular sık sık sorulmaktadır. İşte tapu masrafına ve diğer konulara dair merak edilen detaylar!

Satıcıya e-ticarette koruma kalkanı! 5 gün içinde ödeyecek!

E-ticarette hizmet sağlayıcı kişilere güçlü koruma kalkanı geliyor. Satış platformu, satıcıyı savunmasını henüz almadan tek taraflı sistemden çıkaramayacak, parasını da beş gün içinde ödeyecek. İşte detaylar…

İlk tapu masrafı ne kadar?

Tapu işlemleri ile ilk defa uğraşacak olan kişiler, ilk tapu masrafına dair bazı detayları bilmek istiyor. İşte o detaylar!

Arsa satışında tapu harcı ne kadar?

Tapu harcı hem ev hem de arsa için ayrı ayrı araştırılmaktadır. Arsa satışında tapu harcı ne kadar? sorusu pek çok kişi tarafından araştırılmaktadır. İşte merak edilenler!

Ev satarken tapu masrafı kime ait?

Ev satışı yapan da evi alan kişilerin de bazı soruları bulunmaktadır. Sorulan sorulardan biri de “Ev satarken tapu masrafı kime ait?” şeklinde sorulan sorudur. İşte merak edilenler!

Tapu masrafı ne kadar tutar?

Tapu masrafı ne kadar olur, tapu masrafı nereye, nasıl ödenir şeklinde sorular sıkça sorulmaktadır. İşte detaylar!

Ev satışında tapu devri nasıl yapılır?

Taşınmaz malların el değiştirmesi işlemine tapu devri deniyor. Bu durum, alıcı ve satıcı arasında olabileceği gibi aileden miras kalması ya da benzeri sebeplerle de gerçekleşebiliyor. Peki, ev satışında tapu devri nasıl yapılır? İşte konu hakkında tüm detaylar...

satıcı tapu masrafı öder mi Haberi

satıcı tapu masrafı öder mi

Satıcı tapu masrafı öder mi?

Gayrimenkul alım satım işlemleri tapu dairesinde gerçekleşiyor. Gerekli belgelerin temin edilip, tapu dairesinden randevu alınması ile alıcı ve satıcı arasında devir işlemleri yapılıyor.


Bu noktada tapu masraflarının da ödenmesi gerekiyor. Peki bu masrafları sadece alıcı mı öder? Yoksa satıcı tapu masrafı öder mi?


Kanun gereğince tapu harcının hem alıcıdan hem de satıcıdan ayrı ayrı tahsil edilmesi gerekiyor. Tahsil edilecek bedel, tapunun gerçek satış bedeli üzerinden belirlenen oranlarla hesaplanıyor.


Söz konusu tapu harcı oranları her sene yeniden düzenleniyor. 2014 yılında yapılan düzenlemeler gereğince 2013 yılına göre tapu harcında bir değişiklik yapılmamakla birlikte, tapu harcı binde 20 oranında hem alıcıdan hem de satıcıdan ayrı ayrı tahsil ediliyor.


Ayrıca tarafların ödemeleri gereken masraflar arasında tapu döner sermaye masrafları yer alıyor. Döner sermaye...