21 / 05 / 2024

şefikcan caddesi kentsel dönüşüm

şefikcan caddesi kentsel dönüşüm

Türkiye'nin en düzenli kentlerinden biri olan Konya'da kentsel dönüşüm alanında önemli mesafeler katedildi. Konya, hızlı gelişen her şehir gibi imar alanında atılım yapıyor. Şefik Can Caddesi'nde dev bir kentsel dönüşüm yaşanıyor

Bağdat Caddesi, İstiklal Caddesi ve Nişantaşı'nda hem kiralar yükseldi, hem kentsel dönüşüm arttı! 

Cushman & Wakefield I TR International’ın Bağdat Caddesi, İstiklal Caddesi ve Nişantaşı Bölgesi’nin 2023 yılı perakende verilerini incelediği raporuna göre, 3 ana alışveriş caddesinde yükselen kiralar ve kentsel dönüşüm dikkatleri çekti. İşte o rapor...

Bursa İstanbul Caddesi kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul Caddesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinde inşaat çalışmaları aralıksız devam ediyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, çalışmalardaki son durum hakkında bilgi verdi. 

Bursa İstanbul Caddesi'nde kentsel dönüşüm başladı! 

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Caddesi'nde uzun süredir beklenen kentsel dönüşüm çalışmaları için düğmeye bastı. Proje dahilinde düzensiz yapılaşma ortadan kaldırılacak. 

Bağdat Caddesi'nden kentsel dönüşüm 2020'de yüzde 30 artacak!

AYİDER Başkanı Melih Tavukçuoğlu, İnşaat Zirvesi'ndeki konuşmasında 2020 yılında Bağdat Caddesi’nde ve çevresinde, kentsel dönüşüm çalışmalarının yüzde 30 artacağını söyledi...

Gaziantep Nizip Caddesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Nizip Caddesi Kentsel Dönüşüm Projesi'ne yönelik yürütülen çalışmalarda gelinen son nokta vatandaşlarla paylaşıldı. 

Kemer Liman Caddesi Kentsel Tasarım Projesi tamamlandı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Kemer Liman Caddesi Kentsel Tasarım Projesi kapsamında sürdürdüğü çalışmalar tamamlandı. 

Bağdat Caddesi'nde kentsel dönüşüm ne durumda?

Gazete Habertürk yazarlarından Mimar Esin Tümer, Bağdat Caddesi'ndeki kentsel dönüşüm çalışmalarını Cadde'de projeler üreten müteahhit firmalara sordu. İşte,  Mimar Esin Tümer'in yazısı.. 

Bağdat Caddesi'nde kentsel yenileme projeleri arttı!

Kentsel yenileme projeleri, yarım kalmış binalar ve boş mağaza sayılarındaki artış, geçen yıl Bağdat Caddesi'nde ziyaretçi sayısının yüzde 27 azalmasına sebep oldu.

Şahinbey'de kentsel dönüşüm devam ediyor!

Gaziantep'in Şahinbey ilçesindeki kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında eski garajlardaki evler yıkıldı ve İnönü Caddesi’ne alternatif yol çalışmaları tüm hızıyla başladı.

Bağdat Caddesi'nde konut stoğu yüzde 15 arttı!

Bağdat Caddesi’ne yakın semtlerde son 5 yıl içinde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm, konut stokunun en az yüzde 15 artmasını sağladı.

Antalya Şarampol Caddesi'nde dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Antalya Son Haber Gazetesi köse yazarı Yusuf Katrağ bugünkü yazında Şarampol Caddesi Kentsel Tasarım ve Çevre Düzenleme Projesi'ni kaleme aldı. İşte o yazı...

Kadıköy İskele Caddesi'nde 6 inşaat aynı anda başladı!

Kentsel dönüşüm çalışmaları Kadıköy'de hızla artıyor. İskele Caddesi'nde aynı anda 6 inşaatın birden başlaması bölgede isyana neden oldu. Harfiyat kamyonları ve beton mikserler bölgeyi rahatsız etti.

Bağdat Caddesi’nde kiralar 3 bin 500 liraya geriledi!

İstanbul Anadolu Yakası'nda yer alan Bağdat Caddesi’nde kentsel dönüşüm sebebiyle konut artışı yaşandı. Aşırı fiyat artışlarının da eklenmesiyle bölgedeki daireler boş kaldı.

şefikcan caddesi kentsel dönüşüm Haberi

şefikcan caddesi kentsel dönüşüm


Konya, dönüşümle çarpık bir yapılanma görünümünden çıkıp, daha modern bir şehir görünümüne kavuşuyor. Son yıllarda Konya'nın bir çok mahallesinde kentsel dönüşüm projeleri sonucunda çok katlı binalar yükseliyor. Yükselen 10-13 katlı lüks daireler beraberinde yeni bir kültürü de getiriyor. Kentsel dönüşümün en çok hissedildiği noktalardan bir tanesi de kuşkusuz Şefik Can Caddesi'nin iki yanında bulunan Kılıçarslan Mahallesi, Özlem Mahallesi, Selçuk ve Yeni Selçuk Mahallesi'nin de aralarında bulunduğu 8 mahalle. Şefik Can'da kentsel dönüşüm noktasında ciddi bir atılım söz konusu. Onlarca dairelik yatırım projeleri tamamlanırken, çok sayıda proje de tüm hızıyla devam ediyor.


BİR TEMİZLİK OPERASYONU YAPILDI

Kentsel dönüşümle Şefik Can Caddesi'nde ve şehrin diğer pek çok noktasında bir temizlik operasyonunun gerçekleştirildiğini kaydeden İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Ali Çınar, “Büyükşehir Belediyesi...