07 / 05 / 2024

Şeker zammı

Şeker zammı

Son günlerde şeker fiyatlarına gelen zamlar gündemden düşmüyor. Yapılan son zamların ardından şeker fiyatları 800 TL'ye kadar yükseldi. Ticaret Bakanlığı'ndan şeker açıklaması geldi ve harekete geçildiği bildirildi...

Çay, şeker, ayçiçek, peynir felaket tellalı oldu! Bir ürüne yüzde 600 zam geldi, üstelik bu zamdan kaçış yok

Türkiye'de çay, şeker, ayçiçek ve peynire gelen zamlardan sonra zamların ardı arkası kesilmiyor. Una kısa bir süre içerisinde yüzde 600 zam gelmesinin ardından 4 TL'ye kadar yükselen ekmeğe bir zammın daha yolda olduğu iddia edildi.

Çay, şeker, ayçiçek dedik ama bir ürüne tarihi zam geldi! Alabilen aldı alamayan yandı

Çay, şeker ve ayçiçek yağına gelen zamlar vatandaşın belini büktü. Son zamları önceden duyurduk ancak mutfak tüpüne son olarak yapılan zammın tarihi bir zam olduğu ve daha önce kendi kaleminde benzeri olmadığı detayı duyanları kahretti.

TÜKODER, ulaşım zammına dava açıyor!

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Eskişehir Şubesi, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından 1 Eylül'de uygulanacak kent içi toplu ulaşım ücretlerine yapılan zammın iptali için dava açtı.

Mehmet Mehdi Eker kimdir?

59 ve 60. Hükümette Tarım ve Köyişleri Bakanlığı görevini üstlendi. 61. Hükümette Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı görevine atanan Mehmet Mehdi Eker kimdir? Mehmet Mehdi Eker bugüne kadar hangi işlerde görev aldı?

Konut satışlarındaki durgunluk Eylül zammını erteletti!

Bu yıl konut satışları beklenenin altında kalınca, firmalar yeni sezonun başladığı Eylül'de planladıkları zammı ertelemeye karar verdi. Eylül'den itibaren on binlerce yeni konut peş peşe devreye girecek.

Konut firmaları, Eylül'de planladıkları zammı erteledi!

Bu yıl konut satışları beklenenin altında kalınca, firmalar yeni sezonun başladığı Eylül'de planladıkları zammı ertelemeye karar verdi. Eylül'den itibaren on binlerce yeni konut peş peşe devreye girecek.

Durgun konut satışları zammı erteletti!

Bu yıl konut satışları beklenenin altında kalınca, firmalar yeni sezonun başladığı Eylül'de planladıkları zammı ertelemeye karar verdi. Eylül'den itibaren on binlerce yeni konut peş peşe devreye girecek.

Konya Ilgın Şeker Fabrikası Çevre Düzeni Planı Değişikliği onaylandı!

Konya Ilgın'a bağlı Orhaniye ve Zaferiye Köyleri sınırlarında kalan Şeker Fabrikası Sahası için yapılan 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği onaylanıp, ilgili belediye başkanlıklarına gönderildi...

İlyas Şeker hayatını depremle mücadeleye adadı!

Marmara Depremi'nde enkazdan çıkartılan ve 2 çocuğunu kaybeden AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, TBMM çatısı altında kaçak ve hasarlı yapılara karşı mücadelede etkin görev alıyor.

Tatil fiyatlarına son dakika zammı geldi!

Tatil fiyatlarına son dakika zammı geldi. Ramazan Bayramı'nı turistik yörelerde geçirmek isteyen tatilciler otellere akın edince bunu fırsat bilen oteller 'Bayrama Özel' fiyatlarını ikinci defa arttırma yoluna gittiler.

Samsun Çarşamba Şeker Fabrikası imar planı değişikliği askıya çıktı!

Samsun Çarşamba Şeker Fabrikası Alanına yönelik 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği bugün askıya çıkarıldı. Çarşamba Şeker Fabrikası Alanı imar planları 14 Ağustos'ta askıdan inecek...

Kira zammı hesaplama 2014!

Yıllık olarak yenilenen kirada zam yapmak, ev sahibinin yasal hakları arasında yer alıyor. Ancak ev sahibi kiracısına istediği oranda zam yapamıyor. Peki zam nasıl yapılır? İşte Kira zammı hesaplama 2014 formülü..

Ankara'daki toplu ulaşım zammına dava!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Ankara 'daki toplu ulaşım zammının sosyal devlet ilkesine aykırı olduğunu iddia ederek, zammın yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle dava açtı.

Şeker zammı Haberi

Şeker zammı

Ayçiçek yağındaki zamların ardından sıra şimdi de şekere geldi. Şeker fiyatları son zamlarla birliğkte 800 TL'ye kadar yükseldi. Pandemi sonrasında bozulan üretim ve tedarik zincirleriyle fiyatı artan gıda ürünleri, fırsatçıların yeni oyun alanı haline geldi. 

Özellikle gıda sanayicisinin kullandığı şekerin fiyatında üç kat artış kaydedildi. Geçen yıl 50 kg'lık 1 torba toz şeker 200 liradan satılırken, 2022 başında 455 TL'ye yükseldi. Geçen hafta ise özel fabrikalarda 600 lira olan torba şekerin fiyatı 800 liraya kadar çıktı. 

Türkşeker stoklarının ağustos ayına kadar yeteceği ifade ediliyor. Özelleştirilen şeker fabrikalarının hem kendi ürettikleri şekeri hem de devlete ait fabrikalardan aldıkları şekeri 690 lira ile 800 lira arasında değişen piyasaya vermeye başladıkları belirtiliyor.

Ticaret Bakanlığı'ndan şeker açıklaması geldi ve harekete geçildiği bildirildi. Bakanlık şekerde adil rekabeti...