07 / 05 / 2024

Selimiye Camiinin çevresi trafiğe mi kapatılacak

Selimiye Camiinin çevresi trafiğe mi kapatılacak

Edirne Belediye Başkanı Gürkan, '"Selimiye Camii Çevresi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Projesi sonunda alan trafiğe kapatılacak. Alana gelen ziyaretçilerin ulaşımı düzenlenecek." dedi.

Üsküdar Valide-i Atik Cami ve Çevresi Kentsel Sit Alanı 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Üsküdar ilçesi, Valide-i Atik Cami ve Çevresi Kentsel Sit Alanına ilişkin 1/5000 ölçekli 16 Mart 2023 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı.

Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika olası İstanbul depremi açıklaması! İstanbul ve yakın çevresi...

Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremler sonrasında beklenen büyük İstanbul depremi de tedirginliğe neden oldu. Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika olası İstanbul depremi açıklaması! İstanbul ve yakın çevresi...

Üsküdar Selimiye 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Selimiye Mahallesi 296 ada 21 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 Ölçekli Nazım ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı. İşte jkonu ile ilgili merak edilen detaylar...

Maslak ve çevresi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Sarıyer ilçesi, Maslak ve Çevresi Mer'i Nazım İmar Planlarına, Riskli Yapılara ilişkin ( plan notu ilavesi ) 1/5000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Çamlıca Camisi Çevresi Dönüşüm Projesi 2. Etap için yıkımlar başladı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam eden Üsküdar Belediyesi tarafından başlatılan Çamlıca Camisi Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 2. Etap için yıkımlar başladı...

Çamlıca Cami Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. Etap yıkım töreni yarın!

Üsküdar’da “Büyük Dönüşüm” sloganıyla sürdürülen ve depreme dayanıklı olmayan binaların yıkımıyla hayata geçirilen kentsel dönüşüm faaliyetleri tam gaz devam ediyor. Çamlıca Camii Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. Etabı için 32 binanın yıkımı yarın gerçekleştirilecek.

Piyalepaşa Bulvarı ve Çevresi riskli yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

Şişli ilçesi, Dolapdere Piyalepaşa Bulvarı ve Çevresi Riskli yapılara Plan Notu ilavesine ilişkin 22.03.2021 tasdik tarihli 1/5000 ölçekli NİP değişikliği askıya çıkarıldı.

Boğaziçi Üniversitesi ve çevresi yapılaşmaya açılacak mı?

Boğaziçi Üniversitesi’yle ilgili dikkat çekici bir karar daha alındı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nıntepkilere neden olan doğal sit alanları için koruma ve kullanım şartlarını yeniden düzenleme kararı, Boğaziçi Üniversitesi ve yakın çevresi için de hayata geçirildi.

Nemrut Kalderası ve Çevresi Doğal Sit Alanı kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Bitlis İli, Ahlat, Tatvan ve Güroymak ilçeleri sınırları içerisinde yer alan Nemrut Kalderası ve Çevresi Doğal Sit Alanının kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31573 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Şahan Gökbakar Selimiye'de 3 milyon TL'ye ev yaptırdı!

Ünlü komedyen Şahan Gökbakar, Selimiye'den satın aldığı arsasına 3 milyon TL'ye ev yaptırdı.

Selimiye Kışlası'nın mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne devredildi mi?

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Selimiye Kışlası'nın mülkiyetine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Selimiye Camisi'nin restorasyonu bu sene başlıyor!

Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy yaptığı açıklamada Selimiye Camisi'nin restorasyonuna bu yıl başlanacağını dile getirdi.

Üsküdar Selimiye Hamamı restorasyonu tamamlandı! 

Üsküdar'da bulunan tarihi Selimiye Hamamı'nda restore çalışmaları tamamlandı. 3 yıl süren çalışmanın ardından hamam Nevmekân Selimiye'ye dönüştürüldü.

Selimiye Camiinin çevresi trafiğe mi kapatılacak Haberi

Selimiye Camiinin çevresi trafiğe mi kapatılacak

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Selimiye Camii çevresinin, çevre ve peyzaj düzenlemesi sonrası trafiğe kapatılacağını söyledi.


Gürkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kültür Varlıkları Koruma Kurulundan onay beklediklerini, alınacak onaydan sonra Selimiye Camii Çevresi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Projesine başlayacaklarını belirtti.



Projeyle cami çevresinin güzelleşeceğini kaydeden Gürkan, ''Bununla ilgili avam projemiz daha önce Kültür Varlıkları Koruma Kurulunda onaylanmıştı. Uygulama projesinin de onaylanması gerekiyor. Bitirdik onu. Kurulun toplanmasını bekliyoruz. Orası onaylandıktan sonra hemen projenin uygulamasına başlayacağız. Selimiye Camii Çevresi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Projesi sonunda alan trafiğe kapatılacak. Alana gelen ziyaretçilerin ulaşımı düzenlenecek.'' şeklinde...