17 / 05 / 2024

şehir planlamacılığı nedir

şehir planlamacılığı nedir

YAPILAŞMANIN hızlı bir şekilde gerçekleştiği Türkiye'de, çarpık kentleşmenin neden olduğu sorunlar şehir planlarının önemini gözler önüne seriyor. Kentsel dönüşümün ilk adımı da şehir planlaması olmalı.

Elif Uyar Gayrimenkul Ve Şehir Planlamacılığı Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Elif Uyar Gayrimenkul Ve Şehir Planlamacılığı Ticaret Limited Şirketi Başiktaş’ta 100.000,00 TL sermaye bedeli ile Elif Uyar tarafından kuruldu.

Şehir planlamacılığında dikkatli olunmalı!

AE Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Ahmet Erkurtoğlu, "Tarihi Yarımadayı kesinlikle koruma altına almak şart, şehir planlamacılığında daha dikkatli olmak gerekir." dedi.

Art Şehir Planlamacılığı ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Art Şehir Planlamacılığı ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Alaeddin Burak İyiyazıcıoğlu tarafından 100 bin TL sermaye ile 18 Ağustos'ta Fatih, Şehremini Mahallesi 'nde kuruldu.

Autodesk'ten geleceğin şehirleri için şehir planlamacılarına tüyolar!

Üç boyutlu tasarım, mühendislik ve eğlence alanlarında dünyanın önde gelen yazılım şirketi Autodesk, vatandaşını dinleyen şehir planlamacılarına gelecek tüyoları veriyor..

Bahçeşehir Göl Panorama satılık daire!

Bahçeşehir Göl Panorama satılık daire fiyatları 241 bin TL'den başlangıç gösteriyor. Satış süreci devam eden projede yer alan dairelerin alanları 69 metrekareden başlıyor, 240 metrekare kadar yükseliyor.

Emlak Konut Batışehir satılık dükkanları!

Emlak Konut Batışehir satılık dükkanları ihalesi yarın saat 10:00'da gerçekleşecek. 3 etap olarak hayata geçirilen projede daire teslimleri başladı ve satış süreci devam ediyor.

Bağcılar Batışehir satılık dükkan fiyatları!

Batışehir projesindeki loca daireler 216 bin TL'den, daireler 226 bin TL'den, premium daireler ise 262 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor. İşte Bağcılar Batışehir satılık dükkan fiyatları...

Kiracının aidat yükümlülüğü nedir?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, apartmanda tüm daire sakinlerinin aidat borcunu ödemeleri gerekiyor. Peki, taşınmazda kiracı varsa kiracının aidat yükümlülüğü nedir? Kiracılar, aidatını ödemezse ne olur?

Bağcılar Batı Şehir satılık dükkan!

Bağcılar Batı Şehir projesinde toplam 121 adet dükkan bulunuyor. Proje İstanbul Avrupa Yakası Bağcılar' da yer alıyor. Bağcılar Batı Şehir satılık dükkan bilgilerinin detaylarını haberimizde bulabilirsiniz.

Batışehir satılık dükkan!

Batışehir satılık dükkan fiyatları 166 bin liradan başlangıç gösteriyor. Açık artırma usulü ile satışa çıkacak olan projenin ihalesi Batışehir satış ofisinde gerçekleşecek. Projede 3 bin 226 tane daire bulunuyor.

Evvel İstanbul Başakşehir satılık daire!

Evvel İstanbul Başakşehir satılık daire fiyatları 209 bin TL'den başlıyor. 700 milyon lira yatırım bedeline sahip olan proje toplam 40 bin metrekare arsa alanı üzerinde yükseliyor.

Park Mavera Başakşehir satılık!

Park Mavera Başakşehir satılık daire tasarımları 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon olarak dizayn ediliyor. Projede metrekare birim fiyatı 2 bin 600 TL'den başlıyor.

My Towerland Ataşehir satılık!

My Towerland Ataşehir satılık daire fiyatları 697 bin TL'den başlıyor. 50 ay vade farksız taksit yapılan projede 1 oda 1 salon dairelerin satışları sona erdi.

şehir planlamacılığı nedir Haberi

şehir planlamacılığı nedir

Şiddetli yağıştır nedeniyle yaşanan su baskınları. araç sahiplerinin yaşadığı otopark sıkıntısı, çarpık yapılaşmanın ve yeşil alan azlığının neden olduğu görüntü kirliliği gibi sorunlar şehirlerin konforunu ve algısını olumsuz etkiliyor. 

I ilkemiz için yolu. altyapısı, yeşil alanı ve sosyal imkanları ile planlı, sağlıklı ve süıdüıvlebilt şehirlerin anahtarı ise kentsel dönüşümün kapısında... Şehir planlamasını bütüncül ve sistematik bir anlayışla yapmak, gelecek nesillere kaliteli yaşam imkanı tanımak ve olası felaketlerdekayıplarıen aza indirgemek için kentsel dönüşümü fırsata dönüştürmek...