18 / 07 / 2024

şehirlernasıl yenilenmeli

şehirlernasıl yenilenmeli

Çevre ve Şehircilik Bakan Danışmanı Acar: "Her şehrin değerleriyle, varlığıyla, kültürüyle, kimliğine uygun şekilde yapılanması, öyle projelendirilmesi, o şehre öyle mimariyi uygulamanız lazım." dedi.

Her yıl 500 bin konut yenilenmeli!

"Her yıl 500 bin civarında konutu yenilememiz icap ediyor" diyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

İstanbul'da her yıl 200 bin bina yenilenmeli!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, gündeme ilişkin merak edilenleri anlattı. Kentsel dönüşüm yasasından bahseden Özhaseki, ''İstanbul'da her yıl 200 bin bağımsız birimi yenilememiz gerek'' diye konuştu.

Ekrem Demirtaş: İzmir'de her yıl 30 bin konut yenilenmeli!

Ankara'ya Ekrem Demirtaş öncülüğünde çıkarma yapan İzmir Ticaret Odası heyeti üç partinin milletvekilleriyle bir araya geldi. Kentsel Dönüşümün hızlandırılması gerektiğini belirten Demirtaş, "İzmir'de her yıl 30 bin konutu yenilemek zorundayız." dedi.

Kentsel dönüşüm bütüncül olarak ele alınmalı!

Polinom Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Umut Tahir Güneş, "Sadece yapıları yenileyerek kent depreme dayanıklı hale gelmez. Kent insanının bakış açısı ve altyapı da yenilenmeli ve kentsel dönüşüm bütüncül olarak ele alınmalı." dedi.

Süleyman Çetinsaya: Sağlıksız binalar hızla yenilenmeli

Süleyman Çetinsaya, İstanbul'un en acil sorununun sağlıksız binaların yenilenmesi ve kentsel dönüşümün hızlandırılması olduğunu söyledi

TOKİ‘nin Küçükçekmece Göl Konutları‘na ilk günde 153 başvuru

TOKİ'nin dün satışa çıkardığı Küçükçekmece Göl Konutları'na ilk günde 153 başvuru yapıldı.

Ankara`da kat karşılığı ihalesi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Yenimahalle'nin Aşağı ve Yukarı Yurtçu Semtlerinde kat karşılığı konut ve ticaret yeri inşaatları yaptırmak üzere ihale açtı.

TOKİ`nin 352 YTL taksitli Küçükçekmece Göl Konutları`nın kampanyası Pazartesi günü başlıyor

TOKİ'nin Küçükçekmece'de yapacağı Göl Konutları'nın başvuruları 4 Şubat Pazartesi günü başlayacak. 352 YTL'den başlayan taksitlerle konutların satılacağı kampanyada orta gelir grubu için 240 ve alt gelir grubu için ise 364 konut var.

İstanbul'da 10 yılın getiri şampiyonu Ataşehir

İnşaat sektörünün kalbi İstanbul'da yeni gelişen bölgelere yatırım yapanlar kazançlarını katladı. Yıllar önce İstanbul'un dışı olarak kabul edilen Ataşehir ve Beylikdüzü hem kirada hem de satın almada son 10 yılın getiri şampiyonu oldu.

TOKİ`den 30 taksitle satılık 285 arsa!

TOKİ Türkiye genelinde 285 arsa ve araziyi, 109 YTL'den başlayan fiyatlarla satışa çıkardı. Yüzde 25 peşin ödeyene 30 taksit yapılıyor.

Alanya ve Kaş`ta Hazine`den satılık araziler

Antalya Defterdarlığı, Hazineye ait, Alanya ve Kaş'a bağlı Kalkan beldesindeki bazı arazileri ihale usulüyle satışa çıkardı.

Satışlar durunca lüks dairelerin fiyatı 100 bin YTL`ye düştü

İnşaatları devam eden lüks konut projelerinde, özellikle 2+1 şeklindeki küçük dairelerin fiyatları 100 bin YTL'ye kadar geriledi.

Mamak`ta satılık bina

Yozgat Valiliği İl Daimi Encümen Başkanlığı ise Ankara'nın Mamak ilçesi Demirlibahçe Demirkapı Sokak'ta bulunan 2 parselde kayıtlı, bodrum hariç 3 katlı 282 metre kare oturum alanı ve toplam alanı bin 60 metre kare olan binayı, arsası ile birlikte kapalı

şehirlernasıl yenilenmeli Haberi

şehirlernasıl yenilenmeli

Çevre ve Şehircilik Bakan Danışmanı ve İller Bankası Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Acar, her şehrin değerleri, varlığı ve kültürüyle kimliğine uygun yapılanması, projelendirilmesi ve mimari dokuya kazandırılması gerektiğini belirterek, "Karadeniz sahil kentiyle Orta Anadolu'nun bir kenti veya Güneydoğu Anadolu'daki bir kent, Edirne'deki veya İstanbul'daki bir ilçe, aynı planlamayla şehirleşmemeli" dedi.


Acar, gazetecilere yaptığı açıklamada, şehir kimliği çalıştaylarını herkesin fikrini söyleyebileceği, herkesin ciddi anlamda dinlendiği geniş platform haline getirdiklerini söyledi. 


Şehir kimliği çalıştaylarının aynı zamanda şehirlerin geçmişini, kültürünü, kaybolan değerlerini hatırlamaya, yeniden gündeme getirmeye ve tanıtmaya vesile olacağını belirten Acar, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Her ilde ciddi heyecan ve iştiyak gördük. Her ilin akademisyenleri, vatandaşları, esnafı veya bürokratları, hepsi geldi, iliyle ilgili kentinin gelecek vizyonuna katkı verecek fikirler ortaya koydu. Çok enteresan fikirler ortaya...