13 / 05 / 2024

sektör temsilcilerinden kentsel dönüşüm çağrısı

sektör temsilcilerinden kentsel dönüşüm çağrısı

Yeni kurulacak hükümetten "kentsel dönüşümün hızlandırılması" talebinde bulunan inşaatçı ve müteahhitler, kentsel dönüşüm seferberliği çağrısı yaptı. Ali Ağaoğlu, seçimlerin ardından Türkiye'nin ilk önceliğinin kentsel dönüşüm olması gerektiğini vurguladı

Kentsel dönüşümde özel sektör müteahhitleri göreve hazır! Peki yerel yönetimlerden ne bekleniyor?

Son dönemlerde gündemden düşmeyen kentsel dönüşüm için özel sektör müteahhitlerinin göreve hazır olduğu belirtildi. Peki yerel yönetimlerden kentsel dönüşümle ilgili olarak  ne bekleniyor?

İnşaat sektörünün yeni yüzü kentsel dönüşüm için alternatif olacak! Çelik evlere talep artıyor...

İnşaat sektörü gerek teknolojinin getirdiği yeniliklerden biri olan çelik evler, kentsel dönüşüm için alternatif odu.

Depremler konut sektörünü kökten değiştirdi! Kentsel dönüşüm hız kazandı!

6 Şubat Kahramanmaraş depremleri konut sektörünü kökten değiştirdi. Depremler, özellikle kentsel dönüşümün önemini bir kez daha gözler önüne serdi. 

Gayrimenkul sertifikası konut sektörüne merhem olacak! Hem konut alımı hem de kentsel dönüşümde yeni dönem başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Sermaye Piyasası Kurulu hem kentsel dönüşüm hem de fahiş kira ve konut fiyatları üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda ise tekrar gündeme gelen gayrimenkul sertifikasının konut sektörü için merhem olması bekleniyor.

Sektör temsilcilerinden uyarı: Ev fiyatları yüzde 60 zamlanacak!

Sektör temsilcileri, sürekli yükselen inşaat maliyetlerinin de etkisiyle artık orta sınıfın konut almasının hayal olacağını belirtiyor...

İnşaat sektöründe pazarlık bekleyişi!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Başkanı Tarık Tellioğlu, sektörün iş durdurma kararı verdiğini, kamu ve çimentocuların adımının ardından bu kararı 7 Eylül’de uygulayacaklarını duyurdu. Bu açıklamaların ardından sektör temsilcilerinden art arda açıklamalar geldi. Peki kim ne dedi?

Kentsel dönüşüm kredi limitinin yükseltilmesi sektörü hareketlendirecek!

Kentsel dönüşümü hızlandırmak için hak sahiplerine verilen kredi limitleri güncellendi. Konut yapım kredisi 125 binden 200 bin TL’ye çıkartıldı. Üçay İnşaat Genel Koordinatörü Mehmet Gül, alınan kararın inşaat sektörünü hareketlendirerek dönüşümü hızlandıracağını söyledi.

Kentsel dönüşüm çalışmaları konut sektörünü hareketlendirebilir! 

2021 yılında kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlanmasıyla konut sektöründe olumlu gelişmelerin yaşanması bekleniyor. Peki, 2021' de konut sektöründe neler yaşanacak? 

İnşaat sektörü kentsel dönüşümü bekliyor!

Koronavirüs salgını nedeniyle frene basan inşaat sektörü, yeni projeleri hayata geçirmek için kentsel dönüşümü bekliyor.

Kentsel Dönüşüm Eylem Planı ile sektör büyüyecek, istihdam artacak!

8 maddeden meydana gelen ‘Kentsel Dönüşüm Eylem Planı’ yapı sektörü ile yapı malzemeleri sektörünün yeni yol haritasını da çizdi.

Sektör temsilcilerinden kentsel dönüşüm çağrısı!

Silivri’de meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem kentsel dönüşümün önemini bir kez daha hatırlattı. Müteahhitler ve ve sektör temsilcileri kentsel dönüşüme hız istedi.

İnşaat malzemesi ve turizm sektörü temsilcilerinden yenileme iş birliği! 

İnşaat malzemesi sanayicileri ve turizm sektörü temsilcileri, 42. Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul’da buluşarak yenileme pazarında iş birliği için harekete geçti. Yapılan ortak açıklamada, Türkiye’deki turizm tesislerinin bir bölümünün ekonomik ömrünü tamamladığını vurgulandı. 

Fenerbahçe'nin WinWin kampanyasına inşaat sektöründen destek!

Fenerbahçe WinWin kampanyasıyla ilk gün toplanan 31 milyon 500 bin TL'nin ardından ikinci günde de bağışlar yapıldı. Kampanyaya inşaat sektörü temsilcilerinden de destek yağdı...

sektör temsilcilerinden kentsel dönüşüm çağrısı Haberi

sektör temsilcilerinden kentsel dönüşüm çağrısı

Yeni kurulacak hükümetten "kentsel dönüşümün hızlandırılması" talebinde bulunan inşaatçı ve müteahhitler, kentsel dönüşüm seferberliği çağrısı yaptı.


Sektör temsilcileri, 31 Mayıs 2012 tarihinde yürürlüğe giren "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun" kapsamında yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin taleplerini anlattı.


Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, seçimlerin ardından Türkiye'nin ilk önceliğinin kentsel dönüşüm olması gerektiğini vurguladı.


Ağaoğlu, "Türkiye'de bugün yarın İstanbul depremi bekleniyor ve dünyadaki herkes bunun farkında. Yitirilen canları hatırlayıp ders alalım. Tedbirimizi alsak ne kaybederiz? Eski yapıları yenileyelim" dedi.


"Kentsel Dönüşüm Bakanlığı kurulmalı"

Global Real Invest Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Koca da hükümetin Afet Riski kapsamında kentsel dönüşümü hızlandırmak için bakanlık düzeyinde yeni bir yapılanmaya ihtiyaç duyduğunu belirterek, "Kentsel dönüşüm gibi hayati bir konuda bakanlık kurmanın nesi yanlış? Çevre ve Şehircilik...