22 / 05 / 2024

Sebepsiz Zenginleşme Nedeni ile Alacak Davası Dilekçesi

Sebepsiz Zenginleşme Nedeni ile Alacak Davası Dilekçesi

Bir başkasının malvarlığından veya emeğinden dolayı haklı bir sebep olmaksızın zenginleşen kimselere bir dilekçe ile Asliye Hukuk Mahkemesi'nde alacak davası açılabiliyor. İşte sebepsiz zenginleşme dava dilekçesi örneği...

Yeni Çeşme projesi Ege turizmini canlandıracak!

Yeni Çeşme projesi Ege turizmini canlandıracak. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, projeyle ilgili “Bu sadece bir Çeşme projesi değil. Çıkışımızın ana nedeni Ege Bölgesi’nin turizmden aldığı payı artırmak'' dedi.

Çamçeşme Parkı hizmete girdi!

Pendik Belediyesi tarafından Metro istasyonu çalışmaları nedeni ile kapatılan Çamçeşme Parkı yeniden düzenlendi. Park hizmete açıldı...

Yavuz Altop: Yatırımcıya değil, tüketiciye cesaret lazım!

Yataş Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Altop, "Vatandaş zaten borçla evini alıyor, kendimi bir eve atayım da ileride mobilya değiştiririm diyor. Öyle bir zenginleşme yok. Bir de evler küçük küçük. Eşyalar küçülüyor ve birden çok işe yarayacak. " dedi.

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi sebepsiz zenginleşme!

Bir kimsenin mal varlığında haklı bir nedene dayanmaksızın, başkasının zararına meydana gelen zenginleşme, sebepsiz zenginleşme oluyor. Peki, kat karşılığı inşaat sözleşmesi sebepsiz zenginleşme davası ne zaman açılır?

Haksız iktisap sebepsiz zenginleşme midir?

Sebepsiz zenginleşme, bir kimsenin mal varlığında haklı bir nedene dayanmaksızın , başkasının zararına meydana gelen zenginleşme oluyor. Peki, haksız iktisap sebepsiz zenginleşme midir? Bu durumda alacak davası nasıl açılır?

Sebepsiz zenginleşme nedeniyle alacak davası!

Bir kimsenin mal varlığında haklı bir nedene dayanmaksızın, başkasının zararına meydana gelen zenginleşme, sebepsiz zenginleşme oluyor. Sebepsiz zenginleşme nedeniyle alacak davası bir dilekçe ile açılabiliyor..

Sebepsiz zenginleşme davası şartları!

Haklı bir sebep olmaksızın, bir başkasının malvarlığından veya emeğinden zenginleşen, bu zenginleşmeyi geri vermekle yükümlü oluyor. Bu durumda sebepsiz zenginleşme davası açılabiliyor. İşte sebepsiz zenginleşme davası şartları..

Sebepsiz zenginleşme davasında ispat yükü!

Bir kimsenin mal varlığında haklı bir nedene dayanmaksızın, başkasının zararına meydana gelen zenginleşme, sebepsiz zenginleşme oluyor. Peki, buna karşılık açılan sebepsiz zenginleşme davasında ispat yükü kimde oluyor?

Sebepsiz zenginleşme davası hangi hallerde açılabilir?

Borçlar Kanunu gereğince, haklı bir sebep olmaksızın, bir başkasının malvarlığından veya emeğinden zenginleşen, bu zenginleşmeyi geri vermekle yükümlü oluyor. Peki, sebepsiz zenginleşme davası hangi hallerde açılabilir?

Sebepsiz zenginleşme davalarında zamanaşımı!

Sebepsiz zenginleşme, bir kimsenin mal varlığında haklı bir nedene dayanmaksızın, başkasının zararına meydana gelen zenginleşmeye deniyor. Bu nedenle alacak davası açılabiliyor. Peki, sebepsiz zenginleşme davalarında zamanaşımı süresi kaç sene?

Sebepsiz zenginleşme dava dilekçesi örneği!

Bir başkasının malvarlığından veya emeğinden dolayı haklı bir sebep olmaksızın zenginleşen kimselere bir dilekçe ile Asliye Hukuk Mahkemesi'nde alacak davası açılabiliyor. İşte sebepsiz zenginleşme dava dilekçesi örneği...

Sebepsiz zenginleşme davası nerede açılır?

Haklı bir sebep olmaksızın, bir başkasının malvarlığından veya emeğinden zenginleşen kimseler bu zenginleşmeyi geri vermekle yükümlü oluyor. Peki, sebepsiz zenginleşme davası nerede açılır? İşte sebepsiz zenginleşme davasında yetki..

Sebepsiz zenginleşme davası nasıl açılır?

Haklı bir sebep olmaksızın, bir başkasının mal varlığından veya emeğinden zenginleşen, bu zenginleşmeyi geri vermekle yükümlü oluyor. Peki, sebepsiz zenginleşme davası nasıl açılır? Dava nerede açılır?

Sebepsiz Zenginleşme Nedeni ile Alacak Davası Dilekçesi Haberi

Sebepsiz Zenginleşme Nedeni ile Alacak Davası Dilekçesi

Sebepsiz zenginleşme dava dilekçesi örneği!

Bir başkasının malvarlığından veya emeğinden dolayı haklı bir sebep olmaksızın zenginleşen kimselere alacak davası açılabiliyor. Sebepsiz zenginleşme davası bir dilekçe ile Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açılıyor.


Sebepsiz zenginleşmeden doğan istem hakkı, hak sahibinin geri isteme hakkı olduğunu öğrendiği tarihten başlayarak iki yılın ve her hâlde zenginleşmenin gerçekleştiği tarihten başlayarak on yılın geçmesiyle zamanaşımına uğruyor.


Zenginleşme, zenginleşenin bir alacak hakkı kazanması suretiyle gerçekleşmişse diğer taraf, istem hakkı zamanaşımına uğramış olsa bile, her zaman bu borcunu ifadan kaçınabiliyor. Sebepsiz zenginleşme dava dilekçesi örneği ise şu şekilde:


Sebepsiz zenginleşme davası dilekçesi:


........... ASLİYE HUKUK HAKİMLİĞİ'NE

DAVACI :  Ad ve Soyadı (T.C. Kimlik No)

DAVACI VEKİLİ : Avukat Ad ve Soyadı

DAVALI : Ad ve Soyadı

DAVA KONUSU : Davalıya yapılan ………….. (…………………) Lira fazla maaş ödemesinin sebepsiz...