02 / 05 / 2024

Selen Beytekin kim

Selen Beytekin kim

İnşaat Mühendisliği 3. sınıfta tesadüfen İlham Gencer ile tanıştıktan sonra profesyonel olarak müzik hayatına atılan Selen Beytekin kimdir?

Selen Beytekin: Konserden çıkıp, şantiyeye giderdim!

İnşaat mühendisi, mimar ve caz sanatçısı Selen Beytekin, Dünya Caz Günü'nda kendi hayatıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu....

Selen Beytekin kimdir?

İnşaat Mühendisliği 3. sınıfta tesadüfen İlham Gencer ile tanıştıktan sonra profesyonel olarak müzik hayatına atılan Selen Beytekin kimdir?

İnşaat Mühendisi Selen Beytekin'den caz performansı!

Bir inşaat mühendisinden profesyonel caz sahne performansı izlemek çok rastlanır bir durum değil. Selen Beytekin buna bir örnek. Tulumuyla şantiyeden çıkıp şık gece elbiseleriyle sahnede caz söylüyor.

Dükkanda kiracı varsa çevre temizlik vergisini kim öder?

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince ödenmesi gereken vergiler arasında yer alan çevre temizlik vergisinin mükellefiyeti, binanın kullanımı ile başlıyor. Peki, dükkanda kiracı varsa çevre temizlik vergisini kim öder?

Konut tapu harcını kim öder?

Tapu harçlarını Harçlar Kanunu’na bağlı 4 sayılı tarifede belirtilen kişiler ödemek ile mükellef oluyor. Peki, devri gerçekleşen konut tapu harcını kim öder? Alıcı mı satıcı mı?

Veraset ilamını kim çıkarabilir?

Veraset ilamı, mirasçıları ve mirasçıların haklarını gösteren belge olarak karşımıza çıkıyor. İlam, Sulh Hukuk Mahkemesinin yanı sıra noterden de çıkarılabiliyor. Peki, veraset ilamını kim çıkarabilir?

2015 emlak vergisini kim nasıl ödeyecek?

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içinde bulunan binalar, arsa ve araziler 1319 sayılı Kanun hükümlerine göre vergiye tabi tutuluyor. Peki emlak vergisi nasıl ödeniyor? 2015 emlak vergisini kim nasıl ödeyecek?

Apartman aidatından kim sorumlu?

Apartman aidatları kapıcı, bekçi, kaloriferci ve bahçıvan gibi ortak giderler için bağımsız bölümde ikamet eden kimselerden alınıyor. Peki, dairede kiracı olması halinde apartman aidatından kim sorumlu olur?

Satılan evin emlak vergisini kim öder?

Emlak vergisi, taşınmaz malların tümü için belediyeye ödenmesi gereken vergi oluyor. Peki bir eviniz olduğunu ve yıl içerisinde sattığınızı düşünelim. Satılan evin emlak vergisini kim öder?

Nazım imar planını kim hazırlar?

Nazım imar planı, onaylı halihazırdaki haritalar üzerinde ve kadastral durumu işlenmiş olan arazi parçalarının kullanış biçimlerini detaylı gösteren plan olarak biliniyor. Peki, nazım imar planını kim hazırlar?

Tapu harç bedelini kim öder?

Tapu dairesinde gerçekleşen alım satım işlemleri için tapu dairesinde belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, tapu harç bedelini kim öder? Tapu harcı kimin sorumluluğunda, alıcının mı yoksa satıcının mı?

Tapu harcı cezasını kim öder?

Tapu harcı mükellefleri, daha az tapu harcı ödemek için, satış değerini de daha düşük beyan edebiliyor. Bu gibi durumların tespiti halinde tapu harcı cezası uygulanıyor. Peki, tapu harcı cezasını kim öder?

Kiracının ödemediği aidat borcunu kim öder?

Kiracının apartmanda ödemesi gereken giderler içerisinde apartman/ site aidatı da yer alıyor. Peki, kiracı apartman aidatı ödemezse ne olur? Kiracının ödemediği aidat borcunu kim öder? İşte kiracı aidatı..

Selen Beytekin kim Haberi

Selen Beytekin kim

87 senesinde İstanbul'da doğan Selen Beytekin 8 yaşında piyano eğitimi almaya başladı ve yeteneği sayesinde Piyanist Ergican Saydam'ın özel öğrencisi olarak müzik eğitimini konservatuar ile eş düzeyli olarak devam ettirdi. Lise yıllarında müzik ile amatör olarak ilgilenirken bir yandan A Cappella korolarda söylemeye devam etti. European Voices A Cappella korosunda Viyana Konservatuarı şefi Vijay Upadhyaya ile çalıştı.


Mimariye olan ilgisinden dolayı üniversitede İTÜ İnşaat Mühendisliği okudu ve aynı zamanda İTÜ Matematik Mühendisliği ile çift anadala başladı. İTÜ'de birçok sosyal öğrenci kulübünün yönetim kurulunda yer aldı ve kendi A Cappella korosu Jazz Cappella'yı kurdu. Müzikal aranjmanları ile şefliğini üstlenerek yönetti ve konserler verdi.


İnşaat Mühendisliği 3. sınıfta tesadüfen bir Tango gecesinde İlham Gencer ile tanıştıktan sonra profesyonel olarak müzik hayatına atıldı. İlk...