10 / 05 / 2024

şehitlerin yakını emlak vergisi öder mi

şehitlerin yakını emlak vergisi öder mi

Emlak vergisi muafiyeti kapsamında şehitlerin dul ve yetimleri emlak vergisi öder mi? Şehit yakınlarının emlak vergisinden muaf olabilmeleri için hangi şartlar aranıyor? İşte sorularınızın yanıtı...

Tapusu olanlara son dakika şoku! Emlak vergisine yüzde 60'a yakın zam! Aman dikkat! 

Gayrimenkulü olanlara emlak vergisi ile ilgili şok haber geldi. 2024 yılının başında emlak vergisine yüzde 60'a yakın zam gelmesi bekleniyor. İşte detaylar...

Konut sektörü yakın takipte! 80 bin mükellef resmen RADAR'a takıldı! Evinin değerini düşük gösterenler dikkat!

Gayrimenkul sektöründe kira geliri elde edenlere ve emlakçılara ilişkin yapılan incelemelerin sonucunda ilk etapta 55 bin riskli işlem olduğu belirlendi. Konut sektörü yakın takipte! 80 bin mükellef resmen RADAR'a takıldı! Evinin değerini düşük gösterenler dikkat!

Altın Emlak Temeltaş ile proje satışı yapacak!

Altın Emlak ile Temeltaş Gayrimenkul Geliştirme şirketleri markalı proje satışında işbirliği gerçekleştiriyor. Yakın zamanda lansmanı gerçekleştirilen “Altın Proje” ile, Altın Emlak müşterileri 20 farklı proje hakkında detaylı bilgi alabilecek, yatırım yapacak.

Emlak yatırımında tercih okula yakın evler! 

Birikimini emlak yatırımı yaparak değerlendirmek isteyenler düzenli kira geliri elde etmek için okullara yakın bölgelerdeki evleri tercih ediyorlar. 

Emlakçıya 'Çağatay Ulusoy'a yakın kiralık villa' talebi!

Geçtiğimiz günlerde Zekeriyaköy’de bir emlakçının kapısı çalınır. Gelen müşteri, Çağatay Ulusoy’un olduğu sitede kiralık villa aradığını söyler. O sitede, o an kiralık bir villa yoktur. Kadın emlakçıya kartvizitini bırakır, “O sitede bir villa boşaldığında bana haber verin lütfen” der ve gider...

Emekli, engelli, şehit ve gazi yakınları emlak vergisi ödüyor mu?

Bayram ikramiyesi ve Temmuz zam oranları emeklilerin yüzünü güldürdü. Bununla beraber emekliler ile birlikte engelli, şehit ve gazi yakınları emlak vergisi ödemeyeceği açıklandı. Peki ödeme yapanlar paralarını geri alabilecek mi? İşte detaylar...

Stat yakınında ev al, zengin ol!

Yapılan bir araştırmaya göre, İngiltere’de emlak zengini olmanın yolu stadyumlara yakın ev almaktan geçiyor.

Kanal İstanbul'a yakın projeler 2018!

Çılgın proje olarak da bilinen Kanal İstanbul'un güzergahının açıklanması emlak piyasasını da hareketlendirdi. İşte Kanal İstanbul'a yakın olan projeler...

Altın Emlak, Antalya Franchise Eurasia'da!

Türkiye’nin en güçlü emlak zinciri Altın Emlak Antalya Bayilik Fuarı Franchise Expo Eurasia’da kendi işini kurmak isteyen yatırımcılar ve 30 bine yakın ziyaretçiyle buluşmaya hazırlanıyor.

Büyükyalı: Avrasya Tüneli'ne en yakın proje!

Özak GYO, Ziylan Grup, Yenigün İnşaat ortaklığında, Emlak Konut güvencesiyle hayata geçirilen Büyükyalı İstanbul, Kazlıçeşme sahil yolunda, Avrasya Tüneli’ne en yakın yeni yaşam alanı olarak dikkat çekiyor. T

Kıbrıs'ta 300'e yakın kaçak emlakçı var!

Kıbrıs'ta 300'e yakın kaçak emlakçı olduğunu belirten Hasan Sungur ülkede emlak sektörünün sorunlarının nasıl çözüleceği yönünde kapsamlı bir çalışmanın sonuna geldiklerini ifade etti.

Başakşehir'de 20 bine yakın konut üretildi!

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Başakşehir bölgesinin hızla geliştiğini, buradaki projelerde yüzde 55'e yakın donatı alanlarının bulunduğunu, bölgede alt gelirliler için 20 bine yakın konut üretildiğini anlattı.

Yeni konut projeleri okullara yakın yerlere inşa edilecek!

Geçmiş yıllarda okullar yerleşim yerlerine yakın yerlere inşa edilirken, eğitim merkezlerindeki yerleşke anlayışının yaygınlaşması, okulları şehir merkezlerinin dışına taşıdı.

şehitlerin yakını emlak vergisi öder mi Haberi

şehitlerin yakını emlak vergisi öder mi

Şehitlerin dul ve yetimleri emlak vergisi öder mi?

Taşınmaz mal sahiplerinin ödemek ile yükümlü olduğu emlak vergisi için bazı muafiyetler söz konusu. Sıfır oranlı emlak vergisi olarak da nitelendirilen bu muafiyetten, sınırlı gelire sahip olanlar faydalanabiliyor. Bu kapsamda şehit yakınları emlak vergisi öder mi, diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Emlak vergisi muafiyetlerinde aranan ilk şart, brüt alanı 200 metrekareyi geçmeyen tek meskene sahip olmak. Bu şartı sağlayan şehitlerin dul ve yetimleri emlak vergisinden muaf tutuluyor.


Emlak vergisi muafiyeti için, muafiyetten faydalanabilecek özelliklere sahip kişilerin bağlı oldukları belediyeye giderek form doldurmaları gerekli.


Emlak vergisinden muaf tutulan diğer mesken sahipleri şu şekilde sıralanıyor. 200 metrekareyi geçmeyen tek meskene sahip olma koşulu bu kişiler için de aranıyor.


-Emekliler, 

-Özürlüler, 

-Gaziler, 

-İşsizler, 

-Ev hanımları.


Emlak vergisinden muaf tutulmayan gayrimenkul sahiplerinin vergi borcu için ilk...