14 / 05 / 2024

Schengen vizesi nereden alınır

Schengen vizesi nereden alınır

Fransa'nın İstanbul Başkonsolosu Muriel Domenach, Charlie Hebdo saldırısının ardından ülkesinin vize politikasına özel bir sınırlama gelmediğini belirterek, "Ret oranı yüzde 3 düzeyine düştü. Vize süreleri ise uzadı." dedi.

Schengen vizesine yeni sistem geliyor! Schengen vizesine nasıl başvuru yapılacak? 

Almanya, Schengen vizesi başvurularında yeni sisteme geçileceği kaydedildi. Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelere girişi için gerekli olan Schengen vizesi için Almanya, randevu almayı kolaylaştıracak iki aşamalı bir uygulamayı yürürlüğe aldığını duyurdu.

Schengen vize ücretlerine zam geliyor!

Avrupa Komisyonu, aralık ayında üye devletlerden uzmanların "ezici bir çoğunlukla" revizyonu desteklediği toplantıdan sonra 2 Şubat'ta Schengen vizesi ücret artışına ilişkin bir taslak hazırlayarak sundu.

Schengen vizesi için internetten başvurunun önü açıldı!

AB Komisyonu Schengen vizesi için internetten yapılacak başvurunun önünü açan düzenlemeyi kabul ettiğini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Vize sorunun nedenleri neler? Vize sorunu ne zamana kadar sürecek?

Türk vatandaşlarının Avrupa Birliği ülkelerine girişi için gerekli olan Schengen vizesi ile ilgili şikayetler gün geçtikçe artıyor. Vatandaşların, “Vize sorunun nedenleri neler? Vize sorunu ne zamana kadar sürecek?” sorularının sayısı da arttıkça artıyor. İşte detaylar!

Schengen vizesi ile ilgili karar verildi! Avrupa Parlamentosu kabul etti!

Schengen vizesi alacaklar buna dikkat etsin. Avrupa Birliği Konseyi ile Avrupa Parlamentosu, Schengen vizesi ile o kararı verdi. İşte detaylar!

Türk vatandaşlarına kolay Schengen vizesi veren ülke belli oldu!

Bir Avrupa ülkesi Schengen vizesi vermekte ısrar edince bir Avrupa ülkesinin Türk vatandaşlarına vize vermesinin daha kolay olduğu ortaya çıkıyor. Peki Schengen vizesini en hızlı hangi ülke alabilir? İşte Türklere en kolay Schengen vizesi veren ülke...

Schengen vizesi nasıl alınır? Schengen vizesi nedir?

Schengen vizesi almak isteyenler Schengen vizesi nasıl alınır? Schengen vizesi kimlere verilir? sorularına yanıt arıyor. İşte merak edilen tüm detaylar...

Vize başvurularına ret oranı yüzde 50'ye çıktı! 80 Euro olan vize başvuru ücreti için 300 Euro isteniyor!

TÜRSAB Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, Schengen vizesi başvurularına ret oranının yüzde 50'ye yükseldiğine dikkat çekerek, bu sorunla ilgili detayları paylaştı. İşte ayrıntılar...

İstanbulkart kişiselleştirme işlemi nedir?  İstanbulkart kişileştirme işlemi nasıl, nereden yapılır?

İstanbulkart'ta yeni dönem başlıyor. Kişiselleştirilmemiş kartlar İstanbulkart’a özel aktarma, ücret iadesi ve resmi tatillerde ücretsiz seyahat hakkından faydalanamayacak. Peki kişileştirme nasıl ve nereden yapılıyor?

TOKİ resmen il il çekiliş takvimini duyurdu! TOKİ kura sonuçları nereden öğrenilir? İl il TOKİ kura takvimi sorgulama...

TOKİ'ye başvuru yapan vatandaşlar, kura sonuçlarını nereden, nasıl öğreneceğini merak ediyor. Peki, TOKİ üçüncü etap kuraları hangi ilde, ne zaman çekilecek? TOKİ kura sonuçları nereden öğrenilir? İşte  İl il TOKİ kura takvimi ve sorgulama ekranı...

TOKİ kura takvimi belli oldu! TOKİ kura sonucu nasıl ve nereden sorgulanır? 1-7 Aralık il il kura çekiliş takvimi

TOKİ 'İlk Evim, İlk İş Yerim' projesi kapsamında üçüncü etap kura takvimi belli oldu. Peki, TOKİ kura sonucu nasıl ve nereden sorgulanır? 1-7 Aralık il il kura çekiliş takvimi...

Vize alacaklara duyuruldu! Artık eski devir kapandı! İşte vizede yeni dönem başlıyor!

Avrupa ülkeleri Schengen vizesi yeni hazırlıklar içinde. Avrupa ülkeleri Schengen vizesi, önümüzdeki yıl yürürlüğe sokacakları yeni sistemin alt yapısını hazırlıyor. Peki Schengen vizesi nedir, hangi ülkelerde geçerlidir? İşte detaylar!

Isınma yardımı nasıl alınır? Isınma desteği nereden alınır?

Isınma yardımına dair sorular havaların soğumaya başlaması ile artmaya başladı. Özellikle ısınma yardımının nereden ve nasıl alındığına dair sorular sıklıkla soruluyor. İşte bu konuya dair merak edilenler!

Schengen vizesi nereden alınır Haberi

Schengen vizesi nereden alınır

Fransa'nın İstanbul Başkonsolosu Muriel Domenach, Charlie Hebdo saldırısının ardından ülkesinin vize politikasına özel bir sınırlama gelmediğini belirterek, "Ret oranı yüzde 3 düzeyine düştü. Vize süreleri ise uzadı. Büyükelçimizle vize almayı kolaylaştırmak istiyoruz" dedi.


Fransa'nın İstanbul Başkonsolosluğu'nun 80 milyon lira cirolu bir şirketin sahibi bir işadamına kızı ve yeğeniyle yapacağı Paris gezisi için vize vermediği yönünde basında çıkan haberlerle ilgili soruları yanıtlayan Domenach, işadamının vize talebinin reddedildiğini doğruladı ancak konsolosluğa ulaşan dosyadaki bilgilerle haberlerde yer verilen bilgilerin bağdaşmadığını kaydetti.


İşadamı başvurusuyla ilgili bütün detayları açıklamasının mümkün olmadığını belirten Domenach, "Söz konusu başvuru dosyasında belirtilen gelir yeterli değildi. Basında yer alan haberdeki bilgiler doğru olsaydı vize tabii ki verilirdi " dedi.


Türk vatandaşlarının Fransa'ya turist veya iş adamı olarak gitmesi Fransa'nın çıkarına olduğunu söyleyen...