27 / 04 / 2024

seçimler inşaat şirketlerinin hisselerini artırdı mı

seçimler inşaat şirketlerinin hisselerini artırdı mı

Seçim sonrası AKP’nin öncelik verdiği inşaat ve savunma sanayii hisseleri borsada uçtu. Vestel, Emlak GYO, Torunlar, Akdeniz Güvenlik sert yükseldi.

Seçerbab İnşaat Mimari Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Seçerbab İnşaat Mimari Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi Esenler'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Seçer Bab tarafından kuruldu.

Türk inşaat şirketlerinin konut projelerinde en gözde pazarı ABD!

Türk inşaat şirketleri konut projeleri için rotayı ABD'ye çevirdi. Türkiye'deki inşaat sektöründeki yavaşlama şirketleri başka pazarlara yönlendirdi.

Se Yapı İnşaat Gayrimenkul Yatırım Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

Se Yapı İnşaat Gayrimenkul Yatırım Hizmetleri Anonim Şirketi Maltepe'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Serkan Kılıç tarafından kuruldu.

Herüse Yapı İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Herüse Yapı İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Gaziosmanpaşa'da 500 bin TL sermaye bedeli ile İbrahim Tosuncu tarafından kuruldu.

Çin'in kurtarmayı seçtiği gayrimenkul şirketlerinin hisseleri yükseliyor!

Dünyada bütün dengeleri değiştiren koronavirüsle sık sık gündeme gelen Çin'in kurtarmayı seçtiği gayrimenkul şirketlerinin hisseleri yükseldi.

İnşaat sektörüne Maliye'den yeniden değerleme şoku!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Abdullah Tolu, bugünkü köşesinde inşaat şirketlerinin aktifine kayıtlı arsaların Vergi Usul Kanununa göre yeniden değerlemelerinin yapılıp yapılamayacağını ve Maliye'nin konuya ilişkin görüşünü kaleme aldı. İşte Abdullah Tolu'nun o yazısı...

Çinli inşaat şirketlerinin kayıpları arttı!

Çin inşaat ve gayrimenkul şirketlerinin hisselerinde yaşanan sorunlar sektörü olumsuz etkiliyor. Yaşanan gelişmelerin ardından, Çinli inşaat şirketlerinin kayıpları arttı. 

En gözde 10 inşaat şirketi son 3 yılda ne kadar kurumlar vergisi ödedi?

Kamudan en büyük ihaleleri kazanan inşaat şirketlerinin 2018, 2019 ve 2020 senelerinde ödediği kurumsal vergilerin miktarı açıklandı. 

Onur Akköse, İntema İnşaat yatırımcı ilişkileri bölümü görevlisi oldu!

İntema İnşaat Yönetim Kurulu, yatırımcı ilişkileri bölümü görevlisi olarak belirlenmiş olan Eda Şahin'in yerine Onur Akköse'nin görevlendirilmesine karar verdi.

Moskova'da inşaat sektörü safra döktü: Zamanında teslim edilen projeler arttı!

Moskova’da kriz döneminde faaliyetleri “şüpheli” sınıfına sokulan inşaat şirketlerinin çoğunun pazardan silindiği, böylece zamanında teslim edilen konut projelerinin oranının yükseldiği açıklandı. 

Moskova'yı onlar inşa ediyor: İşte en çok ciroya sahip inşaat şirketleri!

Moskova’da konut projelerinde en yüksek cirosu olan inşaat şirketleri belirlendi. Emlak portalı Cian ile RBC’nın araştırmasına göre, Ocak-Kasım 2020 sürecinde başkentteki inşaat şirketlerinin ciroları bir yıl öncesine göre yüzde 21 arttı ve 859 milyar rubleye (11,5 milyar dolar) ulaştı.

Türk inşaat şirketlerinden Katar'daki altyapı projelerine destek!

Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Dr. M. Mustafa Göksu, Türkiye ve Katar arasındaki ticari faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Göksu, açıklamasında Türk inşaat şirketlerinin Katar'daki alt yapı projelerine destek verdiğini söyledi.

Türk inşaat şirketlerinden Katar'daki altyapı projelerine 18 milyar dolardan fazla katkı!

Türk inşaat şirketlerinin, 2002'den bu yana Katar'daki altyapı projelerine 18 milyar dolardan fazla katkı sağladığını

seçimler inşaat şirketlerinin hisselerini artırdı mı Haberi

seçimler inşaat şirketlerinin hisselerini artırdı mı

AKP’yi tek başına iktidara taşıyan sonuçların ardından üçüncü bir seçim ihtimali ortadan kalkarken, siyasi belirsizliğin hafiflemesi piyasalarda iyimserliğe neden oldu.


AKP’nin anayasayı tek başına değiştirecek milletvekili sayısına ulaşamaması da piyasaları olumlu etkilerken Borsa İstanbul yüzde 5.40 yükseldi. Borsada gayrimenkul, inşaat, güvenlik, savunma sanayii hisselerindeki sert yükseliş dikkat çekti. AKP’nin inşaat odaklı büyüme modelinin devam edeceği beklentisiyle Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları endeksi yüzde 8.83 prim yaparken, AKP’ye yakın şirketler yükselişte başı çekti.


Emlak GYO hisseleri yüzde 12.01, Torunlar GYO yüzde 11.48, Umpaş Holding yüzde 10.94 yükseldi. Doğuş GYMO yüzde 15.2, Afyon Çimento yüzde 15.17 değer kazandı.


Güvenlik prim yaptı


Çözüm sürecinin buzdolabına konulması, artan terör saldırıları ve Diyarbakır’dan bu yana art arda yaşanan katliamlar sonrası AKP’nin yeniden iktidara gelmesi savunma sanayi şirketlerinin hisselerini de uçurdu....