01 / 05 / 2024

satış bedeli üzerinden tapu harcı ödenecek

satış bedeli üzerinden tapu harcı ödenecek

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde, devir işleminin yapılabilmesi için tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Harç, binde 20 oranında hesaplanıyor. Peki, tapu harcı hangi bedel üzerinden ödenir?

Milli Emlak'tan büyük fırsat! O ilde hem imarlı hem de KDV'den muaf arsayı 80 bin TL'ye satıyor!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün resmi web sitesi üzerinden yayımlanan ve merakla beklenen Kasım ayı ihale ilanları arasında satış bedeli 80 bin lira olarak açıklanan konut imarlı arsa da yer alıyor. Söz konusu arsa KDV'den de muaf...

Tapuda satış bedelini az göstermenin cezası nedir?

Tapu dairelerinde alım satım işlemi gerçekleştirilirken gayrimenkulde alım ve satım bedellerinin bildirilmesi gerekiyor. Gerçek bedeller üzerinden tapu harcı ödemesi yapılıyor. Peki, Tapuda satış bedeli az gösterilirse ne olur? Tapuda satış bedelini az göstermenin cezası nedir? İşte tüm detaylar...

Tapu harcı pişmanlık dilekçesi örneği 2022!

Tapu dairesinde ödenecek harç satış bedeli üzerinden ödenmezse taraflar bu hatayı bir dilekçe ile düzeltebiliyor. İşte tapu harcı pişmanlık dilekçesi örneği 2022...

Tapu harcı alan bankalar!

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde alıcı ve satıcı, gerçek satış bedeli üzerinden harç ödemesi yapıyor. İşte tapu harcı alan banka listesi..

Tapu harcı indiriminde son 4 gün!

Gerçek satış bedeli üzerinden binde 20 oranında tahsil edilirken, 15 Mart'ta binde 15'e indirilen tapu harcındaki bu indirim 4 gün sonra sona eriyor..

İşyeri tapu harcı 2017!

İşyeri alım satım işlemleri, ilgili tapu dairesinde gerçekleşiyor. Bu işlem için satış bedeli üzerinden tapu harcı ödeniyor. İşte işyeri tapu harcı 2017 oranları..

Tapu harcı pişmanlık dilekçesi 2017!

Mesken, işyeri, arsa ve arazi taşınmazlarının tapu dairesinde devredilmesi halinde tapuda binde 20 oranında harç ödemesi yapılıyor. Bu bedel, satış bedeli üzerinden ödeniyor.

Tapu satış bedeli KDV dahil midir?

Gayrimenkul alım satım işlemleri için, tapu dairesinde satış bedeli üzerinden belli oranlarda tapu harcı ödemesi yapılıyor. Peki, tapu satış bedeli KDV dahil midir? Harç KDV hariç bedel üzerinden mi hesaplanır?

Tapu işlemlerinde gerçek değer beyan edilmezse ne olur?

Taşınmaz mallarla ilgili her türlü tapu işleri, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yapılıyor. Yapılan işlem için satış bedeli üzerinden harç ödeniyor. Peki, tapu işlemlerinde gerçek değer beyan edilmezse ne olur?

Tapu alım satım vergisi 2016!

Tapu alım satım vergisi oranı binde 20 olarak hesaplanıyor. Bu oran rayiç bedelden düşük olmayan satış bedeli üzerinden hesaplanıyor. İşte tapu alım satım vergisi 2016 hesaplama örneği..

Tapu harcı 2016 hesaplama örneği!

Tapu satış işlemlerinde 2015 yılında olduğu gibi 2016 yılında da satış bedeli üzerinden binde 20 oranında harç tahsil edilecek. Peki, harç nasıl hesaplanır? İşte tapu harcı 2016 hesaplama örneği..

Ata GYO Nevşehir'de gayrimenkul aldı!

Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Nevşehir Kapucubaşı Mahallesi'nde bulunan gayrimenkulün 2.800.000 TL satış bedeli üzerinden tapu devrinin yapıldığını KAP'a bildirdi. İşte açıklama...

Tapuda satış bedeli nasıl düzeltilir?

Tapuda satış bedelini eksik beyan eden kimseler, Maliye tarafından durumun tespit edilmesi halinde ceza ile karşılaşıyor. Peki, ceza almamak için tapuda satış bedeli nasıl düzeltilir?

satış bedeli üzerinden tapu harcı ödenecek Haberi

satış bedeli üzerinden tapu harcı ödenecek

Tapu harcı hangi bedel üzerinden ödenir?

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde, devir işleminin yapılabilmesi için tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Bu harç, satış bedeli üzerinden hesaplanıyor.


Tapu harçları işlemin yapıldığı yerin vergi dairesine ödeniyor. Maliye Bakanlığınca yetki verilmesi halinde ilgili kuruluşlar (bankalar gibi) tarafından da tahsil olunabiliyor. 


Kimi zaman kullanılan kredi miktarının az olması, rayiç bedelinin daha düşük olması gibi durumlarda da gerçek satış bedeli yerine bu bedel beyan edilerek daha az tapu harcı ödenmiş oluyor.


Gerçek satış bedelinin rayiç bedelden ve kredi miktarından yüksek olması halinde yine bu bedelin beyan edilmesi gerekiyor.


Aksi durumda tapu harcı cezası kesiliyor. Tapu dairesinde yapılan işlemden sonra, emlak vergisi değerinden daha düşük bir bedel üzerinden harç ödendiğinin veya beyan edilen devir ve iktisap bedelinin gerçek durumu yansıtmadığının tespit edilmesi...