29 / 04 / 2024

Selimiye Caminin mimarı kim

Selimiye Caminin mimarı kim

Edirne Belediye Meclisi' nden, özellikle tarihi yapıları barındıran kentler için de emsal niteliğinde bir karar çıktı. Mimar Sinan'ın inşa ettiği ve "ustalık eserim" diye nitelediği Selimiye Camii'nin görüntüsünü engelleyecek yapılara izin verilmeyecek.

Vaniköy’deki caminin ikizi Bursa'da inşa edilmiş!

1665 yılında Vaniköy Camisi’ni inşa ettiren Vani Mehmed Efendi, 1674 yılında da Bursa Kestel’de benzer bir cami inşa ettirmiş. İki caminin de mimarı yapıları ve yapı malzemeleri birbirinin aynısı. Peki Kestel’deki cami, Vaniköy Camisi’nin kaderini yaşayacak mı?

Edirne Selimiye Camisi'nin restorasyonu ihale aşamasında!

Sultan 2. Selim tarafından yaptırılan ve Mimar Sinan'ın, "Ustalık eserim dediği Edirne'deki Selimiye Camisi'nin restorasyon projeleri onaylandı ve ihale aşamasına gelindi.

Selimiye Camii'nin silüeti tehlike altında!

Mimar Sinan'ın 'ustalık eseri' Selimiye Camii'nin önündeki Yemiş Kapanı Hanı'nın korunması kararı, Kültür Varlıklar Yüksek Kurulu'nda iptal edildi.  

Selimiye Camisi'ne kapsamlı restorasyon!

Edirne’deki Selimiye Camisi için kapsamlı bir restorasyon yapılacak. Mimar Sinan'ın "ustalık eserim" dediği Selimiye Camisi'ne en son 1982 yılında kapsamlı bir restorasyon yapılmıştı..

Taksim Camii'yi Şefik Birkiye yapacak!

Taksim Meydanı'na yapılması planan camii için şantiye kuruldu. Proje ilişkin detaylar ortaya çıktı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, caminin mimarının Şefik Birkiye olduğunu söyledi. Birkiye aynı zamanda külliyenin de mimarı.

Trakya Üniversitesi mimarlık öğrencilerinin ilk ödevi Selimiye Camii!

Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi birinci sınıf öğrencileri, ilk ödevlerini Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camisi'ni inceleyerek yapıyor.

Selimiye Camii restorasyonu onay bekliyor!

Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camisi'nin restorasyonu esnasında dış cephesi de temizlik anlamında elden geçirilecek.

Edirne Selimiye Cami restore edilecek!

EDİRNE’de Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Cami, 36 yıl aradan sonra restore edilecek. Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Osman Generen, “Selimiye Camii en son 1980 yılında restore edilmiş bir yapı." dedi.

Edirne Selimiye Camii'nde restorasyon başlıyor!

Osmanlı mimarisinin en önemli yapılarından, Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camisi, kapsamlı restorasyondan geçirilecek. Restorasyon sonucunda Selimiye Camisi'nde zamanla oluşan yıpranmalar giderilecek.

Edirne Selimiye Meydanı'nda kazı çalışmaları başladı!

Edirne Selimiye Meydanı'nda toprak altında bulunan Yemiş Kapanı Hanı için kurtarma kazıları başladı. Mimar Sinan tarafından yaptırılan Selimiye Camii'nin güney tarafında bulunan alandaki han inşaatına başlandı.

Selimiye Camii'nin restorasyon projesi hazır!

Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camii'nde, "sır oda" adıyla bilinen, pencereli ancak kapısız odanın, ne amaçla kullanıldığı caminin restorasyonu sırasında anlaşılacak.

Selimiye Camii 100 km mesafeden görülecek!

Osmanlı döneminin en önemli mimari yapılarından birisi olan ve Mimar Sinan'ın ‘ustalık eserim' dediği Selimiye Camii, geceleri 100 kilometre mesafeden görülebilecek.

Selimiye Camisi 2 bin 656 armatürle aydınlatılacak!

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Selimiye Camisi'nin, ışıklandırma çalışmasının ardından Yunanistan ve Bulgaristan'dan da görülebileceğini söyledi.Şahin, Caminin kubbesi ve avlusu dahil 2 bin 656 armatür takılarak ışıklandırılacağını anlattı.

Selimiye Caminin mimarı kim Haberi

Selimiye Caminin mimarı kim


Edirne Belediye Meclisi nden, özellikle tarihi yapıları barındıran kentler için de emsal niteliğinde bir karar çıktı. 

Buna göre, "Mimarlar Mimarı" Sinan'ın 80 yaşındayken inşa ettiği ve "ustalık eserim" diye nitelediği Selimiye Camii'nin görüntüsünü engelleyecek yapılara izin verilmeyecek.  Düzenlemeyle, inşaat ruhsatı verilmeden önce avan projenin imar komisyonunca kabul edilmesi şartı getirildi. Osmanlı döneminin simgesi olan cami, 1569-1575 yılları arasında II. Selim'in emriyle yaptırıldı. Dünya mimarlık tarihinin başyapıtları arasında...