06 / 05 / 2024

serbest cephe

serbest cephe

Cephe nedir? Cephe çeşitleri nelerdir? Sorularınızın yanıtı ve diğer detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

ABC Dış Cephe Sistemleri ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

ABC Dış Cephe Sistemleri ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Ahmet Yalçın tarafından 50 bin TL'lik sermaye bedeli ile 31 Ekim'de Ataşehir, Ferhatpaşa Mahallesi'nde kuruldu.

Panel Cephe İnşaat Mühendislik Mimarlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Panel Cephe İnşaat Mühendislik Mimarlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Nurullah Yalınızoğlu, Meram Yılınızoğlu tarafından 50 bin TL'lik sermaye bedeli ile 3 Ekim'de Ümraniye'de kuruldu.

Bahçede kurban kesimi serbest mi?

2014 yılı kurban hizmetlerinin uygulanmasına dair tebliğ gereğince cadde, sokak ve park gibi kamusal alanlarda kurbanlık hayvan kesimleri yapılamıyor. Peki, bahçede kurban kesimi serbest mi?

1947 yılında çimento ithali serbest bırakılmış!

1947 yılında gittikçe artan inşaat ihtiyaçlarını karşılamak üzere 1947 yılında çimento ithali Ticaret Bakanlığı tarafından serbest bırakılmış. Getirilecek çimentolar Bakanlıkça tayin edilen dövizle getirilecekmiş ve satış normal yollarla yapılacakmış.

Dış cephe iskelelerine düzenleme!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, dış cephe iş iskelesi yüksekliğinin 13.5 metreyi aşması halinde, iskelenin tamamının çelik olmasını şart koştu. Bakanlık, inşaat sektöründe çalışanların maruz kaldığı riskleri azaltmak amacıyla düzenlemeye gitti.

Dış cephe iskeleleri sağlamlaştıracak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, dış cephe iş iskelesi yüksekliğinin 13,5 metreyi aşması halinde, iskelenin tamamının ön yapımlı çelik veya alüminyum alaşım bileşenlerden oluşması şartını getirdi

Ahşap ve ön yapımlı çelik ile alüminyum alaşımlı bileşenlerden oluşan dış cephe iş iskelelerine dair tebliğ!

Ahşap ve ön yapımlı çelik ile alüminyum alaşımlı bileşenlerden oluşan dış cephe iş iskelelerine dair tebliğ 19 Eylül 2014 tarihinde 29124 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte tebliğ esasları...

Yapısal Cephe Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yapısal Cephe Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Engin Karaaslan tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 17 Eylül'de Üsküdar, Kısıklı Mahallesi, Alemdağ Yanyolu Caddesi'nde kuruldu.

Türkiye ile Moldova arasında Serbest Ticaret Anlaşması imzalandı!

Türkiye ile Moldova arasında Serbest Ticaret Anlaşması imzalandı. Anlaşma, sanayi ürünlerinde karşılıklı uygulanan tüm gümrük vergilerini de 5 yıllık geçiş dönemi dahilinde tedricen sıfırlamasını öngörüyor

Serbest tüketici sayaç sayısında 66 bin adetlik gerileme yaşandı!

Elektrikte serbest tüketici piyasası için tehlike çanları çalmaya başladı. 15 ay kesintisiz artan serbest tüketici sayaç sayısında temmuz ayında tam 66 bin adetlik gerileme yaşandı

Karamürsel'de dış cephe giydirmesi ile ilgili toplantı yapıldı!

Karamürsel'de dış Karamürsel Belediyesi Kent Estetiği projesi genişletilerek devam ediyor. Karamürsel'de kent estetiği adına dış cephe giydirmesiyle ilgili yapılacak değişim projesi hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Asansör kazasıyla ilgili 9 kişi serbest kaldı!

Mecidiyeköy'deki Torun Center rezidans inşaatında 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör faciasıyla ilgili olarak dün gece gözaltına alınan 9 kişi, polis merkezindeki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Torunlar GYO asansör kazasıyla ilgili gözaltına alınan 9 kişi serbest!

Şantiyede asansörün düşmesi sonucu 10 kişinin hayatını kaybettiği kazayla ilgili gözaltına alınan 9 kişi, savcının talimatıyla serbest bırakıldı. İnşaatın sorumlusu oldukları için gözaltına alınan 9 kişinin ifadeleri tamamlandı.

serbest cephe Haberi

serbest cephe

Cephe nedir? Cephe çeşitleri nelerdir?

Cephe, bir binanın yüzlerinden herhangi birine deniyor. Cephe, baktığı doğrultuya ya da işlevine göre adlandırılıyor. Örneğin, manzara cephesi, giriş cephesi gibi..


Cepheler, bir yapıda konutların satış rakamlarını da etkiliyor. Şerefiye fiyat kapsamında önemli bir role sahip cephelerden örneğin arka cephedeki bir konutun şerefiye rakamı düşük iken, ön cephede bulunan konutun şerefiye rakamı daha yüksek oluyor.


Cephe çeşitleri..


Çift cephe

Soğuk iklimlerde, mevcut cephe ile bunun yaklaşık 80 cm kadar dışında yapılan camlı bir cepheden oluşan bina dış kabuğuna deniyor. Çift cephe ile arada doğal yoldan, yani baca etkisi ile güneşten yararlanılarak iklimlendirilmiş bir çevre yaratılması söz konusu oluyor. Çift cephe çözümü daha çok soğuk bölgelerde kullanılıyor.


Serbest cephe

Serbest cephe, taşıyıcı sistemle dış duvarın ve bölmelerin birbirlerinden bağımsız oldukları cepheye deniyor. 


Yan...