05 / 07 / 2024

şenol babuşcu

şenol babuşcu

Şenol Babuşçu, bankaların ihtiyaç kredisi kullanmak isteyenlerden fatura talep ettiğini açıkladı. Babuşcu, kredi çekmek isteyenlerden fatura talep edilmesinin şart koşulduğunu öne sürdü.

Şenol Babuşcu, “Dolar 25 TL’yi aşacak mı?” sorusu için tarih verdi!

Ekonomist Prof. Dr. Şenol Babuşcu, enflasyonun yükselişinin durdurulamaması halinde doların çok hızlı bir şekilde yükselmeye devam edeceğini söyledi ve tarih verdi

Şenol Babuşçu kötü haberi verdi! Benzin ve motorin fiyatları...

Ziraat Bankası eski Genel Müdür yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, benzin ve motorin fiyatlarının akıbetine ilişkin araç sahiplerini daha da üzecek yorumlarda bulundu.

Uzman isim Babuşcu'dan dolarda kritik fiyat iddiası! Merkez arka kapıdan dolar satarak..

ABD doları piyasada işlem gördüğü son günde yüzde 0,73 değer kazanarak 14,8630 liraya yükseldi, avro ise yüzde 1,57 azalışla 15,6550 liraya geriledi. Ziraat Bankası eski müdürü Şenol Babuşcu doların 14-15 sınırını aşmaması için yapılan hamleyi açıkladı.

Ünlü ekonomistten kriz zamanında köşeyi döndürecek tavsiye: Bunu yapın paranız katlansın

Kriz zamanları verileri iyi okuyup piyasayı dikkatli takip edenler için fırsat zamanlarına dönüşebilir. Ünlü ekonomist şu dönemde nereye yatırım yapmalı diye merak edenlere çok önemli bir tavsiyede bulundu. Ziraat Bankası eski Müdürü Şenol Babuşcu, bakın köşeyi dönmek isteyene ne dedi?

Ekonomistten, enflasyon rakamları arasındaki farka “Yok artık” tepkisi

TÜİK Haziran ayı enflasyon verilerini açıkladı. Enflasyon, Haziran ayında yüzde 1,64 oranında artarken, yıllık enflasyon yüzde 71,60 olarak hesaplandı. Ekonomist Şenol Babuşçu, TÜİK ile ENAG arasındaki enflasyon farkının yıllıkta yüzde 41,48’e ulaştığını söyleyerek, “Yok artık” diyerek tepki gösterd

Sürücülere karalar bağlatacak haber! Benzine 10 gün içinde 4.63 TL zam!

Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı ve Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda benzine 10 gün içinde toplamda 4.63 TL'lik zam yapılmış olacağını söyledi.

Bim’den nakit ödemeyi kaldırma kararı… Bazı marketlerde sadece kredi kartı geçecek!

BİM’in gurme market markası File bazı marketlerinde sadece kredi kartı ve banka kartlarıyla ödeme kabul edeceğini açıkladı. Nakit Ekonomist Şenol Babuşçu’nun sosyal medya hesabından duyurduğu nakit ödemelerin kaldırıldığı haberi tepkilere neden oldu.

Ev kirasını elden ödeyenler dikkat! Ev sahibine kesilen usulsüzlük cezası kiracıya da uygulanacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın 7’den 70’e tüm vatandaşları ilgilendiren yeni vergi düzenlemesiyle ilgili yaptığı çalışmalarda sona gelindi. Prof. Dr. Şenol Babuşcu, taslakta yer alan ve milyonlarca ev sahibi ile kiracıyı ilgilendiren maddeyi sosyal medya hesabından duyurdu. İşte ayrıntılar

Gayrimenkul vergisinde yeni düzenlemeler son aşamada! 

Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı ve Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda gayrimenkul vergisinde yeni düzenlemelere değindi. İşte o paylaşım...

Gayrimenkul, yatırım aracı olmaktan çıkıyor mu? Vergi krizi! 

Gelecek süreçte gayrimenkul sektöründe yürürlüğe alınması planlanan vergiler ortalığı karıştırdı. Gayrimenkul, yatırım aracı olmaktan çıkıyor mu? İşte Şenol Babuşcu'nun o açıklaması...

Tapu harçları ve emlak vergisine yeni düzenleme vatandaşı isyan ettirdi

Hazine ve Maliye Bakanlığı, gayrimenkulde gerçek değer üzerinden alınacak vergi modeli ile ilgili yaptığı çalışmalarda sona yaklaştı. Ön görülen modeli sosyal medya hesabı üzerinden paylaşan Ekonomist Şenol Babuşçu’ya yorum yağdı. Vatandaş yeni vergilerin kiraları artıracağını söyleyerek isyan etti.

Yıl sonu için doların yönü yeniden çizildi! Dolar kuru 2024 sonunda ne kadar olacak? 

Prof. Dr. Şenol Babuşcu Türkiye Cumhuriyet  Merkez Bankası'nın rezervlerindeki artışı değerlendirdi ve yabancı yatırımcıların Türkiye ekonomisindeki risklerine de dikkat çekerek dolar/TL kuru hakkındaki yıl sonu tahminini açıkladı.

Proje gayrimenkul yatırım fonları konut sorununu çözer mi?

Gayrimenkul yatırım fonlarının (GYF)  konut projelerine yatırım yapmasının önünü açacak düzenlemede sona yaklaşıldı. Ekonomist Şenol Babuşçu, konut sorununa çözüm olması beklenen düzenlemeyi masaya yatırdı.

100 bin TL ihtiyaç kredisinin geri ödemesi kaç TL? Düşük faizli ihtiyaç kredisi! 

İhtiyaç kredisi borçları ortalama yüzde 7.8 artışla 880.4 milyar TL'ye ulaştı. Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, banka faizlerini paylaştı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

1 milyon TL konut kredisinin aylık taksitleri dudak uçuklattı! 

Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı ve Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu 1 milyon TL'nin aylık taksit ödemelerini paylaştı. İşte Prof. Dr. Şenol Babuşcu'nun o paylaşımı...

17 milyon emeklinin yarısından fazlası asgari ücretin altında maaş alıyor! Vatandaş emekli sayısını çok buluyor...

Emeklilerin gözü kulağı gelecek zam haberine çevrildi. Ekonomist Şenol Babuşçu sosyal medya hesabından Türkiye’de 17 milyon emekli olduğunu bunlarında da yarısından fazlasının asgari ücretin altında aldığını belirtti. Vatandaşlardan bazıları emekli sayısını çok bulurken bazıları da maaşları az buldu

Ünlü ekonomist sordu: Enflasyon hedefi yüzde 38 ise köprü otoyollara neden yüzde 60 zam yapıldı?

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine, gece yarısından itibaren uygulanmak üzere zam geldi. Zamların yüzde 60’ı bulması üzerine Ekonomist Şenol Babuşçu, “Enflasyon hedefi yüzde 38 ise köprü otoyollara neden yüzde 60 zam geldi” diye sordu. Vatandaş bakın ne dedi?

şenol babuşcu Haberi

şenol babuşcu

Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu bankalarla ilgili oldukça dikkat çeken bir iddiada bulundu.

Şenol Babuşçu, bankaların ihtiyaç kredisi kullanmak isteyenlerden fatura talep ettiğini açıkladı. Babuşcu, kredi çekmek isteyenlerden fatura talep edilmesinin şart koşulduğunu öne sürdü.

Babuşcu'nun iddiasına göre bazı banka genel müdürlükleri şube müdürlerine bugünden itibaren kesinlikle faturasız kredi kullandırmamaları için emir verdi.

Babuşcu'nun tweeti şöyle:

Bazı banka genel müdürlükleri şube müdürlerine talimat vererek bugünden itibaren kesinlikle faturasız kredi kullandırmamalarını istedi.

Öte yandan Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 14’ten, yüzde 13’e indirmesinin ardından Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşçu, “Erken seçime gitme ihtimalleri olabilir. Kredi faizlerini aşağı çekmek için yapmış olabilirler. Ben bundan sonraki toplantılarda da indirim yapabileceklerini düşünüyorum” demişti.

MERKEZ BANKASI'NDAN KREDİ DÜZENLEMESİ 

Merkez Bankası kredi büyümesini ve...