14 / 05 / 2024

şehirlerde dönüşüm

şehirlerde dönüşüm

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, "AB olarak dünya çapında kentlerde yeni bir yaşam tarzını ve zihniyet değişikliğini destekliyoruz. Bu dönüşümün kentlerde başlaması gerekmektedir" dedi. Meyer-Landrut, yaşanabilir şehirler yaratmayı anlattı...

Tebernüş Kireçci soruyor: Kentsel dönüşüm nedir, rantsal dönüşüm nedir?

Ülke genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Özellikle büyükşehirlerde kentsel dönüşüm hızla ilerlerken, Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabı üzerinden takipçilerine 'kentsel dönüşüm nedir, rantsal dönüşüm nedir?'' sorusunu sordu. Bakın vat

2024'te kentsel dönüşüm projeleri konut geliştiricilerinin gözdesi olacak!

Büyükşehirlerde sağlam ve güvenli konut ihtiyacının giderek artması, kentsel dönüşümü Türkiye’nin 2024’deki olmazsa olmazı haline getirdi. Bu kapsamda kentsel dönüşüm projeleri konut geliştiricilerinin yeni gözdesi haline gelecek.

Kalifiye inşaat elemanı eksikliği kentsel dönüşümün hızını kesiyor!

Depremlerin etkisiyle İstanbul gibi büyükşehirlerde hızlanan kentsel dönüşüm projelerinde, yüksek maaşlara rağmen kalifiye inşaat işçisi bulma sıkıntısı yaşanıyor.

Şehirlerde yeşil dönüşüm ve akıllı bina dönemi!

Akıllı şehir uygulamaları ve yeşil dönüşüm son zamanlarda sektör temsilcileri tarafından sıkça konuşulan ve gündeme getirilen konulardan. Peki akıllı şehirler nasıl yapılmalı? İşte akıllı şehir ve yeşil dönüşümün ayrıntıları...

Faruk Aksu: Kentsel dönüşüm kırsal alanlarda da zorunlu hale geldi!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanvekili, MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu kentsel dönüşümün sadece büyükşehirlerde değil sel, heyelan, taşkın gibi nedenlerden ötürü kırsal alanda da zorunluluk ve öncelik haline geldiğini söyledi.

Kentsel dönüşüm ranta mı dönüştü?

İstanbul başta bütün büyük şehirlerde kentsel dönüşüm bir rant savaşı haline geldi. Dönüşümde, yıkılanın yerine iki misli-üç misli büyüklüğünde bine dikilmesine “evet” deniyor.

Şehirlerde kentsel dönüşüm tedbiri!

Bursa Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ı ağırladı. Planlama ve Kentsel Merkezi’ni gezen Başkanlar, kentsel dönüşüm hakkında açıklamalarda bulundu.

Ankara'da kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verilmeli!

Ülkealan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ülkealan, özellikle büyük şehirlerde yapılacak olan planlamalar dâhilinde kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verilmesi gerektiğini söyledi. 

Ankara'da kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verilmeli!

Ülkealan Yapı Endüstrisi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Ülkealan, özellikle büyük şehirlerde yapılacak olan planlamalar dâhilinde kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verilmesi gerektiğini söyledi. 

Hamza Ateş: Kentsel dönüşüm bir ihtiyaç!

Ordu Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına “Kentsel Dönüşüm Çerçevesinde İmar Uygulamaları ve Etik” konulu eğitim semineri verildi. Seminerde büyükşehirlerde ihtiyaç haline gelen Kentsel Dönüşüm olgusu anlatıldı.

Kentsel dönüşüm kiraları ne kadar?

2016 yılında verilecek kira yardımı ücret listesine göre İstanbul, İzmir ve Ankara'da kira yardımı bedeli 795,00 TL oldu. Peki, diğer şehirlerde kentsel dönüşüm kiraları ne kadar?

Köylerde dönüşüm nasıl olacak?

Şehirlerde uygulamaya konulan kentsel dönüşümün benzeri köylerde de uygulanacak. 10 ailenin onayı ile devlet ihaleye çıkacak. Müteahhit yapacak, vatandaş da borçlanacak..

Kiptaş kentsel dönüşüm projelerine ağırlık verecek!

Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım, cumhuriyetin 100. yılında başta İstanbul ve Ankara olmak üzere büyükşehirlerde dönüşüm harekatının hız kazanacağının altını çizdi..

şehirlerde dönüşüm Haberi

şehirlerde dönüşüm

Koronavirüs salgını sebebiyle kentsel hareketlilik önemli ölçüde azaldı. Bu dönem bittiğinde, areketlilik başta olmak üzere her açından daha sürdürülebilir şehirlere olan ihtiyaç daha da önemli hale gelecek. Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, yaşanabilir şehirler yaratmak için atılması gereken adımları atımları anlattı..

Dünya Gazetesi köşe yazarı Didem Eryar Ünlü, bugünkü köşesinde Türkiye'de sürdürülebilir dönüşümü kaleme aldı.

İşte Didem Eryar Ünlü'nün 'Türkiye’de kentler sürdürülebilir dönüşüme hazır' başlıklı yazısı...

Avrupa Hareketlilik Haftası, sürdürülebilir kentsel hareketlilik için Avrupa çapında düzenlenen en önemli farkındalık kampanyalarından biri. Dünya çapında 53 ülkeden 2 bin 900’ü aşkın kent ve kasabayı ortak bir mesajı paylaşmak için bir araya getiren Avrupa Hareketlilik Haftası’na bu sene 550’yi aşkın Türk belediyesi katıldı.

COVID-19 salgını nedeniyle kentsel hareketliliğin önemli ölçüde azaldığı bir dönemden geçiyoruz. Bu dönem...