03 / 05 / 2024

satış suretiyle pay temliki nedir

satış suretiyle pay temliki nedir

Taşınır ya da taşınmaz herhangi bir malı başka bir kişiye bir bedel karşılığında vermeye temlik deniyor. Peki pay temliki nedir? Pay temliki nasıl olur? İşte sorularınızın yanıtı...

Satılık ve kiralık konut fiyatlarının fırlamasında yabancıya satışın payı var mı?

Barınma sorunu gün geçtikçe yayılıyor ve sık sık gündem oluyor. Peki satılık ve kiralık konut krizinde yabancıya satışın payı var mı? İşte detaylar...

Kentsel dönüşümde son dakika gelişmesi! Devlet tapuya hissedar mı olacak?

Kentsel dönüşüm projeleri için düğmeye basıldı. Bu kapsamda devlet finansman desteği için harekete geçti. Kulis bilgilere göre devlet yurttaşlara dönüşüm için kredi verecek, karşılığında verdiği kredi oranında dairede hissedar olacak. Daire satılırsa da hissesi oranında satıştan pay alacak.

Konut satışlarında yabancının payı son 3 yılın en düşüğü!

Açıklanan resmi rakamlara göre, yabancılara gerçekleştirilen konut satışları Ağustos ayında bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 42 azaldı ve 3 bin 58 oldu. Söz konusu bu rakamlara göre yabancının satışlardaki payı son 3 yılın en düşüğü...

Arriva Assos Terra Silva'da arsa payı peşin kalanı 17 ay vade fırsatıyla satışta!

Dört mevsim yaşam için tasarlanan  Arriva Assos Terra Silva'da arsa payı peşin kalanı 17 ay vade fırsatıyla satışta. Peki Arriva Assos Terra Silva projesinde konut fiyatları ne kadar? İşte Arriva Assos Terra Silva projesi ile ilgili detaylar...

Muhalefetten Borsa İstanbul ile ilgili küçük yatırımcıya da yetkililere de sert uyarılar!

Kılıçdaroğlu, Borsa İstanbul'daki bazı şirketlerin piyasa değerlerinin bilerek şişirildiğini ve küçük yatırımcıya bu rakamlar üzerinden hisse satılırken yabancıların da bu seviyeleri fırsat bilip satış yaparak payını azalttığını ileri sürdü.

Konutta sıfır satışların payı son 10 senenin en düşük seviyesinde!

Karmar AŞ İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş konut satışları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Türkiye’de toplam konut satışlarında sıfır tabir edilen yeni konutların payının 10 yılın en düşük seviyelerinde olduğunu söyledi.

Ahu Aysal'ın yazlık satışında pay tartışması!

Geçtiğimiz aylarda Bodrum'daki yazlığını satan Ahu Aysal, bu satıştan elde ettiği geliri kızları arasında paylaşmıştı. Fakat kızlarının yazlık satışındaki paylarından mutlu olmadıkları ortaya çıktı.

Nurol GYO'nun 17.7 milyon TL'lik payı Nurol Teknoloji'ye satıldı!

Nurol GYO'nun sermayesinin yüzde 5.73'üne tekabül eden toplam 17 milyon 760 bin TL nominal değerli NUGYO paylarının, 1 TL nominal değerli pay için 12,50 TL fiyatla alıcı Nurol Teknoloji Sanayi ve Madencilik Ticaret A.Ş Şirketi'ne satışı tamamlandı. 

Konut satışlarında kadınların payı yüzde 32,2’e yükseldi!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, 2020'de yapılan 1 milyon 499 bin 316 konut satışından, 483 bin 7’sinin kadınlar adına tescil edildiğini söyleyerek, "Konut satışlarında kadınların payı yüzde 32,2’e yükseldi" şeklinde konuştu.

Nurol GYO pay satış fiyatı için Borsa'ya başvurdu!

Nurol GYO, TSP Prosedürü çerçevesinde sermaye artırımına konu bir adet payın satış fiyatının hesaplanabilmesi için Borsa'ya başvuruda bulundu. 

Nurol GYO'dan 190 milyon TL'lik pay satışı! 

Nurol GYO'nun toplam satış tutarı 190 milyon TL olacak şekilde Borsa İstanbul A.Ş.'nin (Borsa) Toptan Alış Satış İşlemlerine İlişkin Prosedürü (TSP Prosedürü) çerçevesinde belirlenecek pay satış fiyatına göre hesaplanacak nominal sermaye tutarı kadar artırılmasına karar verildi. 

Nurol İnşaat'ın pay satışına SPK'dan onay!

Nurol GYO, ana hissedarı Nurol İnşaat ve Ticaret A.Ş. tarafından pay satışına ilişkin olarak SPK'ya yapılan başvuru sonucunda pay satış bilgi formu, tadil metni ve KAP açıklamasını yayınladı. 

Peker GYO'dan 4 milyon TL'lik pay satışı!

Peker GYO'nun 4 milyon TL'lik pay satışı SPK tarafından onaylandı. Peker GYO, KAP'ta açıklama yayınladı. 

satış suretiyle pay temliki nedir Haberi

satış suretiyle pay temliki nedir

Pay Temliki nedir?

Temlik, taşınır ya da taşınmaz herhangi bir malı başka bir kişiye bir bedel karşılığında verme işlemine deniyor. Türk Dil Kurumu'na göre ‘temlik’ kelimesi şu şekilde tanımlanıyor “Mülk olarak verme, bir hakkın diğer bir kimseye geçirilmesi.” Peki pay temliki nedir, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Pay temliki nedir miras..

Pay temliki, kayıtlı taşınmazlar üzerinde mirasçılar tarafından gerçekleşiyor. Örneğin, babanızın vefat etmesi durumunda mal varlığı olan dairesi çocuklar ve anne üzerinden paylaştırılır. 


Mirasçı kardeşlerinden birinin kendi payını mirasçılardan birine ya da diğerlerine bedel karşılıklı ya da karşılıksız bir şekilde devretmesine, pay temliki deniyor.


Diğer temlik şekilleri şu şekilde sıralanıyor:

- Rızai Temlik

Taşınır ya da taşınmaz malı, alacaklısı ve vereceklisi ile arasında karşılıklı anlaşmaya, sözleşmeye dayalı gerçekleşen temlik türüdür.


- Kanuni Temlik

Herhangi bir durum karşısında hak sahibinin kanunlar...