06 / 05 / 2024

satış vaadi nasıl verilir

satış vaadi nasıl verilir

Satış vaadi sözleşmesi ne demektir?: Satış vaadi sözleşmesi, yapılacak satış sözleşmesinin taahhüdü niteliğini taşıyan bir sözleşme oluyor. Satış vaadi sözleşmesi ile mülkiyet hakkı alıcı durumundaki kişiye geçmiyor...

Hisseli mülkiyette satış nasıl yapılır? Satışa itiraz hakkı var mı?

Hisseli tapuda elbirliği mülkiyet ve paylı mülkiyet hakları ve farkları neler? Satış durumunda nasıl bir yol izlenir? Hisseli tapu alırken ya da satarken nelere dikkat edilmeli? İtiraz hakkı var mı?

Uzun zamandır bekleyenlere haber geldi! Togg nasıl satılacak nasıl alınabilecek? İşte yanıtı!

Türkiye’nin yerli otomobili Togg’dan çok önemli bir açıklama geldi. Togg CEO’su Gürcan Karakaş, yakında yollarda olacak otomobilin nasıl satılacağını duyurdu. Peki açıklamaya göre Togg’u bekleyenler bu otomobili nasıl alabilecek?

Ev fiyatları düşer mi? Yabancıya konut satışı fiyatları nasıl etkiliyor? 

Türkiye, dünyada ev fiyatlarının en çok yükseldiği ülkelerden oldu. İnşaat maliyetlerinin artışı ve yabancı talebine ek olarak faizlerde konut fiyatlarını yükseltiyor. Peki ev fiyatları düşer mi? Yabancıya konut satışı fiyatları nasıl etkiliyor? İşte ayrıntılar..

Hazine uygun şartlarla arazi satışını nasıl yapacak? İhale usulü gündemde!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından duyurulan Hazine arazilerinin ucuz arsa yaratılması amacıyla satışının hangi şartlarda gerçekleştirileceği gündemde yer alıyor. Peki Hazine uygun şartlarla arazi satışını nasıl yapacak? İşte ayrıntılar..

2B arazi satışı 2022 nasıl yapılacak? 2B arazisi nasıl alınır?

Türkiye genelinde yer alan ve orman vasfını yitirmiş olan hazine arazilerine 2B arazi deniyor. Uzun zamandır beklenen 2B arazi düzenlemesi yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası 2B arazilerinin satışıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki, 2B arazi satışı 2022 nasıl yapılac

Rusya-Ukrayna savaşı yabancıya konut satışını nasıl etkileyecek?

Son zamanlarda gündemden düşmeyen Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş yabancıya konut satışını nasıl etkileyecek? İşte Bahaş Holding CEO’su Abdüssamet Bahadır'ın konuyla ilgili açıklamaları...

Gayrimenkul üzerindeki haciz nasıl kaldırılır?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Bize 20 adet tapulu tarla miras kaldı. Kardeşime vekalet verdik, o da gitti satış yapacağı vaadi ile birilerinden para aldı ve satış yapmadığı gibi paraları da iade etmedi. Bizim paylarımızda haciz mevcut. Bu nasıl kaldırılır?' sorusunu yanıtladı.

Dolardaki artış yabancıya konut satışını nasıl etkiler?

Türkiye’deki dolar artışı hız kesmeden sürüyor. Seçim tarihine kadar daha da yükseleceğini tahmin eden ekonomistler bu durumun engellemesi için girişimler bekliyor. Peki doların bu kadar artışı gayrimenkul piyasasını nasıl etkiliyor? Türkiye’ye yabancı yatırımda son durum ne?

Lojmanlar nasıl satılacak 2018?

Lojmanlar, Kurumların talebi üzerine satılabiliyor. Peki, lojmanlar nasıl satılacak 2018? Lojman satış işlemleri nasıl yapılacak?

Ev alım satım işlemleri nasıl yapılır?

Ev satın almaya karar veren kimseler bu işlemi tapu dairesinden gerçekleştiriyor. Peki, ev alım satım işlemleri nasıl yapılır?

Gayrimenkul hisse satışı nasıl yapılır?

Gayrimenkul hisseleri birden fazla kişiye ait olabiliyor. Bu gibi durumlarda hisse satışı gerçekleştirilebiliyor. Peki, gayrimenkul hisse satışı nasıl yapılır?

Hazineye ait tarım arazileri nasıl satılacak?

Mücavir alan sınırları içinde yer alan, imar planı bulunmayan veya imar planında tarımsal amaca ayrılan Hazineye ait tarım arazilerinin satışına ilişkin usul ve esaslar belirlendi.  Peki Hazineye ait tarım arazileri nasıl satılacak?

Tapuda satış işlemi nasıl iptal edilir?

Miras bırakan mal varlığının tamamını istediği kişiye miras olarak bırakabilme özgürlüğüne sahip olmuyor. Peki, tapuda satış işlemi nasıl iptal edilir?

satış vaadi nasıl verilir Haberi

satış vaadi nasıl verilir


Satış vaadi sözleşmesi ne demektir? sorusuna ileride yapılacak satış sözleşmesinin taahhüdü niteliğini taşıyan bir sözleşme olarak cevap verebiliriz. Satış vaadinin şerhi ile mülkiyet geçmiyor, sadece mülkiyetin geçirilmesini isteme hakkı doğuyor. Satış vaadi sözleşmesi ne demektir? sorusunu cevapladıktan sonra bu sözleşmenin mutlaka noterden resmi bir şekilde düzenlenmesi gerektiğini söyleyebiliriz. 


Noterler tarafından düzenlenen gayrimenkul satış vaadi sözleşmeleri, taraflardan birinin talebiyle tapu siciline şerh edilebiliyor. Bunun için sözleşmenin sunulması ile birlikte taraflardan birinin yazılı istemi gerekiyor. Satış vaadi sözleşmesinin geçerlik şartlarından biri de satışı vaat edilen taşınmazın belirli veya belirlenebilir olmasıdır. Buna göre bir kimsenin, henüz kendisine ait olmayıpta ileride olacağı muhtemel olan bir taşınmazın satışını vaat etmesi mümkündür. 


İştirak halinde mülkiyette taksimle oluşacak hissenin üçüncü kişilere satışı yapılamıyor. Ancak satış vaadinin yapılmasında sakınca...