23 / 12 / 2024

Şeker fabrikaları özelleştirme

Şeker fabrikaları özelleştirme

Şeker-İş Genel Başkanı İsa Gök yaptığı açıklamada şeker fabrikalarının tamamının özelleştirme kapsamından çıkarılması gerektiğini söyledi.

Erzincan ve Kastamonu Şeker fabrikalarının ihale başvuru süresi uzatıldı!

Erzincan ve Kastamonu Şeker fabrikalarının özelleştirme ihaleleri için son teklif verme tarihinin uzatıldığı açıklandı. 

7 şeker fabrikasının arazi büyüklüğü azaltıldı!

Şeker fabrikaları ile birlikte arsa ve arazilerin de satılmasına tepki ve şikayet gelince, 7 fabrikanın arazi büyüklüğü birden 2.9 milyon metrekare azaltıldı.

Niğde Bor Şeker Fabrikası 336 milyon liraya satıldı!

Şeker fabrikaları özelleştirilme sürecinde ihalesi gerçekleştirilen ilk fabrika Niğde-Bor oldu. İhaleyi 336 milyon lira bedelle Doğuş Çay'ın sahibi olan Doğuş Yiyecek kazandı.

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesine ilişkin 7 soru TBMM'de!

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi meclis gündemine taşındı. CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Şeker Fabrikasının Özelleştirme sürecine ilişkin toplantı yapıldı!

Erzincan Şeker Fabrikasının özelleştirilecek olması sebebi ile, Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, Şeker fabrikasının özelleştirme sürecine ilişkin istişare toplantısı gerçekleştirildi. 

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi iptal mi edilecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şeker özelleştirmesinin iptali için devreye girebileceği belirtildi.

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi nasıl olacak?

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, "Devlete ait şeker fabrikalarının özelleştirilmesi ülkemizdeki üretimi büyük oranda etkileyecektir." dedi.

Şeker fabrikaları kapatılmıyor, özelleştiriliyor!

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi konusuyla ilgili tüm soru ve eleştirilere yanıt veren Başbakan Yıldırım, “Özelleştirmeden geri dönüş yok” dedi.

Şeker fabrikaları satılmamalı!

Enerji, Sanayi ve Madencilik Hizmetleri Çalışanları Birliği Sendikası (Enerji Bir-Sen) şeker fabrikalarının özelleştirme kapsamına alınmasıyla ilgili, 'Fabrikalar kar ettirmiyor, satıp kurtulalım' mantığı tamamıyla yanlıştır." değerlendirmesinde bulunuldu.

Çemaş, Kırşehir Şeker Fabrikası'na talip!

Çemaş Döküm Sanayi, Kırşehir Şeker Fabrikası’nın özelleştirilmesiyle ilgilendiğini Kamuyu Aydınlatma Platformu'ndan duyurdu.

İbrahim Yetkin: Şeker fabrikaları özelleştirilmesin!

Türkiye Ziraatçılar Derneği Başkanı Yetkin yaptığı açıklamada şeker fabrikalarının özelleştirilmesine karşı olduklarını beliterek, 'Özel şirketler yerine kooperatifleri ve işçi sendikalarının katılımıyla oluşturulacak kuruluşlara satılmalı" dedi

Şeker fabrikalarının arazileri satışa çıkarıldı! 61 bin metrekarelik arazi, üzerindeki lojmanlarla satılıyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı üzerinde lojman binalarının bulunduğu Muş Şeker Fabrikası arazisi ile Bursa’da depoların da yer aldığı arazileri satışa çıkardı.

Özelleştirme kapsamında şeker fabrikalarına ait taşınmazlarda imar değişikliği!

Özelleştirme kapsamında yer alan bazı taşınmazların imar planı değişikliklerine onay verildi. Konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte ayrıntılılar...

7 ildeki 24 taşınmaz özelleştirme kapsamında satıldı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), mülkiyeti Sümer Holding AŞ (TTA Gayrimenkul AŞ), Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ ve Maliye Hazinesi adına kayıtlı bazı gayrimenkullerin satışlarına onayladı. İşte detaylar...

Üç ildeki taşınmazların özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmeleri yapıldı!

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ adına kayıtlı Edirne ili, Manisa ili ve Samsun ilinde bulunan gayrimenkullerin özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmeleri yapıldı.

TÜRKŞEKER'e kayıtlı bazı gayrimenkullerin özelleştirme ihaleleri yapıldı!

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ adına kayıtlı gayrimenkullerin özelleştirme ihaleleri gerçekleştirildi...

Veli Ağbaba'dan özelleştirme kapsamı dışına çıkarılan fabrikalarla ilgili açıklama!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, özelleştirme kapsamı dışına çıkarılan toplam 15 şeker fabrikası ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Niğde'deki iki taşınmazın özelleştirme ihalesi yapıldı!

 Niğde'de, Türkiye Şeker Fabrikaları adına kayıtlı iki ayrı taşınmazın özelleştirme ihalesi yapıldı.

Özelleştirilen Şeker Fabrikalarının Kamulaştırılması Hakkında Kanun Teklifi!

Özelleştirilen Şeker Fabrikalarının Kamulaştırılması ve İşlemleri Devam Eden Fabrikaların Özelleştirme İşlemlerinin Durdurulması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. 

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'ye ait gayrimenkul özelleştirilecek!

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Genel Müdürlüğü'ne ait gayrimenkul satış yöntemiyle özelleştirilecek.

Türkiye Şeker Fabrikaları'na ait 2 gayrimenkul satılıyor!

Türkiye Şeker Fabrikaları Anonim Şirketi'ne ait 2 gayrimenkul özelleştirilecek. Gayrimenkuller için son teklif verme tarihi 25 Temmuz 2019 olarak belirlendi.

Özelleştirme İdaresi, Kayseri Şeker'deki hissesini Varlık Fonu'na devretti!

Kayseri Şeker'deki Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığının %1.07'lik hissesi Varlık fonuna devredildi. Bu devir ile birlikte Kayseri Şeker'in ortak sayısı 30'a düşmüş oldu. 

Türkiye Şeker Fabrikaları'na ait 3 gayrimenkul satılıyor!

Türkiye Şeker Fabrikaları Anonim Şirketi'ne ait 3 gayrimenkul özelleştirilecek. Gayrimenkuller için son teklif verme tarihi 21 Haziran 2019 olarak belirlendi.

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi ve ve fabrikaların akıbeti mecliste!

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesine ve fabrikaların akıbeti TBMM gündemine taşındı. CHP'li Barut, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Şeker fabrikaları özelleştirme Haberi

Şeker fabrikaları özelleştirme

Şeker-İş Genel Başkanı İsa Gök yaptığı açıklamada şeker fabrikalarının tamamının özelleştirme kapsamından çıkarılması, şeker fabrikalarında üretimi garanti altına alacak 'üretici-işçi-devlet' eşgüdümlü model hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, İsa Gök, yayımladığı yeni yıl mesajında, şeker fabrikalarının özelleştirilmesi nedeniyle 2018'in kendileri için buruk geçtiğini kaydetti.

Sektörde yaşananlara rağmen 2019'dan umutlu olduklarını belirten Gök, şöyle konuştu:

"Üreticisinden işçisine tüm tarafların yüzünü güldürecek 'Yeni Şeker Kanunu' hazırlanmalı. Şeker sektörünü düzenleyici ve denetleyici kurum olan Şeker Kurumu yeniden özerk yapıya kavuşturularak işlevi artırılmalıdır. Şeker fabrikalarının tamamı özelleştirme kapsamından çıkartılmalı. Şeker fabrikalarında, üretimi garanti altına alacak 'üretici-işçi-devlet' eşgüdümlü model hayata geçirilmeli. Şeker fabrikalarının yeniden yapılanmasında AB örneklerindeki geçiş süreci esas alınarak uzun vadeye yayılmalıdır."

İsa Gök, Nişasta Bazlı Şeker (NBŞ) üretiminde belirlenen kotanın üzerine...