27 / 04 / 2024

Selahattin Varan izmir riskli yapı

Selahattin Varan izmir riskli yapı

Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürü Selahattin Varan, İzmir'de 1 milyon 400 bin birim konut ve işyerinin yıkılması gerektiğini söyledi. Varan, bu rakamın İzmir'de yapı stokunun yüzde 65'ine denk geldiğini belirtti..

Mistral İzmir'de yüzde 50 peşin 24 aya varan vade ile son fırsatlar! 

Mistral İzmir’de yaşama hazır daireler yüzde 50 peşin, 24, ve yüzde 35 peşin, 12 aya varan vade farksız taksitlendirme ve peşin ödemede yüzde 10 indirim avantajıyla son fırsat dairelerin satışları devam ediyor. 

Mistral İzmir'de yüzde 50 peşin 24 aya varan vade fırsatıyla satışta! Yeni proje!

Mistral GYO, İzmir’in yükselen değeri Bayraklı’da hayata geçirdiği Mistral İzmir projesinde son daireleri yüzde 50 peşin 24 aya varan vade fırsatıyla satışa çıkardı. 

2023'te İzmir'de kira bedelleri yüzde 119 arttı: Mayıs'ta yüzde 40'a varan yeni yükseliş bekleniyor! 

İzmir'de 2023 yılı kira fiyatlarında yüzde 119 oranında bir yükseliş oldu. Mayıs ayında da yüzde 40'a varan yeni yükseliş bekleniyor. İşte ayrıntılar...

İzmir'deki o fayın deprem potansiyeli araştırılıyor: 24 kilometre uzunluğundaki fay 7'ye varan deprem üretebilir! 

DEÜ Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, eski deprem izi ve sarsıntı potansiyelini araştırmak için hendek kazdıkları İzmir'in Kemalpaşa ilçesindeki fayın 7 büyüklüğüne varan deprem üretebileceğinin altını çizdi. İşte ayrıntılar...

Evora İzmir'de yüzde 10 indirim ve 180 aya varan vade!

Evora İzmir'de yüzde 10 indirim ve 180 aya varan vade imkanı sunuluyor. İşte Evora İzmir 2020 kampanyası detayları....

İmar barışına en çok başvuru İzmir'den geldi!

İmar Barışı’nda Türkiye’nin en fazla başvuru yapılan kenti İzmir oldu. Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürü Selahattin Varan, “İzmir’deki başvurulardan devletin kasasına 1 milyar 25 milyon lira para girdi” dedi.

MÜSİAD İzmir'den imar barışı toplantısı!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi, “imar barışı” toplantısı düzenledi. İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, sektör temsilcilerinin sorularını yanıtladı.

Selahattin Varan mahalle mahalle gezip imar barışını anlatıyor!

İzmir Çevre ve Şehircilik Müdürü Selahattin Varan, 10 günde 150’nin üzerindeki toplantıyla, imar barışını anlatıyor. 

İTO’da imar barışı masası kurulacak!

Çevre Şehircilik İzmir İl Müdürü Selahattin Varan, 80 bin üyesi olan İzmir Ticaret Odası’nda (İTO) imar barışı için işlemlerin yapılabileceği masa kuracaklarını açıkladı.

Selahattin Varan: İmar Barışı tarihi bir fırsat!

İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, İmar Barışı ile ilgili merak edilenleri anlattı. Varan, Yapı Kayıt Belgesi alan binalar için yıkılma endişesinin son bulacağını açıkladı. 

İzmir'de 1 milyon 500 bin konut dönüştürülecek!

İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, İzmir'deki yaklaşık 2 milyon 500 binlik yapı stokunun 1 milyon 500 bininin dönüşüme tabi tutulacağını açıkladı. 

İzmir'de 45 milyon metrekarelik alan dönüşecek!

Tüm Yönleriyle Yalıtım Semineri'ne katılan İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, "İzmir’de yaklaşık 4 bin 500 hektar, yani 45 milyon metrekarelik alanda dönüşüm yapılacak." dedi.

İzmir'deki binaların yüzde 65'i depreme dayanıksız!

Çevre Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, İzmir'deki konutların yüzde 65'inin depreme dayanıksız olduğunu açıkladı.

Selahattin Varan izmir riskli yapı Haberi

Selahattin Varan izmir riskli yapı

Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürü Selahattin Varan, İzmir'de 1 milyon 400 bin birim konut ve işyerinin yıkılması gerektiğini söyledi. Varan, bu rakamın İzmir'de yapı stokunun yüzde 65'ine denk geldiğini belirterek, "Deprem yıkmadan biz yıkalım" çağrısında bulundu. Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürü Selahattin Varan, Türkiye İstatistik Kurumu'nun verileri ve 2012 yılında hazırlanan Sayıştay raporuna göre yaklaşık 313 bin binanın yani 1 milyon 400 bin birim konut ve iş yerinin yıkılması gerektiğini, bu rakamların İzmir'de yapı stokunun yüzde 65'ine denk geldiğini belirterek, "Deprem yıkmadan biz yıkalım" çağrısında bulundu.


Varan şöyle konuştu: "Türkiye'de 6.5 milyon yapının yıkılması gerekiyor. Bu bir devlet politikası haline geldi. 2012 yılından bu yana İzmir'de bin 228 hektar alan riskli alan ilan edildi ve bu çalışmalar hızlı...