28 / 04 / 2024

Şehircilik Anayasası ne zaman çıkarılacak

Şehircilik Anayasası ne zaman çıkarılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilecek ‘Şehircilik Anayasası’ için düğmeye basıldı. Mescit alanlarıyla ilgili yeni düzenlemeler geldi. Mescit alanları yüzde 30'luk emsal harici alana dahil olacak.

Emin Oral Bülbüloğlu Ağrı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne atandı!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre, Emin Oral Bülbüloğlu Ağrı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne atandı.

2021 kentsel dönüşüm kira yardımı ne zaman belli olacak?

Kentsel dönüşüm kapsamında kira yardımı başvurusu onaylanan hak sahiplerine verilecek yardım miktarları her yıl Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca açıklanıyor. Peki, 2021 kentsel dönüşüm kira yardımı ne zaman belli olacak?

İzmir'deki hasarlı binalar ne olacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir ile ilgili önceliklerini anlattı. Peki İzmir'deki hasarlı binalar ne olacak?

Murat Kurum: Bugüne kadar 2 bin 787 bölgeyi doğal sit alanı ilan ettik!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada "Bugüne kadar 2 bin 787 ayrı bölgeyi doğal sit alanı, 171 tabii güzelliğimizi kesin korunacak hassas alan ilan ettik." dedi.

Murat Kurum: Siirt'te bugüne kadar kentsel dönüşüme 12 milyon liralık destek sağladık!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Siirt'te bugüne kadar kentsel dönüşüme 12 milyon liralık destek sağladık, 490 riskli binanın 460'ının yıkımını gerçekleştirdik." diye konuştu.

1. sınıf inşaat maliyet bedelleri 2021'de ne kadar?

2021'de uygulanacak inşaat metrekare maliyet bedelleri Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirlendi. Peki 1. sınıf inşaat maliyetleri 2021'de ne kadar?

3. sınıf inşaat maliyetleri 2021'de ne kadar?

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklanan 3. sınıf inşaat maliyet bedelleri 2021'de ne kadar oldu?

İsmail Tüzgen Çevre ve Şehircilik Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürü oldu!

Bugünkü Resmi Gazete'te yayımlanan atama kararlarına göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığında açık bulunan, Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğüne İsmail Tüzgen getirildi.

TOKİ konut taksitleri ne kadar ertelendi?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, TOKİ’den taksitleri devam eden vatandaşlar için borç erteleme uygulandığını açıkladı. Peki konut taksitleri ne kadar ertelendi?

Deprem kira yardımı 2020 ne kadar?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından evini kentsel dönüşüme veren kişilere sağlanan deprem kira yardımından malikler, kiracılar ve sınırlı ayni hak sahipleri yararlanabiliyor. Peki deprem kira yardımı 2020 ne kadar? İşte deprem kira yardımının detayları...

Denizli'deki Işıklı Gölü'ne millet bahçesi yapılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Denizli'de bulunan Işıklı Gölü'ne millet bahçesi yapılacağını açıklamıştı. Denizli Mimarlar Odası Şube Başkanı Mehmet Serdar Alayont, konuyu değerlendirdi...

Akıllı şehir ne?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 81 ilin valiliğine "Akıllı Şehirler Strateji Belgesi" gönderdi. Peki nedir bu akıllı şehir uygulaması? Akıllı şehir daha önce Türkiye'de uygulandı mı? Akıllı şehir ne? İşte detaylar...

TOKi 100 bin konut kura çekilişi ne zaman yapılacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın 2020 yılında yapacağı 100 bin sosyal konut için başvurular sona erdi. 100 bin konutun sahiplerini bulacağı kura çekilişi ne zaman yapılacak?

Şehircilik Anayasası ne zaman çıkarılacak Haberi

Şehircilik Anayasası ne zaman çıkarılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği Taslağı ile kentleşme alanında yaşanan sorunları çözmek için kolları sıvadı. İlgili kurumlar ve belediyelerin görüşüne sunulan taslakla, kamuoyunda en çok tartışılan yüksek binalar için tedbir alınıyor.


Taslakta, yapının oturacağı taban alanın arsanın yüzde 40’ını geçmemesi şartı kaldırılıyor. Böylece, binaların çok katlı apartmanlar yerine az katlı inşa edilmesi amaçlanıyor. Binaların önünde ve yanında bırakılması gereken kaldırıma 5 metre, yandaki binaya 3 metre gibi zorunlu mesafelere uymak yeterli olacak.


MESCİT, KREŞ SUİİSTİMALİNE SON


Mevcut uygulamada, yangın merdiveni, balkon, kreş, mescit, asansör boşluğu gibi alanlar, emsal harici alanlar kabul ediliyor, bir inşaat sınırlamasına tabi tutulmuyordu. Pek çok müteahhit de özellikle mescit yapmış gibi göstererek, bu yapıları konuta dahil edip suiistimalde bulunuyor. Yeni...