05 / 05 / 2024

satın aldığınız konutta kiracı varsa ne yapılabilir

satın aldığınız konutta kiracı varsa ne yapılabilir

Bir konut satın aldığınızı ancak içinde kiracı olduğunu farz edelim. Bu durumda ne yapılabilir merak ediyorsanız haberimizi incelebilirsiniz. Satın aldığınız emlakta kiracı varsa ne yapılabilir, detayları...

Aldınız aldınız! Bu fiyatlar bugün son! İşte Toyota Corolla Hatchback 15 Kasım 2022 fiyat listesi

Toyota resmi web sitesi üzerinden Ekim ayı fiyatları üzerinden satış yaptığı Toyota Corolla Hatchback için fiyatların bugün sona ereceğini açıkladı. Aldınız aldınız, bugünden sonra Toyota Corolla Hatchback'in fiyatları güncelleniyor. Peki Toyota Corolla Hatchback fiyatı bugün ne kadar?

1.1 milyar dolar değerindeki mal varlıklarını 1 euroya satın aldı!

Norveçli enerji devi Equinor şirketi Rusya’dan tamamen çekilme kararı aldı. Bu kara söz konusu şirkete pahalıya mal oldu. Uzun süreli görüşmelerin ardından Equinor ülkedeki tüm mal varlıklarından vazgeçti. Rus enerji devi Rosneft 1.1 milyar dolar değerindeki mal varlıklarını 1 euroya satın aldı.

İsra Holding, Kayaşehir Palladium’u Ziraat GYO'dan satın aldı! 

Öz sermaye ve güçlü ortaklık yapısıyla çeyrek asırdır gayrimenkul geliştirme, inşaat ve enerji sektörlerinde faaliyette bulunan ve çeşitli projelere imza atan İsra holding, Ziraat GYO bünyesinde bulunan Kayaşehir Palladium’u satın aldı.

Şafak Mahmutyazıcıoğlu Ece Erken için lüks daire satın aldı! 

Sunucu Ece Erken ile aşk yaşayan Şafak Mahmutyazıcıoğlu, Ece Erken'e lüks daire satın aldı. Kesenin ağzını açan Şafak Mahmutyazıcıoğlu, daire için 9 milyon TL ödedi. 

Ivanka Trump Creek Adası'ndan arazi satın aldı!

Eski ABD Başkanı, Donald Trump'ın kızı Ivanka Trump eski flörtü Tom Brady'nin yaşadığı Creek Adası'ndan 30 milyon dolara arazi satın aldı. 

Galip Öztürk ve Derkan Başer Batum'da AVM satın aldı iddiası!

Cinayetten müebbet hapse çarptırıldıktan sonra firar eden Metro Turizm’in sahibi Galip Öztürk ile Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan sanal bahis çetesinin elebaşlarından Derkan Başer, Gürcistan’da bir araya geldi. İki firarinin Batum’daki bir AVM’yi satın aldığı öne sürüldü.

Eda Ece kiraladığı daireyi satın aldı!

Yasak Elma dizisiyle yıldızı parlayan oyuncu Eda Ece Ulus'ta kiraladığı daireyi satın aldı.

Halk GYO, Adapazarı Belediye Binası'nı 10 milyon TL'ye satın aldı!

Halk GYO, Adapazarı Belediyesi mülkiyetinde bulunan Sakarya İli, Adapazarı İlçesi, Cumhuriyet Mahallesi, 78 Ada 233 nolu parselde kayıtlı ana gayrimenkulün zemin ve 1. normal katındaki 3 no'lu bağımsız bölümü 10 milyon TL bedelle satın aldı. 

Epic Games, AVM satın aldı! 

Yılbaşı kampanyası ve her hafta verdiği ücretsiz oyunlarla adından sıkça söz ettiren Epic Games bu sefer ilginç bir gelişmeyle yeniden gündeme geldi. Epic Games, Amerika'da alışveriş merkezi satın aldı. 

İBB Yıldız Kenter Tiyatrosu'nu satın aldı!

İstanbul’un en önemli tarihi kazanımlarından biri olan Kenter Tiyatrosu'nu İBB satın aldı. Yıllarca Kenter Tiyatrosu'nda sahne alan Tiyatrocu Nedim Saban, karardan sonra yaptığı paylaşımla Ekrem İmamoğlu'na teşekkür etti. AKP grubu ise komisyonda onay verdiği teklifi genel kurulda onaylamadı.

Cristiano Ronaldo koronavirüsten korunmak için ada satın aldı!

İtalya’yı esir alan koronavirüs salgını sonucunda Portekiz’den dönmeyeceğini açıklayan Cristiano Ronaldo ile ilgili çıkan haberler gündemde yer alırken ünlü yıldızın Portekiz sahilinde yer alan 'Ilha de fuzeta' isimli adayı satın aldığı iddia edildi.

Aon, Willis Towers Watson'u satın aldı!

Aon merkezi ABD'de olan danışmanlık, brokerlik ve iş çözümleri şirketi Willis Towers Watson'ı yaklaşık 30 milyar dolara satın aldı...

Louis Vuitton, Tiffany’i 16.2 milyar dolara satın aldı!

Fransız Louis Vuitton (LVMH), ünlü marka Amerikalı Tiffany’i 16.2 milyar dolara satın aldı. Anlaşma kapsamında hisse başına nakit 135 dolar ödenecek.

satın aldığınız konutta kiracı varsa ne yapılabilir Haberi

satın aldığınız konutta kiracı varsa ne yapılabilir

Satın aldığınız emlakta kiracı varsa ne yapılabilir?


İçinde kiracının olduğu mülkü yeni satın alan kişi, aldığı mülk ile birlikte eski sahibi ile kiracı arasında yapılmış sözleşmenin tüm hükümlerini de devralmış oluyor.


Ancak söz konusu konutu satın alan kimse eğer mülkü kullanma gereksiniminde ise, satın alma tarihinden itibaren bir ay içerisinde kiracıya durumu ihtarname ile bildirip, satın alma tarihinden sonraki 6 ay içerisinde kiracıya tahliye davası açabiliyor.


Yani satın aldığınız emlakta kiracı varsa ne yapılabilir sorusunun yanıtı;

Konutun yeni sahibinin, gayrimenkulu satın aldığı tarihten itibaren bir ay içerisinde noter kanalı ile ihtar çekerek burayı satın aldığını, bu meskene gereksinimi olduğunu, bu nedenle de bu tahliyenin istendiğinin bildirebilir.



Işıl Seren...