02 / 05 / 2024

satış isteme süresi

satış isteme süresi

Hacizli taşınmazın satışı için her alacaklı, hacizli malın satış talebinde bulunabiliyor. Peki, icradaki malın satışı ne zaman istenebiliyor. Satış isteme hakkı ne zaman düşüyor? İşte icra satış isteme süresi..

Şufa hakkı süresi ne kadar?

 Şufa hakkı, önalım hakkı olarak adlandırılan bir hak olup paylı mülkiyette hissedarın payını satması durumunda öncelikli olarak satın alma yetkisi verir. Bu hak dava ile çözümlenir ve bu dava belirli bir sürece yayılır. Peki şufa hakkı süresi ne kadar olur? İşte şufa hakkı süreci...

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi kaç yıl geçerli? Satış vaadi sözleşmesi zamanaşımı süresi nedir?

Gayrimenkullerin satışına yönelik işlemlerde resmi bir belge niteliği taşıyan satış vaadi sözleşmesi, ileri tarihli bir satış kontratının teminatını oluşturan bir ön sözleşme olarak ifade ediliyor. Peki, Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi kaç yıl geçerlidir? İşte tüm detaylar...

Ev aldıktan sonra beyanname verme süresi nedir?

Yeni gayrimenkul sahiplerinin sorumlulukları arasında emlak beyannamesi vermek de yer alıyor. Beyanname için verilen sürenin kaçırılmaması gerekiyor. Peki, ev satın aldıktan sonra beyanname süresi nedir?

Ev alacaklar dikkat! Amortisman süresi en düşük iller belli oldu!

2019 yılı konut satış ve kira rakamlarına bakılarak yapılan ‘konutta amortisman süresi’ araştırmasına göre en avantajlı iller belli oldu. İşte o iller...

2B arazileri için başvuru süresi 16 Aralık 2019'a uzatıldı!

2018 yılının Kasım ayında sona eren 2/B arazileri ile hazineye ait tarım arazilerinin satışı için başvuru hakkından yararlanamayanlar için yeni fırsat sunuluyor. 2B arazileri için başvuru süresi 19 Aralık 2019'a kadar uzatıldı.

Esenyurt'ta ortalama konut fiyatı 224 bin TL, geri dönüş süresi 20 yıl!

Esenyurt'ta ortalama daire satış fiyatı 224 bin TL olduğunu açıklandı. Yatırım yapılan bir dairenin geri dönüş süresi ise 20 yıl olarak açıklandı.

Türkiye'deki emlak yatırımlarında amortisman süresi 19,5 yıl!

Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 0,02 azalırken, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 5,79 oranında artış kaydetti. Aralık ayında amortisman süresi ülke düzeyinde 19,5 yıl, yıllık brüt getiri oranı ise yüzde 5,24 olarak açıklandı. 

Emlak vergisi beyanname verme süresi 2018!

Emlak vergisi beyannamesi, gayrimenkul satın alanlar tarafından veriliyor. Peki beyanname ne zaman verilir? İşte emlak vergisi beyanname verme süresi 2018..

500 tatil köyüne 49 yıl kira süresi ve satın alma yolu açılıyor!

Turizmde yeni bir dönem başlıyor. 500 tatil köyüne 49 yıl kira süresi ve satın alma yolu açılıyor. Turizm sektöründeki önemli adımlar Torba Yasa ile atılıyor.

2B arazileri için başvuru süresi 6 ay uzatıldı!

2B alanlarında bulunan taşınmazların satışı için başvuru süresi 7 Mart'ta sona eriyordu. Ancak yapılan yeni düzenleme ile süre uzatıldı. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

Aksaray Güzelyurt TOKİ Evleri başvuru süresi!

Aksaray Güzelyurt TOKİ Evleri başvuru süresi 31 Mart 2016 tarihinde sona erecek. Kura yöntemiyle emeklilere özel satışa çıkarılan projede daire fiyatları 105 bin TL'den başlıyor.

TOKİ Yozgat Merkez Eskipazar başvuru süresi!

TOKİ Yozgat Merkez Eskipazar başvuru süresi bugün başlıyor. Yüzde 15 peşinatta kalan tutar için 108 ay vade uygulanan projede 3 oda 1 salon daire açık satışa çıkarılıyor.

TOKİ Samsun Ladik 2. Etap başvuru süresi!

TOKİ Samsun Ladik 2. Etap başvuru süresi 22 Şubat 2016 tarihinde başlıyor. Açık satış usulüyle satışa çıkarılan projede yüzde 10 peşin ödemelerde kalan bedel 120 ay taksitlendiriliyor.

satış isteme süresi Haberi

satış isteme süresi

İcra satış isteme süresi!

Hacizli taşınmazın satışı için her alacaklı, hacizli malın satış talebinde bulunabiliyor. Yasal olarak hacizleri önceki dereceden artacak bedeller için muteber olan alacaklılardan her biri dahi mensup olduğu derece namına satış isteyebiliyor.


Kanunen alacaklı, haczedilen menkul malın satışını 1 yıl; gayrimenkul satışını ise 2 yıl içerisinde isteyebiliyordu. Ancak yapılan 2012 yılında değişiklik ile icra satış isteme süresi azaltıldı. Peki, icra satış isteme süresi ne kadar oldu?


Yapılan düzenlemelre göre, haczolunan mal taşınır ise hacizden itibaren altı ay, taşınmaz ise hacizden itibaren bir yıl içinde satılmasını isteyebiliyor. 


Her alacaklı mensup olduğu derece namına satış talebinde bulunabilir. 100 üncü maddenin son fıkrası mucibince hacizleri evvelki dereceden artacak bedeller için muteber olan alacaklılardan her biri dahi mensup olduğu derece namına satış isteyebilir.


Satış bedeli,...