14 / 05 / 2024

seçimler yatırımları nasıl etkileyecek

seçimler yatırımları nasıl etkileyecek

Başbakan Davutoğlu'nun Ekonomi Başdanışmanı Prof. Dr. Günay, yılın ikinci yarısında gerçekleşecek yeni yatırımların istihdam yaratacağını belirtti. Günay, "Yabancı yatırımcının seçim sonrası için algısı pozitif" dedi.

İnşaat sektörü devlerinden 2024 yerel seçim değerlendirmesi! İhtiyaçlara cevap verecek yatırımlar bekliyoruz

30 Mart 2024 Yerel Seçimlerin ardından inşaat sektörü devlerinden açıklama geldi. İhtiyaçlara cevap verecek yatırımlar beklediklerini açıklayan uzman isimlerden önemli açıklamalar geldi.

Mevduat faizleri yükseliyor, bankaya para yatırırken nasıl bir strateji izlenmeli? 

Girişimci Mert Ergün, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda mevduat faizinin yükseliş trendinde olduğu dönemlerde bankaya para yatırılırken nasıl bir strateji izlenmesi gerektiğini yazdı. İşte Mert Ergün'ün o paylaşımı ve söz konusu paylaşıma gelen yorumlar...

Vatandaş gayrimenkulden vazgeçti, yatırım amaçlı konut alımları düştü!

TÜİK'in verilerine göre Türkiye genelinde konut satışları Kasım ayında düştü. Konut fiyatlarındaki artış vatandaşların yatırım tercihini değiştirdi. Yatırım amaçlı konut alımları düştü...

Borsa yatırımı nasıl sonuç verir? Borsada para nasıl kazanılır?

Analist Arif Coşkun, X hesabından yaptığı paylaşımda, borsada paranın nasıl kazanılacağını ve borsa yatırımının nasıl sonuç vereceğini örnekler vererek açıkladı.

Eskişehir'de fabrika yatırımları için gaza basıldı! 2030 yılında toplam bin 250 fabrika olacak!

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir'e yapılan sanayi yatırımlarının devam ettiğini söyleyerek, hedeflerinin 2030 yılına kadar bin 250 fabrika olduğunu açıkladı.

Kızılbük Kuşgölü Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Kızılbük Kuşgölü Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi Beşiktaş'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Avni Çelik, Ahmet Çelik, Mahmut Sefa Çelik, Fatih Çelik, Mahmut Asmalı ve Hüseyin Dinçel ortaklığında kuruldu.

Enerji yatırımları 2023 yılında yüzde 453 artışla gaza geldi!

Bu yıl teşvik belgesi alınan yatırımlar toplamda geçen yıla göre yüzde 58,4 artarken, enerji yatırımlarındaki yükseliş yüzde 453,7’ye ulaştı. 605,2 milyar liralık yatırımın 114 milyar lira ile yaklaşık beşte biri enerji sektöründe gerçekleşecek.

Lüks markalar ABD'de gayrimenkul yatırımlarını genişletiyor: Wall Street Journal marka marka açıkladı! 

Gucci, Chanel ve diğer lüks markalar ABD'de gayrimenkul yatırımlarını artırmaya başladı. Pandeminin ardından yeniden mağazalardan alışveriş yapma devri başlayınca, markalarda şubelerini hem büyütmeye hem de daha eğlenceli hale getirmeye odaklandı. İşte detaylar...

Gayrimenkul yatırımı nasıl yapılır?

Gayrimenkul, pek çok yatırımcının ilk tercihlerinden biridir. Ancak her yatırımda olduğu gibi gayrimenkul yatırımı yaparken de bazı unsurları uygun şekilde göz önünde bulundurmak gerekiyor. Peki gayrimenkul yatırımı nasıl yapılır, dikkat edilmesi gereken unsurlar nelerdir?

Borsada seçim öncesi neler oluyor? Seçim sonuçları borsayı nasıl etkileyecek? Uzman isim bir bir anlattı! 

Meksa Yatırım GMY- Figen Özavcı Gümülcineli, seçim durumuna da değinerek borsa ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. Peki borsada seçim öncesi neler oluyor? Seçim sonuçları borsayı nasıl etkileyecek?  

Dağ Holding'in 2022 yılı yatırımları 15 milyar TL'yi geçti!

Türkiye’nin en çok konut projesi üreten gayrimenkul firmaları arasında yer alan Dağ Holding'in 2022 yılı yatırımları 15 milyar TL'yi geçti...

Paladyum ne demek? Paladyuma nasıl yatırım yapılır? Paladyum ne kadar?

Kıymetli metaller arasında yer alan biri olan paladyum binlerce kişi tarafından yatırım aracı olarak kullanılıyor. Peki paladyum ne demek? Paladyuma nasıl yatırım yapılır? Paladyum ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Paladyuma Nasıl yatırım yapılır? Paladyum fiyatları ne kadar?

Paladyum, kıymetli metallerden bir tanesi.Beyaz altının elde edilmesinde kullanılan paladyuma nasıl yatırım yapılır? Paladyum ne kadar? İşte 13 Temmuz 2022 paladyum gram fiyatları...

seçimler yatırımları nasıl etkileyecek Haberi

seçimler yatırımları nasıl etkileyecek

Başbakan Davutoğlu'nun Ekonomi Başdanışmanı Prof. Dr. Günay, yılın ikinci yarısında gerçekleşecek yeni yatırımların istihdam yaratacağını belirtti.


Başbakan Ahmet Davutoğlu'nunEkonomi Başdanışmanı ve AK Parti Eskişehir milletvekili adayı Prof. Dr. Emine Nur Günay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AK Parti'nin ekonomik hedeflerini "Ekonomik istikrar tamam, şimdi refah zamanı" sözleriyle tanımladı. 


Günay, bu yılın ilk yarısında önemli bir seçim süreci yaşandığını, ancak bunun bir algı yönetimi şekline de dönüştürüldüğünü ve ne yazık ki bazı yatırımcıların olumsuz etkilendiğini söyledi.


"Çok net olarak tek başına iktidar korunacak" diyen Günay, belirsizliğin yatırımcılar tarafından da ortadan kalkacağını, yılın ikinci yarısıyla beraber yeni yatırımların geleceğini ve bunların da istihdam yaratacağını vurguladı. Günay, "Yabancı yatırımcının seçim sonrası için algısı pozitif" dedi.


Prof. Dr. Günay, çok derin bir küresel krizin yaşandığı dönemde Türkiye'nin büyümeyi...