06 / 05 / 2024

Satışı gerçekleştirilen ev geri alınabilir mi

Satışı gerçekleştirilen ev geri alınabilir mi

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu '' Satışı gerçekleştirilen ev geri alınabilir mi'' sorusuna yanıt verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı..

Kasım ayında en çok satılan otomobil markaları açıklandı

Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarında kasım ayında en çok satışı gerçekleştirilen markalar sırası ile Fiat, Renault ve Volkswagen olarak gerçekleşti.  Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği verileri ve haberin ayrıntıları...

Otomotiv satışlarında Nisan rekoru! Zirve 11 bin 451 satış ile Fiat'da!

Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarında nisanda en fazla satışı gerçekleştirilen markalar sırasıyla belli oldu. Zirvede Fiat yer alırken onu Reanult ve Ford takip etti. İşte detaylar...

Milli Emlak ucuza lojman satışı gerçekleştiriyor! 1825 metrekare müstakil evi 480 bin TL ile satıyor!

Son zamanlarda Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından satışa çıkarılan arsa ve konutlar, yoğun bir ilgiyle karşılanıyor. Son yayınlanan ilana göre ucuza lojman satışı gerçekleşecek. Bu kapsamda, 480 bin TL değerindeki müstakil evin satış şartları da merak konusu oldu.

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattının ilk seferi gerçekleşti!

Merakla beklenen Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattının ilk seferi gerçekleşti. Gerçekleştirilen sefere Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım da katıldı.

En çok satılan otomobiller açıklandı! 3 dev zirveyi bırakmadı

Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarında şubat ayında en fazla satışı gerçekleştirilen markalar, Fiat, Renault ve Ford olarak açıklandı. İşte tüm detaylar...

İstanbul'un o ilçesinde konut fiyatları bir yılda yüzde 158 arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, 2022 yılında Türkiye genelinde en fazla konut satışı gerçekleştirilen Esenyurt’ta fiyatlar son bir yılda yüzde 158 artış gösterdi...

Otomobil satışları ekim ayında yüzde 17 arttı! İşte Türkiye'de en çok satılan otomobil markaları...

Türkiye'de en çok satılan otomobil markaları belli oldu. Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarında ekimde en çok satışı gerçekleştirilen markalar sırasıyla Fiat, Ford ve Renault oldu. Peki ekimde kaç adet otomobil satışı yapıldı? İşte detaylar...

Türkiye'de en çok satan otomobil markaları belli oldu! İşte o liste

Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarında geçen ay en fazla satışı gerçekleştirilen markalar sırasıyla Fiat, Ford ve Renault olarak kaydedildi. Geçen ay 49 Porsche, 44 Maserati, 33 Lexus, 13 Jaguar, 3 Aston Martin ve 1 Ferrari satışı yapıldı.

Aynes'in 785,5 milyon TL'ye Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri'ne satışı gerçekleşti!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Aynes Gıda'nın 785,5 milyon TL'lik bedelle Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri'ne satışının gerçekleştiğini duyurdu. İşte detaylar..

Türkiye'de en çok satan otomobiller belli oldu

Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarında geçen ay en fazla satışı gerçekleştirilen markalar sırasıyla Fiat, Volkswagen ve Ford olurken, otomobil satışlarında Fiat, Volkswagen ve Renault ilk sıralarda yer aldı.

Haziran ayının en çok satan otomobil markaları belli oldu!

Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarında haziran ayında en çok satışı gerçekleştirilen otomobil markaları belli oldu. Peki haziranda en çok hangi otomobil markaları satıldı?

Tapu harcı nasıl ödenir? Tapu harcı online ödenir mi?

Tapu harcı yada başka bir ifade ile tapu masrafı, satışı gerçekleştirilen tüm gayrimenkuller için tapuda beyan edilen satış bedelinin yüzde 4'ü olarak hesaplanan harçtır. Peki, Tapu harcı nasıl ödenir? Tapu harcı online ödenir mi? İşte tüm merak edilenler..

Trend GYO ilk 3 ayda ne kadarlık satış gerçekleştirdi?

Trend GYO tarafından 1 Ocak 2022-31 Mart 2022 dönemine ilişkin Gelir Tablosunu yayınladı. Yayınlanan gelir tablosuna göre şirket, bu dönemde 17 milyon 962 bin TL'lik yurt içi satış gerçekleştirdi. 

Satışı gerçekleştirilen ev geri alınabilir mi Haberi

Satışı gerçekleştirilen ev geri alınabilir mi

Tapulu ev satılmış veya hediye edilmiş, böyle bir ev geri alınabilir mi? Bir yakınımın satın aldığı evin geri alınması için mahkeme karar vermiş ama kararın gerekçesi henüz gelmedi. Böyle bir karar olur mu? • S.Ç. 


Doğrusu genel kurallar vardır ama her genel kuralın da istisnası vardır. Bu olayda genel kural, "Satılan malın geri alınması söz konusu olmaz". Ancak bunun da istisnası var.  Satış, hukuki bir işlemdir.  Satıcı kandırılarak kendisine para ödenmeden satış işlemi yapılmışsa veya satıcı tehdit edilerek elinden malı alınmış ama işlem olarak satış gösterilmişse satış işlemi iptal olunur. Hata, hile, ikrah dediğimiz hukuki geçerliliği ortadan kaldıran fiiller varsa işlem iptal olunabilir.  Bu anlattıklarım varsayımlar. Yani bir hukuki işlemin iptal olabileceği durumlar ve yine  yukarıda sözünü ettiğim gibi istisnai...