05 / 05 / 2024

selimiye cami depreme dayanıklı mı

selimiye cami depreme dayanıklı mı

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Selimiye Camii'nin depremlere dayanıklı olduğu bilim heyeti raporuyla tescillendi...

Selimiye Camii depreme dayanıklı mı?

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Selimiye Camii'nin depremlere dayanıklı olduğu bilim heyeti raporuyla tescillendi...

Selimiye Camisi'nde restorasyon baharda başlayacak!

İlkbaharda restorasyonu başlayacak olan Selimiye Camisi'ndeki çalışmalar, cami ibadet ve ziyarete kapatılmadan yapılacak...

420 yıllık Hisar Camisi, depreme karşı güçlendirilecek!

Üç Mihraplı Cami" olarak da anılan İzmir'deki 420 yıllık tarihi Hisar Camisi, depreme karşı güçlendirilecek.

Edirne Selimiye Cami restore edilecek!

EDİRNE’de Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Cami, 36 yıl aradan sonra restore edilecek. Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Osman Generen, “Selimiye Camii en son 1980 yılında restore edilmiş bir yapı." dedi.

Simav'a çelik cami!

Kütahya’nın Simav İlçesi Tabakhane Mahallesi’nde İzmirli hayırsever işadamı Mehmet Tiryaki tarafından Simav depreminde yıkılan 115 yıllık caminin yerine, 9 şiddetinde depreme dayanıklı çelik cami yaptırıldı.

İzmir'e Ulu Cami geliyor!

İzmir İl Müftü Yardımcısı Muharrem Gül, İzmir'e Selimiye Cami Modeli'nde bir cami yapılacağını açıkladı. Gül İzmir'in sembol camilerinden biri olacak ibadethanenin adı Ulu Cami olacak" dedi.

Edirne Selimiye Cami'nin sonradan yapılan merdivenleri yıkıldı!

Edirne Selimiye Camii Haziresi’ne çıkmak için sonradan yapılan merdivenler, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından uygun bulunmadığından yıkıldı.

Kütahya Koyuncuoğlu Cami'nin inşaatına yeniden başlandı!

Nurullah Koyuncuoğlu kendi adını taşıyacak Kütahya Koyuncuoğlu Cami için düğmeye basarken yapımını başlattığı depreme dayanıklı 800 kişilik caminin inşaatı her geçen gün yükseliyor.

Yenişehir'e depreme dayanıklı cami yapılıyor!

Yenişehir Yenimahalle'de, depreme dayanaklı olmadığı için yıkılan caminin yerine yenisi yapılıyor. Bin 80 metrekarelik arsa üzerine inşa edilen caminin 410 metrekarelik alanı kapsayacağını ve 700 kişilik olacağını belirtti.

Brüksel Selimiye Camii açıldı!

Anadolu ve Avrupa mimarisinin bir sentezi olarak yapılan Brüksel Selimiye Cami ve Eğitim Merkezi dualarla ibadete açıldı. Mimarlığını Mimar Şefik Birkiye'nin yaptığı cami, açılışa gelenler tarafından büyük beğeniyle karşılandı.

Bursa'da 120 yıllık Selimiye Camii ibadete açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenen 120 yıllık Selimiye Camii, düzenlenen törenle ibadete açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Altıparmak'ın 800 bin TL'lik harcamayla işlevsel bir cami ve mini meydan kazandığını söyledi.

Bursa Selimiye Camii yenilendi!

120 yıllık Selimiye Camii, düzenlenen törenle ibadete açıldı. Açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Altıparmak bölgesinin yaklaşık 800 bin TL’lik harcamayla işlevsel bir cami ve mini meydan kazandığını söyledi.

Selimiye Camisi'nin kapıları hiç kapanmayacak!

Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camisi, 24 saat açık kalacak. Daha önce yatsı namazı sonrası kapatılan cami, Edirne Valisi Şahin'in talimatıyla artık hep açık kalacak

selimiye cami depreme dayanıklı mı Haberi

selimiye cami depreme dayanıklı mı

Mimar Sinan'ın "ustalık eseri" Selimiye Camisi'nin depremlere dayanıklı olduğu kararlaştırıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Selimiye Camisi'nin büyük depremlere dayanıklı olduğu bilim heyeti raporuyla belirlendi.

Vakıflar Edirne Bölge Müdürü Osman Güneren, yaptığı açıklamada, Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak Selimiye Camisi'nin restorasyon, rölöve, restitüsyon projelerini temin ettiklerini ve bu projelerin Bölge Koruma Kurulunca da onaylandığını dile getirdi.

UNESCO'nun Dünya Miras Listesi'nde yer alan Mimar Sinan'ın "ustalık eseri" Selimiye Camisi'nin sadece Türkiye'nin değil tüm dünyanın göz bebeği bir şaheser olduğunu söyleyen Güneren, şöyle devam etti:

"Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak restorasyon öncesi projesi elimizde olmasına rağmen bir bilim heyeti oluşturmaya karar verdik. Bilim heyetini kurmamızın en önemli sebebi, restorasyonda nerede, ne kadar, neye ihtiyaç olduğunu tespit etmek amaçlıydı. Bu kapsamda statik konusunda uzman olan akademisyen...