05 / 05 / 2024

Şehirler pinle düzenlenecekmi

Şehirler pinle düzenlenecekmi

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürü Bekir Tüzel, Plan İşlem Numarası (PİN) uygulamasıyla şehirlerin daha planlı, programlı yapılandırılmasının ve gelişmesinin sağlanacağını söyledi.

Yurt dışından konut almak isteyenler dikkat! İşte Rusya'da konut yatırımı en fazla kazanç getiren şehirler!

Yurt dışından konut almak isteyenler en fazla kazanç getiren şehirleri merak ediyor. Rusya’da bugün yatırım için konut satın alımının en fazla gelir getirdiği şehirler açıklandı. İşte o şehirler...

Hükümetin kentsel dönüşüm planı hazır! Depreme karşı dirençli şehirler için düğmeye basıldı!

Depreme karşı dirençli şehirler için düğmeye basıldı. Dirençli Şehirler ismi verilen yeni strateji kapsamında depremin dışında küresel iklim değişikliğiyle giderek artan su stresi, sel, tarımsal kuraklık gibi afet ve etkilere karşı da kırılganlık azaltılmış olacak.

 ‘Dirençli Şehirler’ temasıyla düzenlenecek Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi, 8 Kasım’da!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği’nin (ÇEDBİK) ev sahipliğinde T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle her yıl sürdürülebilirliğin önemini vurgulamak için düzenlenen ‘Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’, 8 Kasım’da Hilton Bosphorus İstanbul'da gerçekleşecek.

Kentsel dönüşüm müteahhitlerin eline bırakılamayacak kadar önemli! Şehirler nasıl dönüşmeli?

Şehir-Bölge Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Mete Gülbaş, kentsel dönüşüm ve depremle ilgili açıklamalarda bulundu. Kentsel dönüşüm müteahhitlerin eline bırakılamayacak kadar önemli! Peki şehirler nasıl dönüşmeli?

Akıllı şehirler yeni dönemde ön plana çıkacak!

Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ESİAD) Başkanı Mustafa Karabağlı, yeşil dönüşümün 2030 hedefleri doğrultusunda sürdürülebilir kentlerin hayata geçirilmesi için akıllı şehirlerin ön plana çıkacağına dikkat çekti.

Türkiye’de şehirler sürdürülebilir dönüşüme hazır!

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, "AB olarak dünya çapında kentlerde yeni bir yaşam tarzını ve zihniyet değişikliğini destekliyoruz. Bu dönüşümün kentlerde başlaması gerekmektedir" dedi. Meyer-Landrut, yaşanabilir şehirler yaratmayı anlattı...

Kentsel dönüşümle şehirler yeniden yapılandırılabilir!

Türkiye bundan sonra bu kaynaklarını mutlaka kentsel dönüşüm için kullanmalı. Kentsel dönüşümle şehirler yeniden yapılandırılabilir...

Türkiye, akıllı şehirler konusunda dünyanın önde gelen ülkeleri arasında!

Sancaktepe Belediye Başkanı Av.Şeyma Döğücü, Türkiye Belediyeler Birliği tarafından Ankara'da düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da teşrif ettiği 'Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi'ne katıldı.

Uluslararası Dünya Akıllı Şehirler Kongresi başladı!

İBB tarafından bu yıl 4'üncü düzenlenen "Uluslararası Dünya Akıllı Şehirler Kongresi-2019" başladı. Fuar, Yenikapı'daki Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde düzenleniyor.

Dünya şehirleriyle yarışan marka şehirler yapmak istiyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada "31 Mart’ın sonrasında ekonomimizi dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına sokacak çalışmayı göstermek zorundayız. Çevreyi koruyan, değer katan, kültür üreten, dünya şehirleriyle yarışan marka şehirler yapmak istiyoruz." dedi.

Kentsel dönüşümle akıllı şehirler geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm projesi kapsamında deprem açısından riskli olan binaları yenilerken, bir yandan da akıllı şehirler kurmanın çalışmalarını yaptıklarını söyledi.

Şehirler afetleri düşünerek tasarlanmalı!

Zorunlu deprem sigortasının öneminden bahseden AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, "Şehirlerimizi tasarlarken, afetleri düşünerek tasarlamamız gerekiyor" dedi.

İş Bankası'na en çok kentsel dönüşüm kredisi veren banka ödülü!

İş Bankası “Kentsel stratejiye dayalı akıllı şehirler ve binalar” başlığı altında 5. kez gerçekleştirilen Kentsel Dönüşüm Kongresi'nde ödül aldı.

Şehirler pinle düzenlenecekmi Haberi

Şehirler pinle düzenlenecekmi

Bekir Tüzel, yaptığı açıklamada, geçen yıl Haziran ayında başlattıkları PİN uygulamasına ülke genelindeki belediyelerin tamamının katılımını sağlamak amacıyla yürütülen çalışmaların başarılı şekilde devam ettiğini belirtti. 


PİN'in, idareler tarafından yapılan, yaptırılan ve onaylanan mekansal planların Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca incelenmesi ve arşivlenmesi amacıyla her tür ve ölçekteki mekansal planlar ile bu planlara ilişkin ilave ve değişikliklere yönelik verilen numara olduğunu ifade eden Tüzel, bu uygulamanın Türkiye için önem taşıdığını vurguladı. Tüzel, şehirlerin nasıl büyüdüğü ya da geliştiğinin planlarla belirlendiğine işaret ederek, "Genel Müdürlüğümüzce yürütülen PİN uygulamasını çok önemsiyoruz. Çalışmalar kapsamında hazırlanan yönetmelikle belediye meclislerine, planları onaylamadan önce PİN almaları mecburiyeti getirdik" dedi. Mevcut onaylanan planları kayıt altına alma işleminin devam ettiğini anlatan Tüzel, şunları söyledi: "Bu verileri elektronik ortama taşımak için...