03 / 05 / 2024

Şerefiye bedel hesabı nasıl yapılır

Şerefiye bedel hesabı nasıl yapılır

Bodrum katta bulunan bir daire ile binanın en üst katındaki daire değerleri tabii ki aynı değil. Bu anlamda şerefiye ön plana çıkıyor. Peki, şerefiye bedeli nasıl hesaplanır 2015?

Tapu rayiç bedeli nasıl öğrenilir?

Gayrimenkul alım ve satım işlemlerinde bilinmesi gereken husulardan biri de o gayrimenkul rayiç bedelidir. Peki, tapu rayiç bedeli nasıl öğrenilir? Rayiç bedel hesabı nasıl yapılır? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Arsa emlak vergisi hesabı nasıl yapılır?

Emlak vergisi için ödenecek bedel, taşınmaz malın bağlı olduğu değer üzerinden emlak vergisi oranının hesaplanması ile tespit ediliyor. Peki, arsa emlak vergisi hesabı nasıl yapılır?

2015 Eylül kira artış oranı hesabı nasıl yapılır?

Kira dönemi sonunda kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde kira bedelinde belli oranlarda artış yapılabiliyor. Kira artış oranı hesaplamalarının nasıl yapılması gerektiği kanunda açıklanıyor. 2015 Eylül kira artış oranı hesabı nasıl yapılır?

Kira artış oranı hesabı Eylül 2015 TÜFE - ÜFE!

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında belli bir süreliğine kira sözleşmesi imzalanıyor. Kira sözleşmesi süresinin yenilenmesi halinde kiraya yıllık zam yapılıyor. Kira artış oranı hesabı Eylül 2015 TÜFE - ÜFE nasıl olur?

İnşaat metrekare hesabı 2016!

2016 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca tespit edildi. Peki, belirlenen listeye göre inşaat metrekare hesabı 2016 nasıl yapılır?

Konutta metrekare hesabı nasıl yapılır?

Evinizin net metrekaresini hesaplayabilmek için, evin içinde yer alan tüm odaların ve alanların metrekare türünden değerlerinin hesaplamak gerekiyor. Peki, konutta metrekare hesabı nasıl yapılır?

2b arazilerin satışında rayiç bedel ne kadar?

Orman vasfını kaybetmiş hazine araziler 2b arazisi olarak ifade ediliyor. 2b arazilerin satışı rayiç bedelleri üzerinden yapılıyor. Peki, 2b arazilerin satışında rayiç bedel ne kadar?

Bina derinliği hesabı nasıl yapılır?

Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğine göre, bina derinlikleri azami (40.00) m.'yi geçmemek ve hiç bir yerde arka bahçe sınırına (3.00/) m. den fazla yaklaşmamak şartı ile hesaplanıyor. Peki, bina derinliği hesabı nasıl yapılır?

Kamulaştırmasız el atma bedel davası nasıl açılır?

Kamulaştırmasız el atma ile bir kamu tüzel kişisinin özel mülkiyetteki bir taşınmazı kamulaştırma işlemi yapmaksızın fiilen işgal ediliyor. Peki, kamulaştırmasız el atma bedel davası nasıl açılır?

Mirasta tasarruf edilebilir kısım hesabı!

Medeni Kanun gereğince, mirasçı olarak altsoyu, ana ve babası, kardeşleri veya eşi bulunan mirasbırakan, mirasının saklı paylar dışında kalan kısmında ölüme bağlı tasarrufta bulunabiliyor. İşte mirasta tasarruf edilebilir kısım hesabı...

Kira sözleşmesinde damga vergisi hesabı nasıl yapılır?

Taşınmaz kiralamalarında kira sözleşmesi için damga vergisi ödeniyor. Ancak kira sözleşmesinin damga vergisine tabi olabilmesi için noter huzurunda imzalanması gerekiyor. Peki, kira sözleşmesinde damga vergisi hesabı nasıl yapılır?

Kira artış oranı hesabı Ağustos 2015!

Gayrimenkul kiralamalarında, sözleşme süresinin yenilenmesi halinde kira bedeli de yapılacak zam ile yenileniyor. Peki, kira nasıl arttırılır? İşte kira artış oranı hesabı Ağustos 2015..

Gayrimenkulde şerefiye kavramı nedir?

Şerefiye kavramı, bir projede yer alan bağımsız bölümlerin, proje özelliklerinin ve alıcı tercihlerini ifade eden kriterlerin bağımsız bölüm m2’ne uygulanarak, toplam proje değerinin bağımsız bölümlere adil paylaştırılmasıdır.

Şerefiye bedel hesabı nasıl yapılır Haberi

Şerefiye bedel hesabı nasıl yapılır

Şerefiye bedeli nasıl hesaplanır 2015?


Şerefiye aynı proje çatısı altında bulunan gayrimenkullerin değer farklılığı olarak karşımıza çıkıyor.  Aynı proje çatısı altında inşa edilen gayrimenkullerin arz ve talep unsurları açısından eşit olmasının imkânı olmuyor. 


Bodrum katta bulunan bir daire ile binanın en üst katındaki daire değerleri tabii ki aynı değil. Bu anlamda şerefiye ön plana çıkıyor. Peki, şerefiye kriterleri nelerdir?


1) Toplu konutta tüm blokları etkileyen değerler kaydı:


- Konut adedi


- Toplu konutun yapılacağı bölge


- Toplu konutların yapılacağı bölgenin enlemi


- Toplu konut alanının toplam parsel adedi


- Totalde toplanması talep edilen bedel


2) Parsellerin kaydı


- Parsel adı


- Parsel metrekaresi


- Parselde yapılacak blok adedi


-Bloklara ait Bilgi Kaydı


- Bloğun bulunduğu Parsel


- Blok Adı


- Blokta daire sayısı


- Blokta arsa sahibine ait daire varsa adedi


- Blokta katta daire sayısı


- Blok...