05 / 05 / 2024

Şehzade Mustafa restore

Şehzade Mustafa restore

Şehzade Mustafa' nın türbesini ziyaret etmek isteyen vatandaşlar, Muradiye Külliyesi' ndeki restorasyon çalışmalarını olumsuz etkiliyor. Restorasyon sorumluları, çalışmalar tamamlanıncaya kadar türbenin ziyaret edilmemesi çağrısında bulundu.

Keçiören Atatürk Evi restore edilecek!

Ankara Keçiören'de bulunan ve Milli Mücadele sırasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından karargâh olarak kullanılan ‘Atatürk Evi’ restore edilecek.

Denizli'deki Atatürk Konağı restore ediliyor!

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 700 yıllık Germiyanoğulları Hamamı ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Denizli ziyaretinde konakladığı ev için yürüttüğü restore çalışmalarında sona geldi. 

Tarihi Nazilli Sümerbank Fabrikası’nın balo salonu restore edilecek!

Aydın'ın Nazilli ilçesinde 1937' de inşa edilen, Türkiye'nin ilk Basma Fabrikası özelliğinin yanında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün açılışını yaptığı fabrikalardan biri olan Nazilli Sümerbank Fabrikası’nın çok amaçlı balo salonu restore edilecek.

Antalya’daki Şehzade Korkut Camisi restore ediliyor!

Antalya Kaleiçi’nde bulunun Şehzade Korkut Camisi restore ediliyor. Yıkıntıda bulunan taşlar yapay zeka aracılığıyla birleştiriliyor. Cami bu yıl açılacak.

Mustafa Hasanoğlu Vakfı’nın geleneksel iftarı 17. kez düzenlendi!

Mustafa Hasanoğlu Vakfı geleneksel iftarını, 11 Mayıs 2019 Cumartesi günü Şehzade Mehmet Külliyesi'nde gerçekleştirdi...

Konya Gazi Mustafa Kemal İlkokulu restore ediliyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Alaaddin Tepesi karşısında yer alan tarihi Gazi Mustafa Kemal İlkokulu’nda restorasyon çalışması yürütüyor.

Mustafa Hasanoğlu Vakfı iftar yemeği 3 Haziran'da!

Mustafa Hasanoğlu Vakfı'nın düzenlediği iftar yemeği 3 Haziran'da Fatih Şehzade Mehmet Külliyesi'nde gerçekleştirilecek.

Gaziantep Millet Hanı restore edildi!

Gaziantep'te yer alan Millet Hanı, iş adamı Mustafa Geylani tarafından restore edildi. 500 yıldan uzun süredir ayakta kalan han, otopark yapılmaktan kurtuldu.

Ürgüp Hacı Mustafa Ağa Camii açıldı!

Ürgüp Belediyesi tarafından Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile yapılan protokolle restore edilen 200 yıllık tarihi Hacı Mustafa Ağa Camii, Cuma namazında ibadete açıldı.

Efeler Mustafa Kemal Yılmaz Parkı açıldı!

Efeler Belediyesi, Umurlu Mahallesi’nin merkezinde bulunan harabeliği yıkıp bazı binaları da restore ederek vatandaşların güzelce vakit geçirebilmesi için düzenlediği ‘Mustafa Kemal Yılmaz Parkı’nı hizmete açtı.

TİKA, Arnavutluk Mustafa Kemal Atatürk İlköğretim Okulu'nu restore etti!

Başkent Tiran yakınlarındaki Zall Herr beldesinde bulunan Mustafa Kemal Atatürk İlköğretim Okulu, restore edilerek hizmete açıldı

Amasya’da kazı çalışmalarında Osmanlı Sarayı bulundu!

Amasya’da Fatih Sultan Mehmet ile Şehzade Mustafa’nın da aralarında olduğu Osmanlı şehzadelerinin kaldığı saraylara ait izler açığa çıkmaya başladı.

Atatürk'ün Çanakkale'deki evi restore edilecek!

Çanakkale’nin Eceabat ilçesine bağlı Bigalı köyünde bulunan ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından Çanakkale Savaşları sırasında karargah olarak kullanılan ev, restore edilecek.

Şehzade Mustafa restore Haberi

Şehzade Mustafa restore

Babası Kanuni Sultan Süleyman'ın emriyle 1553 yılında Konya'da boğulan Şehzade Mustafa'nın türbesinin de yer aldığı Muradiye Külliyesi'ndeki restorasyon çalışmaları, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 2012 senesinin kasım ayında başlatıldı.


Bazı vatandaşlar, diziden etkilenerek özellikle hafta sonları türbeyi görmek ve dua etmek için ziyarete kapalı olmasına rağmen külliyeye gidiyor. Bu durum da görevlilerin çalışmalarını aksatıyor.


Proje sorumlusu Fatih Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, restorasyon sırasında ziyaretlerden dolayı bazı sıkıntılar yaşandığını söyledi.


İçeri girmek ve fotoğraf çekmek isteyenler olduğunu belirten Aydın, ziyaretler için restorasyonun tamamlanmasının beklenmesi gerektiğini dile getirdi.


Türbede 16'ncı yüzyıldan kalma çok özellikli İznik çinileri ve birden fazla döneme ait üst üste kalem işleri bulunduğunu anlatan Aydın, "Kalem işleri yapılırken içerideki nem oranı bile çok önemli. Bunlar, hassas çalışmayı gerektiriyor. Giren insanların nefesinden bile...