04 / 07 / 2024

Selimiye Hamamı restoresi

Selimiye Hamamı restoresi

Üsküdar'da bulunan tarihi Selimiye Hamamı'nda restore çalışmaları tamamlandı. 3 yıl süren çalışmanın ardından hamam Nevmekân Selimiye'ye dönüştürüldü.

Üsküdar Selimiye Hamamı restorasyonu tamamlandı! 

Üsküdar'da bulunan tarihi Selimiye Hamamı'nda restore çalışmaları tamamlandı. 3 yıl süren çalışmanın ardından hamam Nevmekân Selimiye'ye dönüştürüldü.

Üsküdar'daki Selimiye Hamamı millet kütüphanesi olacak!

Üsküdar'da bulunan tarihi Selimiye Hamamı, millet kütüphanesi olarak hizmet verecek. Tarihi hamamın restorasyonu tamamlanıyor.

236 yıllık Beylerbeyi Hamamı 11.3 milyona satışa çıkarıldı!

İstanbul Beylerbeyi'nde sanatçı ve elit kesimin müdavimi olduğu tarihi Beylerbeyi Hamamı; içindeki iki katlı ahşap köşk, iki katlı taş bina ve müştemilatı ile birlikte satılıyor.

Beylerbeyi Hamamı 11.3 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

Sultan I. Abdülhamid'in annesi Rabia Sultan için yaptırılan 236 yıllık tarihi Beylerbeyi Hamamı'nın 65 yıllık sahibi Türkan Bal, diğer hissedarlarla restorasyon konusunda anlaşamayınca hamamı 11.3 milyon TL'ye satışa çıkardı..

Ankara Hamamönü’nde konak yangını korkuttu!

Ankara'da Hamamönü’ndeki tarihi konakta çıkan yangın, bölgede paniğe neden oldu. Biri restoran iki binanın zarar gördüğü yangının ardından, kundaklama iddiasıyla ev sahibinin oğlu gözaltına alındı.

Ankara Hamamönü'ndeki tarihi konakta dün gece yangın çıktı!

Ankara Hamamönü'nde bulunan tarihi bir konakta dün gece yangın çıktı. Alevler ekiplerin zamanında müdahalesiyle yakınındaki diğer binalara sıçramadan söndürüldü. Yangın sonrası konakta maddi hasar oluştu.

Tarihi İsmail Zühtü Paşa Hamamı restorasyon karşılığı kiralanacak!

Altunizade semtine adını veren tarihi Altunizade İsmail Zühtü Paşa Hamamı, çöplük olmaktan kurtuluyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü, tarihi hamamın yer aldığı alanı restorasyon karşılığı kiralayacak...

Kuşadası'ndaki Roma hamamı restore edilecek!

Aydın Kuşadası'nda M.Ö. Vinci yüzyıla ait olduğu belirlenen tarihi Roma hamamının restore edilip turizme kazandırılması için çalışma başlatıldı. Antik yapıda temizlik çalışmalarına başlandı..

Kapıağası Yakup Ağa Hamamı kirayla restore ediliyor!

Mimar Sinan’ ın tarihi hamamını satın alan iki ortak, restorasyon işi pahalıya gelince çareyi hamamı kiralamakta buldu. 1547’ de yaptırılan eserin akıbetinin ne olacağı bilinmiyor...

Boğaziçi Köprüsü'nün Sultanahmet ile Selimiye arasına yapılması teklif edilmiş!

Şimdi Ortaköy ile Beylerbeyi arasındaki Boğaziçi Köprüsü, ilk olarak Sultanahmet ile Selimiye arasında inşa edilmesi teklif edilmiş. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın o özel haberi...

Kayseri Gevher Nesibe Hatun Hamamı restoran olacak!

Kayseri Gevher Nesibe Hatun Hamamı restoran olacak. Selçuklu Sultanı Gevher Nesibe Hatun tarafından 1205 yılında Kayseri'de yaptırılan tarihi hamam, restore edilerek yöresel lezzetlerin yenilebileceği restoran olarak hizmet verecek.

592 yıllık Gazimihal Hamamı restore edilecek!

Edirne’de, Osmanlı-Rus Savaşı’ nda yıkılan tarihi Gazimihal Hamamı restore edilecek.Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’in girişimleriyle, mülkiyeti Maliye Hazinesi’ne ait hamam, Vakıflar Genel Müdürlüğüne devredildi...

Sokullu Külliyesi Hamamı 6 milyon TL’ye restore edildi!

Mimar Sinan’ın Selimiye’den önce yaptığı eserlerden biri olan Sokullu Külliyesi, 3 bin metrekarelik bir alana sahip. 1568’de inşa edilen külliye, camii, medrese, arasta, hamam ve sübyan mektebinden oluşuyor...

Selimiye Hamamı restoresi Haberi

Selimiye Hamamı restoresi

Üsküdar Belediyesi, 3 yıl süren yoğun bir çalışmanın ardından 219 yıllık tarihi Selimiye Hamamı'nı restore ederek Nevmekân Selimiye'ye dönüştürdü. Sabah'tan Varış Savaş'ın haberine göre; geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk ziyaretçisi olduğu Nevmekân Selimiye, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in katılımıyla düzenlenen açılış töreniyle hizmete açıldı. 

Nevmekân Selimiye, aslına uygun bir şekilde restore edilerek kütüphaneye dönüştürülen konseptiyle dünyaya örnek oldu. Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen, "Dünyada tarihi bir hamamın aslına uygun bir şekilde restore edilerek kütüphaneye dönüştürüldüğü başka bir konsept yapı bulunmuyor. Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı'mızın ilk ziyaretçisi olduğu mekânımızı bugün halkımızın huzuruna sunmaktan gurur duyuyoruz" dedi.

Nevmekan Selimiye Kültür Merkezi...