11 / 05 / 2024

şehirlerin Mekansal ve Stratejik Planları

şehirlerin Mekansal ve Stratejik Planları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı şehirlerin Mekansal ve Stratejik planlarının gözden geçirilmesi konusunda harekete geçiyor. İmpo İmar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Oflaz, şehirlerin anayasası olarak tabir ettiği Mekansal Planların bölgelerin stratejik kalkınmasının yol haritası olduğunu söyledi.

Bakan Özhaseki açıkladı! Güvenli şehirlerin inşası için sıkı denetim şart!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Yapı denetim mevzuatının dışına çıkılmasına asla müsaade etmiyoruz. Türkiye Yüzyılı’na yakışır sağlam ve güvenli şehirlerin inşası için titiz bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz.

Mimar Şenol Gökner: Acilen 20 yeni şehir tasarlanmalı ve halka 330 metrekare ücretsiz müstakil ev arazisi dağıtılmalı!

Mimar Şenol Gökner, deprem dirençli ve güvenli şehirlerin geri gelmesi için acilen 20 yeni şehir tasarlanmasının ve halka 330 metrekare ücretsiz müstakil ev arazisi dağıtılmasının gerektiğini belirtti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ayazma Mekansal Planlama Ve Kentsel Dönüşüm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ayazma Mekansal Planlama Ve Kentsel Dönüşüm Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Tamer Sağlam ve Tayfun Akın Arığ ortaklığında kuruldu.

GYODER 18. Gayrimenkul Zirvesi 25-26 Ekim'de gerçekleştirilecek! Şehirlerin eksiklikleri masaya yatırılacak! 

25-26 Ekim'de gerçekleştirilecek GYODER 18. Gayrimenkul Zirvesi'nde ‘vicdanlı ve merhametli şehirler’ teması ile şehirlerin eksiklikleri masaya yatırılacak. İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşüm: Yeni yasa teklifi ve bilinçli adımlar nelerdir

Kentsel dönüşüm, şehirlerin modern ve güvenli bir geleceğe adım atması için oldukça önemlidir. Yeni yapılan düzenlemelerle bu dönüşüm sürecinin hem daha verimli hem de daha adaletli ilerlemesi amaçlanıyor.

Şehirlerin yeniden inşası için Cumhurbaşkanı'ndan flaş açıklama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesindeki şehirlerin yeniden inşası için bahar ve yaz aylarını en verimli şekilde kullanmayı hedeflediklerini belirtti.

Yeni şehirlerin detayları peş peşe açıklandı! Altı dükkan, üstü daire dönemi bitiyor! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan son dakika açıklaması geldi. Yeni şehirlerin detayları peş peşe açıklandı! Altı dükkan, üstü daire dönemi bitiyor! 

10 yılda şehirlerin yapısal dönüşümü tamamlanacak! Türkiye Mekansal Strateji Planı geliyor! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye Mekansal Strateji Planı ile ilgili konuştu. 10 yılda şehirlerin yapısal dönüşümü tamamlanacak! İşte ayrıntılar...

Murat Özdemir: Şehirlerin güvenilir ve sürdürülebilir konutlara ihtiyacı var!

Siltaş Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir, Dünya Şehircilik Günü kapsamında yaptığı açıklamada şehirlerin güvenilir ve sürdürülebilir konutlara ihtiyacı olduğunu söyledi. 

Şehirlerin ve arazilerin depreme karşı dirençleri teknolojiye göre değişiyor!

Tokyo Üniversitesi'nden Doç. Dr. Seta Fumihiko, şehir planlaması ile afetlerin azaltılabileceğini söyledi. Seta Fumihiko şehirlerin ve arazilerin depreme karşı dirençlerinin, teknolojiden faydalanma oranına göre değiştiğini belirtti.

Emlak vergisinin 2. taksit ödemeleri 2 Kasım'da başlıyor!

Ev hanımları, geliri olmayan, emekli maaşıyla geçinen vatandaşlar, engelliler, gazi ve şehirlerin dul ve yetim maaşını alan vatandaşlar vergiden muaf tutuluyor. Muaf olmak için gelirin 40 bin TL'yi aşmaması gerekiyor. Evi dışında gayrimenkulü bulunanlar da vergi ödüyor.

Süleyman Soylu: Şehirlerin kimliğiyle ters düşmeyecek binalar yaptık!

İnşaat Emlak Birimleri Eğitim ve Koordinasyon Toplantısı'nda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Şehirlerin kimliğiyle ters düşmeyecek binalar yaptık" dedi.

Otelciler belediyelerden vergi ve harçların ertelenmesini istedi!

Türkiye Otelciler Birliği'nce üyelerinin yer aldığı şehirlerin belediyelerine ve İstanbul’daki ilçe belediyelerine yazı gönderilerek, belediye harç ve vergi ödemelerinin üç ay ertelenmesi çağrısı yaptı.

şehirlerin Mekansal ve Stratejik Planları Haberi

şehirlerin Mekansal ve Stratejik Planları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı şehirlerin Mekansal ve Stratejik Planlarının gözden geçirilmesi konusunda harekete geçiyor.  Buna göre planları olan şehirlerde revizyon yapılırken plansız şehirlerde yeni Mekansal ve Stratejik Planların hazırlanması sağlanacak.

21 yıldır Bakanlıklar, İl Özel İdareleri ve Yerel Yönetimlerle işbirliği halinde çeşitli ölçeklerde şehir planları hazırlayan İmpo İmar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oflaz, şehirlerin anayasası olarak tabir ettiği     Mekansal planların bölgelerin stratejik kalkınmasının da yol haritası olduğunu söyledi.

Bakanlık Valilere Yetki Verdi

Şu anda söz konusu planları yaptırma ve onaylama yetkisinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığında olduğunu anlatan Hüseyin Oflaz,  Bakanlığın Valiliklere yetki vererek bu planlamaların hızlı şekilde gözden geçirilmesini, revizyon yapılmasını ve eksiklerin tamamlanmasını istediğini söyledi. Hüseyin Oflaz sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu gelişme çok önemli. Çünkü Mekansal ve Stratejik Planlar, bundan...