02 / 05 / 2024

Şehir Mühendisliği İleri Araştırma Laboratuvarı

Şehir Mühendisliği İleri Araştırma Laboratuvarı

IBM'in "Üniversite Ortak Araştırma" ödülünü kazanan tek Türk üniversitesi Kadir Has Üniversitesi'nde "Şehir Mühendisliği İleri Araştırma Laboratuvarı" açıldı. Laboratuvarda "Akıllı Gezegen" kavramına hizmet eden çalışmalar yürütülecek...

Maxwell Contınental Tank Servis Mühendisliği Anonim Şirketi kuruldu!

Maxwell Contınental Tank Servis Mühendisliği Anonim Şirketi Kağıthane'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Erdal İnce tarafından kuruldu.

Gençler müjde! İçişleri Bakanlığı en az lise mezunu, KPSS şartlı yüzlerce memur alacak! 

İş arayan gençleri sevindirecek haber İçişleri Bakanlığından geldi. Bakanlık 713 memur ve personel alımı yapılacağını ilan etti. İşte başvuru şartları ve tüm detayları...

Zett Project Elektrik Mühendisliği Ve Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zett Project Elektrik Mühendisliği Ve Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Zeynep Yalçın tarafından kuruldu.

Anka Deprem Mühendisliği Limited Şirketi kuruldu!

Anka Deprem Mühendisliği Limited Şirketi Pendik'te Ömer Fatih Sak tarafından kuruldu.

18-35 yaş arası gençler müjde! Dışişleri Bakanlığı personel alımı yapıyor...

Dışişleri Bakanlığı, 50 sözleşmeli destek personel alımı yapacağını duyurdu. Söz konusu alımın ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Dışişleri Bakanlığı sözleşmeli sekreter alımı yapacak! Başvuru şartları bir bir açıklandı!

Dışişleri Bakanlığı, bünyesinde istihdam etmek üzere sözleşmeli sekreter alımı yapacağını duyurdu. Söz konusu personel alımına ilişkin başvuru şartları ve son başvuru tarihi belli oldu.

Şile Zemin Mühendisliği İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!!

Şile Zemin Mühendisliği İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Yaman ve Nadir Mandal ortaklığında kuruldu.

Dışişleri Bakanlığı yurt dışı memur alımını duyurdu! KPSS’siz yurt dışı çalışma imkanını sakın kaçırmayın!

Yurt dışında çalışmak isteyenlere müjde. Dışişleri Bakanlığı personel alımını duyurdu. İşte detaylar!

İçişleri Bakanlığı sürpriz bir kararla KPSS şartsız personel alımı yapacak! Son başvuru tarihi 26 Mayıs!

İçişleri Bakanlığı’na Göç İdaresi Başkanlığı’nda istihdam edilmek üzere personel alımı yapılacağı duyuruldu. Bakanlık tarafından yapılacak açıklama alınacak personeller için KPSS şartının aranmadığı belirtildi.

İçişleri Bakanlığı KPSS'siz Memur Alımı yapacağını açıkladı! Memur olmak isteyenler fırsatı kaçırmayın!

İçişleri Bakanlığı tarafından KPSS'siz memur alımı ilanı duyuruldu. Memur alımı yapacak olan Bakanlık  başvuru şartlarını açıkladı. İşte detaylar...

İçişleri Bakanlığı sürpriz bir kararla personel alımı yapacak! Son başvuru tarihi 26 Mayıs!

İçişleri Bakanlığı, bünyesinde görevlendirilmek üzere memur alımı yapılacağını duyurdu. 13 Mayıs’ta Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, İçişleri Bakanlığı’na bağlı faaliyet yürüten Göç İdaresi Başkanlığı’na istihdam edilmek üzere memur alımı yapılacak.

Anka Altyapı Zemin Mühendisliği İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Anka Altyapı Zemin Mühendisliği İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Hüsrüf Yaşar tarafından kuruldu.

Dışişleri Bakanlığı personel alımı yapacak! Son başvuru tarihi 14 Mayıs!

Dışişleri Bakanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere en az lise mezunu adaylar arasından personel alımı yapılacağı duyuruldu. Adaylarda ikamet şartı ve KPSS puan şartı aranmadığı öğrenildi. Peki, başvuru yapacak adaylarda aranan genel şartlar nelerdir?

Şehir Mühendisliği İleri Araştırma Laboratuvarı Haberi

Şehir Mühendisliği İleri Araştırma Laboratuvarı

Bilişim teknoloji şirketi IBM'in "Üniversite Ortak Araştırma" ödülünü kazanan tek Türk üniversitesi Kadir Has Üniversitesi'nde "Şehir Mühendisliği İleri Araştırma Laboratuvarı" açıldı.


Laboratuvarda, IBM'in gelişmiş altyapı desteğiyle kurulan "Akıllı Gezegen" kavramına hizmet eden çalışmalar yürütülecek, "üniversite-endüstri-şehir yönetimi" üçgeninde disiplinli çalışmalar yapılacak, lisansüstü düzeyde araştırma projeleri gerçekleştirilecek. 


Laboratuvar, bilgisayar, elektrik-elektronik, endüstri ve enerji sistemleri mühendislik dalları ile yönetim bilişim sistemleri, mimarlık, sosyal bilim disiplinlerini kapsayan şehir mühendisliği, ulusal ve uluslararası işbirlikleri ve ortaklıklar için de adres olacak. 


Kadir Has Ünivertitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın, laboratuvarın açılışında yaptığı konuşmada, evrensel nitelikte akademik bir kurum olma misyonu ile bilim ve teknolojide yaşanan gelişmeleri takip eden, yeniliğe açık, sorgulayan, düşünen ve üreten bireyler yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi.


Aydın, 21. yüzyılın mega şehirlerin yüzyılı olacağını ifade ederek, son yıllarda...