04 / 05 / 2024

Seferoğlu Yalısı

Seferoğlu Yalısı

1992 yılında Vaniköy'deki tarihi Ahmet Paşa Yalısı, Seferoğlu Yalısı ve Aksoy Yalısı tamamen yanmış. Aksoy Yalısı'nda çıkan yangın sonrasında yapılan ön çalışmalar zararın 20 milyarın üstünde olduğunu göstermiş.

Emin Hitay Sadıkoğlu Yalısı'nı 35 milyon dolara sattı!

İddaa'nın yaratıcısı olan ve 2005'te İddaa'yı 80 milyon dolara Yunanlı ortağına satan Emin Hitay, 13 yıl oturduğu Sadıkoğlu Yalısı'nı tam 35 milyon dolara satmış..

Sezen Aksu’nun Kandilli'deki yalısında 250 bin TL'lik onarım!

Haziran ayının son gününde Kandilli’de oturduğu yalısında ikinci kez yangın çıkan Sezen Aksu’ya oğlu Mithatcan Özer’den destek geldi. Minik Serçe’nin yalısının tamirini oğlu Özer üstlendi.

1941 yılında Köçeoğlu Yalısı yıktırılacak!

1941 yılında Belediye, Bebek ile İstinye arasında açacağı yolun ortasında kalan Köçeoğlu Yalısı yıktıracakmış. Müzeler İdaresi yalının yıkılmamasını istemişse de Belediye yolun ortasında kaldığı gerekçesiyle yalıyı yıktıracakmış.

Selahattin Beyazıt'ın Üsküdar'daki yalısı icradan satılıyor!

GALATASARAY Kulübü eski başkanı işadamı Selahattin Beyazıt’a ait yalı icradan satışa çıkarıldı. Prenses İkbal Monheim Yalısı (Neslişah Sultan Yalısı) için belirlenen bedel 80 milyon 873 bin lira.

1999 yılında Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı tarih olmak üzereymiş!

1999 yılında Boğaz'ın günümüze ulaşmış en eski yalısı olan Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı yok olmak üzereymiş. Mülkiyeti Amcazade Hüseyin Paşa Vakfı'na ait tarihi yalı, en son 1956 yılında yetersiz bir onarım görmüş.

1999 yılında Kalkavan Yalısı 1 trilyon liradan açık artırmaya çıkarılacakmış!

1999 yılında Sefer Kalkavan'ın bir bankaya borcundan dolayı satışa çıkarılan Kalkavan Yalısı, 1.8 trilyon değer biçilmesine rağmen ilk satışta alıcı bulamamış ve yalı 1 trilyon liradan (34.861 adet altın parası) tekrar açık artırmaya çıkarılacakmış.

İstanbul Boğaz'ının iki yalısı yeniden yapılıyor!

Köşkleri ile ünlü Boğaziçi'ne iki yeni inci daha geliyor. Ortaköy'deki Zekiye Sultan Yalısı ile Sarayburnu'ndaki Yalı Köşkü yeniden yapılıyor.

Atik Ali Paşa Yalısı Four Seasons oluyor!

1999 yılında Çırağan Caddesi'ndeki tarihi Atik Ali Paşa Yalısı, Four Seasons Oteller Zinciri'nin bir halkası olacakmış. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın hazırladığı o özel haber...

Atik Ali Paşa Yalısı 2000 yılında 5 yıldızlı otel olacakmış!

1999 yılında Çırağan Caddesi'ndeki tarihi Atik Ali Paşa Yalısı, Four Seasons Oteller Zinciri'nin bir halkası olacakmış. Tarihi yalı 2000 yılında 5 yıldızlı otel olarak hizmete girecekmiş.

1999 yılında Atik Paşalar Yalısı 30 milyon dolara satılmış!

1999 yılında Atik Paşalar Yalısı'nın 49 yıllığına devri için açılan ihalede yapılan nihai pazarlık sonunda tarihi yalı, 29 milyon 250 bin dolarlık (10 trilyon 62 milyar lira) en yüksek teklifle Sultanahmet Turizm A.Ş.'ye devredilmiş.

1998 yılında Atik Ali Paşa Yalısı satılacakmış!

1998 yılında Dışişleri Bakanlığı tarafından Devlet Konukevi olarak kullanılan Atik Ali Paşa Yalısı ihale yoluyla satılacakmış. Özelleştirme İdaresi tarafından satışa çıkarılan yalıya teklif verenlerden ''uluslararası oteller zinciri'' olma koşulu da aranı

1997 yılında Muhsinzade Yalısı otel olacakmış!

1997 yılında Kuruçeşme sahilindeki tarihi Muhsinzade Yalısı, yeniden inşa edilerek butik otel haline getirilecekmiş. İşadamı İsmet Özcanlı tarafından yapılan otelde 65 oda bulunacakmış ve 50 milyon dolara mal olacakmış.

1997 yılında Esma Sultan Yalısı kongre merkezi olacakmış!

1997 yılında Ortaköy'deki tarihi Esma Sultan Yalısı 400 kişilik kongre ve toplantı salonu olacakmış. Geçirdiği yangın sonrasında sadece dış duvarları kalan yalı, 4-5 milyon dolara mal olacak projeyle tekrar kullanılacakmış.

Seferoğlu Yalısı Haberi

Seferoğlu Yalısı



Üsküdar Vaniköy'deki tarihi Ahmet Paşa, Seferoğlu ve Aksoy yalıları dün cayır cayır yandılar


Üsküdar Vaniköy'de oturanlar dün çok dramatik sahnelere tanık oldular. Kıyıda yan yana bulunan ve değerleri milyarlarca lirayla ölçülen yalı, cayır cayır yandı.. Çevrede bulunan binlerce kişi bu güzelim yalıların hazin sonunu gözyaşları içinde ve çaresizlikle izledi.


    Ölen ya da yaralanan olmaması üzücü olaydaki tek teselliydi. Yangın Perşembe Pazarı'nda demir çelik ticareti yapan Mehmet Aksoy'a ait Aksoy Yalısı'nda, saat 17.30 sularında başladı. Şofbenden sızan gazın parlamasıyla koca binayı alevler sardı.

    Evdekiler can havliyle kendilerini dışarıya atarken, yağlı boyayla kaplı ahşap aksam kağıt gibi tutuşuyor, alevler...