29 / 04 / 2024

savunma şirketleri

savunma şirketleri

Seçim sonrası AKP'nin öncelik verdiği inşaat ve savunma sanayii hisseleri borsada uçtu. Vestel, Emlak GYO, Torunlar, Akdeniz Güvenlik sert yükseldi. İşte seçim sonuçlarının piyasadaki yansımaları...

İkan Enerji Petrol Madencilik İnşaat Gıda Ve Savunma Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İkan Enerji Petrol Madencilik İnşaat Gıda Ve Savunma Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile Meral Çobanoğlu tarafından kuruldu.

Nargin İnşaat Yapı Mühendislik Enerji Otomotiv Tekstil Turizm Ve Savunma Sanayi Ticaret Ltd.Şti. kuruldu!

Nargin İnşaat Yapı Mühendislik Enerji Otomotiv Tekstil Turizm Ve Savunma Sanayi Ticaret Ltd.Şti. bugün Pendik'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile Osman Güzel tarafından kuruldu. 

İmak Sağlık Gıda Eğitim Savunma Teknolojileri Anonim Şirketi kuruldu!

İmak Sağlık Gıda Eğitim Savunma Teknolojileri Anonim Şirketi bugün Esenler'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Muhammed İsmail Pençe tarafından kuruldu.

Son beş yılda düzenli temettü veren çimento şirketleri!

Dünya gündemi piyasalar üzerindeki hareketliliği artırmaya devam ediyor. Şirketlerin 2019 yılı net kâr rakamlarının belli oldu. Son beş yılın düzenli temettü veren 33 hissesi arasında çimento şirketleri dikkat çekiyor...

Sakarya Karasu'da savunma sanayi tesislerinin temeli atılmadı mı?

Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Ethem Sancak’ın yaptığı BMC’ye Sakarya Karasu’da savunma sanayi tesisi kurmak için tahsis edilen Hazine arazilerinin 473 bin 866 metrekare daha genişletildiği meydana çıktı...

Savunma sanayisi 2020'de ihracatla güçlenecek!

Savunma sanayisi, gelecek yıl, askeri alanda edinilen tecrübenin sivil sektöre aktarılması, ihracatın yerli ve milli teknolojilerle artırılmasıyla güçlendirilecek.

İnşaat şirketleri de faiz indiriminden yararlandı!

Merkez Bankası 12 Eylül'de para politikası faizini bir kez daha düşürüp yüzde 16,50'ye çekince piyasa faizlerindeki düşüş devam ediyor. İnşaat şirketleri de bu faiz düşüşünden yararlanmak için harekete geçti.

Bina yönetim şirketleri faiz geliri elde ediyor!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin "Bina yönetim şirketleri binlerce binanın yönetimine baktığı için ciddi para topluyor. Şirketlerin kasasında fazla para birikiyor. Bunu da bankaya yatırıp faiz geliri elde ediyorlar" diye konuştu.

Cahit Oklap, Tekten Grup Şirketleri’nin başkanı oldu!

Tekten Holding’te üst yönetimde önemli bir değişim oldu. Cahit Oklap, Tekfen Grup Şirketleri’nin yeni Yönetim Kurulu ve üst düzey yönetimi seçildi...

Endeksa'dan perakende şirketleri için kapsamlı çözümler!

Tüm Türkiye genelinde konut, ticari ve arsa değerlerinin yanı sıra otomatik değerleme sunan Endeksa, perakende şirketleri için de katma değerli çözümler sunuyor...

Hamdi Akın: Şirket hisselerini satarak aslında şirketleri ölümsüzleştiriyoruz!

FORBES En Zengin 100 Türk listesinde 25. Sırada yer alan Akfen Holding’in patronu Hamdi Akın, “Biz şirketlerin hisselerini satarak aslında şirketleri ölümsüzleştiriyoruz. Önemli olan çalışanların devamlılığı ve sürekliliği...” dedi…

Türk Şirketleri Irak’taki 157 dev inşaat projesine talip!

Irak’ın yeniden inşası için Ulusal Yatırım Komisyonu 157 projelik bir liste yayınladı. Türk Şirketleri Irak’taki 157 dev inşaat projesine talip. 

ABD'li gayrimenkul şirketleri Türk ortaklar arıyor!

Amerikan gayrimenkul şirketleri, ofis, otel ve ya konut yatırımlarını hayata geçirmek için Türk ortaklar arıyor. ‘Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’ sistemiyle, ABD’nin gelecek vadeden bölgelerinde gayrimenkul projeleri inşa edilecek.

savunma şirketleri Haberi

savunma şirketleri

AKP'yi tek başına iktidara taşıyan sonuçların ardından üçüncü bir seçim ihtimali ortadan kalkarken, siyasi belirsizliğin hafiflemesi piyasalarda iyimserliğe neden oldu. AKP'nin anayasayı tek başına değiştirecek milletvekili sayısına ulaşamaması da piyasaları olumlu etkilerken Borsa İstanbul yüzde 5.40 yükseldi. Borsada gayrimenkul, inşaat, güvenlik, savunma sanayii hisselerindeki sert yükseliş dikkat çekti.

AKP'nin inşaat odaklı büyüme modelinin devam edeceği beklentisiyle Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları endeksi yüzde 8.83 prim yaparken, AKP'ye yakın şirketler yükselişte başı çekti. 


Emlak GYO hisseleri yüzde 12.01, Torunlar GYO yüzde 11.48, Umpaş Holding yüzde 10.94 yükseldi. Doğuş GYMO yüzde 15.2, Afyon Çimento yüzde 15.17 değer kazandı. 


Güvenlik prim yaptı Çözüm sürecinin buzdolabına konulması, artan terör saldırıları ve Diyarbakır'dan bu yana art arda yaşanan katliamlar sonrası AKP'nin yeniden iktidara gelmesi savunma sanayi şirketlerinin hisselerini de...