06 / 05 / 2024

satış halinde çevre temizlik vergisi

satış halinde çevre temizlik vergisi

Taşınmaz malların satılması halinde yeni malik, belediyeye beyanname verirken, eski malik de çevre temizlik vergisinin kaldırılması için dilekçe verebiliyor. İşte çevre temizlik vergisinin kaldırılması için dilekçe örneği..

Çankırı Milli Emlak 8 taksitle 2 arsa satıyor!

Çankırı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nden 2 adet taşınmaz 5.000,00 TL'yi geçmesi halinde, 1/4'ü peşin, kalan kısma yıllık kanuni faiz uygulanmak suretiyle en fazla iki senede, üçer aylık dilimler halinde 8 eşit taksitle satışa sunulacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 28 ilde 472 arsayı satışa sunuyor! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, 5-6 ve 7 Nisan 2022 tarihlerinde 28 ildeki 472 arsanın satışa çıkarılacağı duyuruldu. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 31 ilde 385 araziyi satışa sunuyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, 14 ve 22-23 Aralık tarihlerinde ülke genelinde yapılacak 31 ilde 385 arazi peşin ya da yüzde 25 peşin 24 ay vade imkanıyla satışa çıkarılacağı duyuruldu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 18 ilde 128 arsayı satışa sunuyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 18 ilde yer alan 128 arsayı satışa sunuyor. Açık artırma 14 Aralık Salı günü saat 10:30'da gerçekleştirilecek. 

Konut ve iş yeri satışlarında KDV oranına Danıştay ayarı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Abdullah Tolu bugünkü köşesinde konut ve iş yerlerinin satışı halinde KDV oranlarının nasıl belirleneceğini kaleme aldı. İşte Abdullah Tolu'nun 'Danıştay konut mu iş yeri mi tartışmasına son noktayı koydu' başlıklı yazısı...

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü İzmir'deki 85 gayrimenkulü satıyor!

İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İzmir ili, Bayraklı, Gaziemir, Karabağlar, Balçova ve Karşıyaka ilçelerinde yer alan 85 adet mesken nitelikli gayrimenkulü 29 milyon 165 bin TL'ye satıyor...

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü 67 adet gayrimenkulü satışa çıkardı!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne ait 27 arsa ve 40 gayrimenkul satışa çıkarılıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Nevşehir'deki 24 arsayı satışa sundu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, Nevşehir Kozaklı'da yer alan 24 adet turizm tesis arsası satışa sunuldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Marmara Ereğlisi'ndeki 5 arsayı satıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Marmara Ereğlisi'nde bulunan 5 arsayı satışa çıkardı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 16 ildeki 144 arsayı satışa sunuyor!

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, 16 ilde yer alan 144 arsayı satışa sunuyor. Açık artırma 8 Temmuz Perşembe günü saat 11:00'de gerçekleştirilecek. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 8 ilde 181 arsayı satıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ankara, İstanbul, İzmir, Kırıkkale, Malatya, Şırnak, Hakkari ve Van'ın bazı ilçelerde atıl durumda bulunan 181 arsayı satıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 8 ildeki arsaları satışa çıkardı!

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Türkiye'nin birçok ilindeki arsa satılıyor. Açık arttırma usulü ile gerçekleştirilcek satışlar 3 Haziran'da yapılacak.

Konya Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü 42 gayrimenkulü ihaleyle satıyor!

Konya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Karatay, Meram ve Selçuklu'da bulunan 42 gayrimenkulü satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkullerin ihalesi 31 Mayıs 2021 ile 2 Haziran 2021 günü gerçekleşecek.

satış halinde çevre temizlik vergisi Haberi

satış halinde çevre temizlik vergisi

Çevre temizlik vergisinin kaldırılması için dilekçe örneği!

İşyeri ve mesken gibi yapılar için taşınmaz sahiplerinin ödemek ile mükellef olduğu vergiler arasında çevre temizlik vergisi de bulunuyor. Meskenler için su faturasına yansıtılan bu verginin işyerleri için belediyeye ödenmesi gerekiyor.


Taşınmazın satışa konu olması halinde, vergi mükellefiyeti de yeni malike geçiyor. Ancak bu durumun bir dilekçe ile belediyeye bildirilmesi gerekiyor. Yeni malik, belediyeye beyanname verirken, eski malik de çevre temizlik vergisinin kaldırılması için dilekçe verebiliyor.


Çevre temizlik vergisinin kaldırılması için dilekçe:



............. BELEDİYE BAŞKANLIĞINA 

                                                              

……….....



……… parsel ………. ada da bulunan  evimi ……………….. tarihinde …………………… satmış bulunmaktayım.