12 / 05 / 2024

şehit Piyade Uzman Çavuş Uğur Akyer

şehit Piyade Uzman Çavuş Uğur Akyer

Şırnak'ın Uludere ilçesinde mayın patlaması sonucu şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Uğur Akyer'in ailesine yeni bir ev yapma hayalini devlet gerçeğe dönüştürüyor.

Bakan Özhaseki açıkladı: İsterlerse rezerv alanda, isterlerse yaşadıkları mahallede şehit ailemizin evi hazır!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki,  şehit olan askerlerden Kahramanmaraşlı Piyade Er Müslüm Özdemir’in ailesi için isterlerse rezerv alanda, isterlerse yaşadıkları mahallede ev verileceğini açıkladı. İşte detaylar...

Kadıköy Kalamış Şehit Murat Özyalçın İlkokulu restore edildi!

Şehit piyade binbaşının adını taşıyan Kadıköy Kalamış Şehit Murat Özyalçın İlkokulu’nun restorasyon çalışmaları tamamlandı. Restore çalışmaları dahilinde okulun bahçesine 100 metrekarelik arsa dahil edildi.

Ordu'da şehit evi yeniden inşa edildi!

Ordu'nun Aybastı ilçesinde yaşayan Şehit Piyade Sözleşmeli Er Salih Altuntaş'ın ailesinin evi yeniden inşa edildi!

Şehit Onur Tiken'in yarım kalan evini Belediye tamamlayacak!

Hakkari Çukurca'da PKK'lı teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi soncu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Onur Tiken'in inşaat halindeki evini Ordu Büyükşehir Belediyesi tamamlayacak.

Çanakkale Kepez'e kapalı pazar yeri geliyor!

Çanakkale Kepez'de, Şehit Piyade Astsubay Üstçavuş Kıvanç Kaşıkçı Kapalı Pazar Yeri’nin temel atma töreni yapıldı.

Bakan Özlü'den Düzceli şehit ailelerine ev desteği!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, PKK'nın Hakkari ve Diyarbakır'da düzenlediği saldırılarda şehit olan Jandarma Er Erkan Özdemir ile Jandarma Astsubay Metin Uysal'ın Düzce'nin Yığılca ilçesinde yaşayan ailelerinin evlerinin yenilenmesi talimatı verdi

Niğde Şehit Halisdemir Parkı açılıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz gecesinde şehit edilen Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir için doğup büyüdüğü yer olan Niğde’nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesinde inşa ettiği parkın açılışını yapacak.

Silifke'deki Şehit Mehmet İlker Şahin'in ailesine ev!

HAKKARİ'NİN merkeze bağlı Ağaçdibi Köyü kırsalında PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan uzman çavuş Mehmet İlker Şahin'in ailesine, Taşucu Mahallesi TOKİ Konutlarında bulunan bir daire ücretsiz olarak verildi.

Tuzla Piyade Okulu'na dev şehir parkı yapılacak!

Tuzla Piyade Okulu'nun da bulunduğu askeri alan için imar planı değişikliği yapıldı. Askeri alanın bir bölümüne 'günü birlik tesis' yapma izni verilirken, 58 bin metrekaresi ise 'Park Alanı' olacak.

Tuzla Piyade Okulu'nun imar planı değişti!

15 Temmuz darbe girişiminin ardından İstanbul'daki askeri alanların şehir dışına taşınması ile yeniden gözlerin çevrildiği Tuzla Piyade Okulu'nun da bulunduğu askeri alan için plan değişikliği yapıldı.

Osmaniye’deki şehit ve gazi dernekleri hizmete açıldı!

Osmaniye Belediyesi tarafından Kent Müzesi yanında Osmaniye Muharip Gaziler Derneği ve Osmaniye Şehit Polis Aileleri ve Gazileri Derneği için yapımı tamamlanan hizmet binaları 19 Eylül Gazileri Anma Günü'nde düzenlenen törenle hizmete girdi.

Ankara'da Şehit Ömer Halisdemir'in okulu açıldı!

Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in isminin verildiği ilk/ortaokulda eğitim başladı.

Şehit Meriç Alemdar’ın adına okul açıldı!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki Özel Harekat Daire Başkanlığında şehit düşen 2. Sınıf Emniyet Müdürü Meriç Alemdar’ın (44) ailesi, şehidin adının verildiği okulu ziyaret etti.

şehit Piyade Uzman Çavuş Uğur Akyer Haberi

şehit Piyade Uzman Çavuş Uğur Akyer

Şırnak'ın Uludere ilçesinde mayın patlaması sonucu şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Uğur Akyer'in harap durumundaki babaevi, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatı doğrultusunda yeniden yapılıyor. 


Türkiye-Irak sınırı yakınlarındaki Gülyazı Karaçalı üs bölgesinde görevli Piyade Uzman Çavuş Akyer'in şehit düştüğü haberinin 7 Kasım'da ailesine verilmesinin ardından taziyeye gelen yetkililer, askerin babaevinin harap durumunu ilgili makamlara iletti.


Şehit Akyer'in "anne ve babasına yeni bir ev alma" hayalini de öğrenen yetkililer, ailenin eski evinin yıkılarak yeni bir konut yapılması için çalışma başlattı.


Şehidin babası İbrahim Akyer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun şehit düşmesinin ardından oturdukları ve yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olan evlerinin durumunun Bartın'daki ilgililerce görüldüğünü söyledi.


Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu'na evin yapılması talimatı verildiğini öğrendiklerini ifade eden baba Akyer, "Başbakan Davutoğlu bizzat beni...