12 / 05 / 2024

Seferihisar belediyesi bina kararı

Seferihisar belediyesi bina kararı

İzmir Seferihisar'da artık yeni yapılacak binaların projeleri, imar müdürü, mimar ve heykeltıraşlardan oluşan Estetik Kurul'un denetlemelerinin ve onayının ardından ruhsat alabilecek

Nevşehir Belediyesi'nden yeni konut hamlesi! Kat karşılığı bina yapım ihalesi yapılacak!

Nevşehir Belediyesi, kat karşılığı bina yapım ihalesi yapılacağını duyurdu. İşte ihaleye ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Üsküdar Belediyesi, bina ve arsa satıyor! Fiyatı gören inanamadı! İhalesi 13 Nisan'da!

Üsküdar Belediyesi, İstanbul ili, Üsküdar ilçesi, Ahmediye ve Altunizade mahallelerinde yer alan bina ve arsayı satıyor. Peki Üsküdar'daki bina ile arsanın fiyatları ne kadar? 

Üsküdar Belediyesi, 220 milyon TL'lik bina ve 60 milyon TL'lik arsa satacak!

Üsküdar Belediyesi, ek bütçe teklifi hazırladı ve belediye meclisine sundu. Ek bütçenin, 220 milyon liralık bina ve 60 milyon liralık arsa satışlarından karşılanacağı açıklandı...

Kartal Belediyesi'nin akıllı bina çalışmaları ülke ekonomisine katkı sağlıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kartal Belediyesi, akıllı bina çalışmaları ülke ekonomisine katkı sağlıyor...

Ahmet Aydın'dan Seferihisar’daki arazi satışlarına tepki!

AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın, Seferihisar Belediyesi’nin son olarak 2 arazisini daha satışa çıkarmasına tepki göstererek, “Hazırdan yenmeye ve geçmişte yapılan hatalara devam ediliyor. Bu yapılan Seferihisar’a ihanettir. Bu hatadan bir an önce dönülmeli" dedi.

Seferihisar Belediyesi, gayrimenkullerini satışa çıkardı!

İzmir Seferihisar Belediyesi, günü birlik tesis imarlı arsayı 7 milyon 250 bin liradan satışa çıkardı. 

Seferihisar Belediyesi'nden 7.2 milyon TL'ye satılık 2 arsa!

İzmir İli Seferihisar Belediye Başkanlığı, mülkiyetinde bulunan 2 adet arsayı 7 milyon 250 bin TL'ye satıyor. Gayrimenkulün ihalesi 30 Aralık 2020 günü gerçekleşecek.

Sultanbeyli Belediyesi'nden hasarlı bina açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB), deprem çalıştayında Sultanbeyli'de 45 binanın hasarlı olduğunu dile getirmişti. İlçe genelinde toplam 33 bin bina olduğunu söyleyen Sultanbeyli Belediyesi, konuyla ilgili yazılı açıklama da yaptı.

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nden bina risk tespiti çağrısı!

Gaziosmanpaşa Belediyesi, kentsel dönüşüm seferberliği kapsamında vatandaşlara, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın lisans verdiği büro ve yapı denetim firmalarına “bina risk tespiti” yaptırmalarını söyledi. 

Seferihisar'daki belediyeden onaylı kaçak bina yıkıldı!

Eski Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in işletme ruhsatı verdiği kaçak bina 2.5 yılın ardından yıkıldı. Şikayette bulunan Muzaffer Ulusoy, “Geç de olsa yıkım nihayet gerçekleşti” diye konuştu.

Seferihisar’daki kaçak bina için yıkım ihalesi!

İzmir Seferihisar Bengiler Mahallesi 6274 sokak numara 17'de işletme ruhsatı verilen kaçak bina yıkım kararı verildi. 2 yıl gecikmeli olarak bina için yıkım ihalesi yapılacak...

Kartal Belediyesi'nden çöken bina açıklaması!

Kartal Belediyesi, Kartal Orhantepe Mahallesi Sema Sokak'ta meydana gelen bina çökmesi ile ilgili açıklama yaptı.

Seferihisar’da imar planını çocuklar yapıyor!

Dünyada bir ilk olan ve çocukların kentin yönetimine aktif olarak katılım sağladıkları “Çocuk Belediyesi” projesiyle ses getiren Seferihisar Belediyesi, 2019 yılında da çocuklar ile birlikte Ulamış Mahallesi'nde bir alanı imar planı yapmaya hazırlanıyor. 

Seferihisar belediyesi bina kararı Haberi

Seferihisar belediyesi bina kararı


Seferihisar Belediyesi, çarpık yapılaşmanın önüne geçmek adına yeni yapılacak binalar için bazı kriterler belirledi. Seferihisar Belediye Meclisi'nden geçen kriterlere göre, artık ilçede yapılacak binaların rengi beyaz veya bej tonlarında olacak. Cephe kaplamalarında PVC esaslı malzeme kullanılamayacak. Çatılarda kiremit çatı uygulaması yapılacak. Balkon korkulukları ferforje veya ahşap olacak. Klima üniteleri estetiği bozmayacak şekilde tavsiye edilen yerlere konulabilecek ve uydu sistemleri görüntü kirliliği yaratmayacak şekilde çatılarda gizlenecek. 


Seferihisar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Nilay Özcan Eşin öncülüğünde toplanacak kurulda 2 mimar, 2 heykeltıraş ile birlikte imar müdürlüğü personeli de görev alacak. Kurul inşaat ruhsatı dosyalarını inceleyecek, yapıların estetiği, rengi, çatı ve cephe kaplamaları gibi birçok konuda fikir ve çözüm üretecek. 


Yeni Asır




Haber Haber Ekspres Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


İzmir Seferihisar Belediyesi, ilçenin geleceğini...