05 / 05 / 2024

satış olmadan tapu devri işlemleri

satış olmadan tapu devri işlemleri

Tapu dairesinde yapılan devir işlemleri, taraflar arasında yapılan satışa istinaden gerçekleştiği gibi, satış olmadan da yapılabiliyor. Peki, satış olmadan tapu devri nasıl yapılır? İşte satış olmadan tapu devri işlemleri..

Gayrimenkul alırken veya satarken tapu harcı ile emlak vergisini hangi taraf öder?

Gayrimenkul alım-satım işlemlerinde bazı adımlar izleniyor. Peki, Gayrimenkul satışında tapu harcı ile emlak vergisini hangi taraf öder?

İstanbul Atapark Bahçelievler satışta! Tapu hemen teslim! 

İstanbul'da Aktaşlar İnşaat ve DHC İnşaat tarafından hayata geçirilen "Atapark Bahçelievler" projesinde satışlar devam ediyor.

Emlak Konut GYO'da ticari üniteler e-ihale usulü ile şimdi satışta! Peşin ödemelerde yüzde 20 indirim fırsatı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), birçok ilde ve projede yer alan ticari birimlerini satışa çıkardığını açıkladı. Peşin ödemelerde yüzde 20 indirim yapılacak satışlarda tapu hemen teslim edilecek. 

Green Go Göcek satışta! Tapu hemen teslim yeni proje!

D Grup tarafından Muğla Göcek'te hayata geçen Green Go Göcek projesi satışa çıktı. Projede 45 adet bağımsız bölüm bulunuyor. İşte fiyat listesi...

Araç alacaklar dikkat! Motorlu taşıt satışında yeni dönem başlıyor. Cumhurbaşkanlığı konuya el attı!

Konut satışında, tapu işlemlerinde geçerli olan sistem artık motorlu taşıtlar için de uygulanmaya başlanacak. Açıklama Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nden geldi. Devir işlemleri e-Devlet’e taşınıyor.

10 ayda 2,7 milyonu aşkın gayrimenkul satıldı: Tapu harcı geliri şaşırttı! 

Açıklanan resmi rakamlara göre, ülkemizde bu senenin 10 ayında toplamda 2 milyon 705 bin 175 gayrimenkul satış işlemi yapıldı ve bu satışlardan 31 milyar 374 milyon 314 bin 564 Türk Lirası tapu harcı geliri elde edildi.

Tapu devri noterden oluyor mu?

Tapu işlemleri içerisinde gayrimenkul alım satımlar, tapu devirleri büyük yer kaplıyor. Peki Tapu devri noterden oluyor mu? İşte merak edilen detaylar!

Sağlık raporu olmadan tapu alınır mı?

Tapu işlemleri arasında gayrimenkul alım satımlar büyük yer kaplıyor. Bu işlemlerde bazı belgeler istenmektedir. Bu belgelere ilaveten bir de sağlık raporu isteniyor. Peki Sağlık raporu olmadan tapu alınır mı? İşte merak edilen detaylar!

Tapu satışı nasıl iptal edilir?

Tapu satışları, tapu müdürlüklerinde kolaylıkla yapılabilir. Satışı yapılan ev ya da arsanın iptali söz konusu olur mu? Peki Tapu satışı nasıl iptal edilir? İşte bu ve bu konuya dair detaylar!

Arsa satışında tapu harcı ne kadar?

Tapu harcı hem ev hem de arsa için ayrı ayrı araştırılmaktadır. Arsa satışında tapu harcı ne kadar? sorusu pek çok kişi tarafından araştırılmaktadır. İşte merak edilenler!

Ev satışında tapu devri nasıl yapılır?

Taşınmaz malların el değiştirmesi işlemine tapu devri deniyor. Bu durum, alıcı ve satıcı arasında olabileceği gibi aileden miras kalması ya da benzeri sebeplerle de gerçekleşebiliyor. Peki, ev satışında tapu devri nasıl yapılır? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Ev satışında tapu devri nasıl olur?

Taşınmaz mülklerin el değiştirmesi işlemine tapu devri deniyor. Peki, ev satışında tapu devri nasıl olur? Tapu devir işlemlerinde gerekli belgeler nelerdir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

İnanlar İnşaat mağdurlarına TMSF'den müjde! Gayrimenkul satışıyla tapu hacizleri kaldırılacak! 

İnanlar İnşaat’ın mağdurlarına TMSF’den müjde geldi. TMSF’nin kayyım şeklinde görevlendirildiği İnanlar İnşaat’ın 144 gayrimenkulü paket halinde satılacak. Buradan elde edilen gelirle tapular üzerindeki hacizlerin kaldırılması planlanıyor...

satış olmadan tapu devri işlemleri Haberi

satış olmadan tapu devri işlemleri

Satış olmadan tapu devri nasıl yapılır?

Tapu dairesinde yapılan devir işlemleri, taraflar arasında yapılan satışa istinaden gerçekleştiği gibi, satış olmadan da yapılabiliyor. Satış olmadan gerçekleşen tapu devirleri, tapu hibesi oluyor.


Satış olmadan tapu devri işlemini bazı kişiler yapamıyor. Bu kimseler şu şekilde sıralanıyor:


- Reşit olmayan kişiler, 

- Zihinsel özürlüler, 

- Reşit olmuş ancak temyiz kudreti olmayanlar, 

- Vasiler; vesayeti altındaki kişinin malını bağışlayamaz. 

- Veliler; velayeti altındaki küçüklerin malını bağışlayamaz.


Yukarıdaki kısıtlamaları taşımayan kimseler satış olmadan tapu devri işleminde bulunabiliyor. Bunun için gerekli olan belgeler ise şu şekilde:


Tapu hibesi için gerekenler..

1. Bağışlanacak taşınmaz mala ait tapu senedi

2. Bağışlayan ve bağışı kabul edenlerin fotoğraflı nüfus cüzdanları,

3. Bağışlayanın bir, bağışı kabul edenin iki adet, son altı ay içinde çekilmiş fotoğrafları.

4. Akitte taraflardan biri veya ikisi vekil, vasi, kayyım...