11 / 06 / 2024

SCC

SCC

Vatan gazetesi yazarı Elif Ergu, "AB Temmuz ayında ‘Akıllı Şehirler ve Topluluklar Avrupa İnovasyon Ortaklığı’ (SCC- Smart Cities and Communities) girişimi başlattı" diye yazdı

Bip İnşaat Proje Geliştirme Sanayi Ve Taahhüt Anonim Şirketi kuruldu!

Bip İnşaat Proje Geliştirme Sanayi Ve Taahhüt Anonim Şirketi Üsküdar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Hidayet Kadiroğlu, Fatih Kesgün, Hasan Gümüş, Turkmall Planlama Gayrimenkul ve SCC Gayrimenkul İnşaat ortaklığında kuruldu.

Scc Gayrimenkul Ve İnşaat Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Scc Gayrimenkul Ve İnşaat Yatırımları Anonim Şirketi bugün Beşiktaş'ta Salih Can Yıldırım tarafından kuruldu.

Scc Çevre Teknolojileri Anonim Şirketi kuruldu!

Scc Çevre Teknolojileri Anonim Şirketi bugün Ümraniye'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Hüseyin    Düzgün tarafından kuruldu. 

İstanbul'da yapılacak 2 yeni şehir akıllı olsun!

Vatan gazetesi yazarı Elif Ergu, "AB Temmuz ayında ‘Akıllı Şehirler ve Topluluklar Avrupa İnovasyon Ortaklığı’ (SCC- Smart Cities and Communities) girişimi başlattı" diye yazdı

SCC Haberi

SCC

İşte o yazı;


İstanbul’a yapılacak yeni ‘şehirler’ akıllı olacak mı?


Temmuz ayının ilk haftasında Faruk Eczacıbaşı’yla sohbet etmiştim. ‘Trafik sorununu çözemeyen İstanbul finans merkezi olamaz’ demişti Faruk Eczacıbaşı. Türkiye Bilişim Vakfı’nın Başkanı olan Eczacıbaşı bir süredir İstanbul ve trafik sorunuyla ilgili kafa yoruyor, çözüm önerileri geliştirilen etkinliklere öncülük ediyor. 


O sohbetimizde Bilgi İletişim Teknolojileri (BİT) kullanarak İstanbul’da yapılabilecek iyileştirmeleri masaya yatırmıştık. En çok da trafiği ve biraz da enerji tüketimini konuşmuştuk. O günden bu yana bu konuda atılan adımları, toplantıları takip etmeye çalışıyorum. 


İstanbul için ‘çılgın’ projeler de belli oldu. Başbakan Erdoğan İstanbul’da 2 yeni şehir yapılacağını açıkladı. Bu şehirlerin biri Avrupa diğeri Anadolu Yakası’nda olacak. 1 milyonun üzerinde nüfus bu şehirlerde yaşayacak. 


Bir şehri iyileştirmek demek büyütmek demek değil. Bunu biliyoruz değil mi?...