10 / 05 / 2024

şehitlerin yetimleri emlak vergisi öder mi

şehitlerin yetimleri emlak vergisi öder mi

Emlak vergisi muafiyeti kapsamında şehitlerin dul ve yetimleri emlak vergisi öder mi? Şehit yakınlarının emlak vergisinden muaf olabilmeleri için hangi şartlar aranıyor? İşte sorularınızın yanıtı...

Gayrimenkul sahipleri dikkat! İşte emlak vergisi muafiyetleri!

Emlak Vergisi’nden muaf olunan bazı durumlar bulunuyor. Ev hanımları, hiç geliri olmayanlar, emekli maaşıyla geçinenler, engelliler, gazi ve şehitlerin dul ve yetimleri tek eve sahipse bu vergiden muaf tutuluyor. Ödeyenler ise geri alabiliyor.

Emlak vergisinden muaf olmanın şartları!

Emlak vergisi ilk taksit ödemeleri 1 Mart’ta başladı. Gazilerin, engellilerin, şehitlerin dul ve yetimlerinin brüt 200 metrekareden küçük evleri vergiden muaf tutuluyor. İşte merak edilen her şey...

Emekliler emlak vergisi öder mi?

Emlak vergisinin ilk taksitinin bu ayın sonuna kadar ödenmesi gerekiyor. Ancak brüt alanı 200 metrekareden küçük sadece bir evi olan bazı kişiler emlak vergisi ödemiyor. Bunlar; emekliler, hiçbir geliri olmayanlar, engelliler, gaziler ile şehitlerin dul ve yetimleri.

Ev sahipleri dikkat! Boşuna ödemeyin!

Emlak Vergisi’nin ilk taksidinin ödemeleri 1 Mart tarihinde başlamıştı ve bu ayın sonuna kadar devam edecek. Ev hanımları, hiç geliri olmayanlar, emekli maaşıyla geçinenler, engelliler, gazi ve şehitlerin dul ve yetimleri de muaf. Ödeyenler ise geri alabiliyor.

Emekliler için emlak vergisi muafiyet şartları!

Emekliler, hiç gelirleri olmayanlar ve özürlüler ile gazilerin ve şehitlerin dul ve yetimlerinin de belli şartlarda emlak vergisi ödemesi gerekmiyor. Emeklilerin emlak vergisinden muaf olması için aranan şartları sizler için araştırdık...

Milyonlarca kişi emlak vergisinden muaf ama kimse bilmiyor!

Harita Yüksek Mühendisi Uğur Örs, işsizlerin, emekli maaşıyla geçinenlerin (dul ve yetimleri dahil), ev hanımlarının, geliri olmayanların, gazi ve şehitlerin, dul ve yetimlerin vergiden muaf tutulduğunu açıkladı.

Dul ve yetimlerin emlak vergisi muafiyeti!

Emlak vergisinde yalnız meskenler için muafiyet uygulaması bulunuyor. Emlak vergisi muafiyetinden yararlanabilen kimseler arasında şehitlerin dul ve yetimleri de yer alıyor. İşte dul ve yetimlerin emlak vergisi muafiyeti koşulları..

Emlak vergisi indirimi formu!

Geliri olmayan ve 200 metrekareyi geçmeyen tek meskene sahip; ev hanımları, şehitlerin dul ve yetimleri, gaziler, emekliler, engelliler ve işsizler vergiden muaf tutuluyor. Muafiyet için emlak vergisi indirimi formunun belediyeye verilmesi gerekiyor...

Emlak vergilerini iade almak mümkün!

Özellikle indirimli bina vergisi uygulamasında vatandaşa haksızlık yapılabiliyor. Emekli, işsiz, ev hanımı, şehitlerin dul ve yetimleri ile engelli mükellefler, şartları taşısalar da Türkiye sınırları içindeki tek meskenleri için emlak vergisi ödüyorlar.

Tek konutu olan emekliler emlak vergisi ödemiyor!

Emekliler, engelliler, hiçbir geliri olmayan kişiler, şehitlerin dul ve yetimleri ile gaziler, Türkiye içinde tek bir meskene sahip olmaları ve bunun da brüt alanının 200 metrekareyi geçmemesi halinde emlak vergisi ödemiyor...

Şehitlerin dul ve yetimleri emlak vergisi öder mi?

Emlak vergisi muafiyeti kapsamında şehitlerin dul ve yetimleri emlak vergisi öder mi? Şehit yakınlarının emlak vergisinden muaf olabilmeleri için hangi şartlar aranıyor? İşte sorularınızın yanıtı...

Emlak vergisi muafiyeti!

Emlak vergisi muafiyeti olanlar; geliri olmayan emekliler, işsizler, ev hanımları, engelliler, şehitlerin dul ve yetimleri oluyor. Bu kişiler belediyeye başvurup beyan etmeleri halinde emlak vergisi ödemiyor...

Emlak sektöründe istihdam tedbirleri

Emlak sektöründe gençlerin istihdamını artırmaya yönelik olarak AB tarafından desteklenen "Emlak Sektöründe İstihdam Tedbirleri Projesi" hayata geçirildi.

şehitlerin yetimleri emlak vergisi öder mi Haberi

şehitlerin yetimleri emlak vergisi öder mi

Şehitlerin dul ve yetimleri emlak vergisi öder mi?

Taşınmaz mal sahiplerinin ödemek ile yükümlü olduğu emlak vergisi için bazı muafiyetler söz konusu. Sıfır oranlı emlak vergisi olarak da nitelendirilen bu muafiyetten, sınırlı gelire sahip olanlar faydalanabiliyor. Bu kapsamda şehit yakınları emlak vergisi öder mi, diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Emlak vergisi muafiyetlerinde aranan ilk şart, brüt alanı 200 metrekareyi geçmeyen tek meskene sahip olmak. Bu şartı sağlayan şehitlerin dul ve yetimleri emlak vergisinden muaf tutuluyor.


Emlak vergisi muafiyeti için, muafiyetten faydalanabilecek özelliklere sahip kişilerin bağlı oldukları belediyeye giderek form doldurmaları gerekli.


Emlak vergisinden muaf tutulan diğer mesken sahipleri şu şekilde sıralanıyor. 200 metrekareyi geçmeyen tek meskene sahip olma koşulu bu kişiler için de aranıyor.


-Emekliler, 

-Özürlüler, 

-Gaziler, 

-İşsizler, 

-Ev hanımları.


Emlak vergisinden muaf tutulmayan gayrimenkul sahiplerinin vergi borcu için ilk...