05 / 05 / 2024

şerefiye bedelini kimin ödemesi gerekir

şerefiye bedelini kimin ödemesi gerekir

Tek bir çatı altında bulunan oda sayısı; alan genişliği gibi aynı özelliklere sahip dairelerin fiyatlarının birbirinden farklı olması, şerefiye bedelinden kaynaklanıyor. Peki, şerefiye bedelini kimin ödemesi gerekir?

Şerefiye bedelini kim öder?

Taşınmazın cephe farklılığı, manzarayı görme durumu gibi faktörler dairenin bedelini farklı olmasını etkiliyor. Taşınmazın bedelinin farklı olmasına şerefiye bedeli deniyor. Peki, şerefiye bedelini kim öder?

Van Şerefiye TOKİ başvuruları bugün sona eriyor!

Van Şerefiye TOKİ başvuruları bugün itibariyle sona eriyor. Projede 73 adet 3+1 ve 175 adet 2+1 olmak üzere toplam 248 adet konut bulunuyor.

TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi başvuruları bugün sona erdi!

TOKİ'nin Van Merkez Şerefiye Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi’nde inşa ettirilmekte olan 248 adet konut için başvurular bugün sona erdi.

Van Şerefiye TOKİ kura çekilişi ne zaman yapılacak 2016?

TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi Kentsel Yenileme projesi için başvurular geçtiğimiz günlerde başladı. Peki Van Şerefiye TOKİ kura çekilişi ne zaman yapılacak 2016?

TOKİ Van Şerefiye başvuruları bugün başlıyor!

TOKİ'nin Van Şerefiye'de hayata geçirdiği Van Merkez Şerefiye Mahallesi Kentsel Yenileme projesi için başvurular bugün başlıyor.

TOKİ Van Şerefiye Mahallesi kura çekim tarihi!

Van Merkez Şerefiye Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi’nde inşa ettirilmekte olan 248 adet konut kuralı olarak satışa çıkıyor. İşte, TOKİ Van Şerefiye Mahallesi kura çekim tarihi...

TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi son başvuru!

248 adet daireden meydana gelen TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi projesindeki daireler için kura çekimi yapılacak. Peki, TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi son başvuru ne zaman?

Van Şerefiye TOKİ 2016 kurası!

Van Şerefiye TOKİ 2016 kurası 9 Kasım 2016 tarihinde noter huzurunda çekilecek. 248 adet daireden meydana gelen TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi projesindeki daireler kuralı olarak satılıyor.

TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi başvuru şartları!

248 adet daireden meydana gelen TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi projesindeki daireler kuralı olarak satılıyor. İşte, TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi başvuru şartları...

Van Şerefiye TOKİ son başvuru!

Van Şerefiye TOKİ son başvuru tarihi 28 Ekim olarak belirlendi. Projede yer alan 248 konut kura yöntemiyle satılıyor.

TOKİ Van Şerefiye Konutları kura!

TOKİ Van Şerefiye Konutları kura çekilişi 9 Kasım 2016 tarihinde gerçekleştirilecek. Projedeki daireler kura yöntemiyle satışa sunuluyor.

Van Merkez Şerefiye TOKİ kuraları 2016!

Van Merkez Şerefiye Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi kapsamında hayata geçirilen 248 adet konut kurayla satışa çıkıyor. İşte Van Merkez Şerefiye TOKİ kuraları 2016...

TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi kurası 2016!

248 konutluk TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi projesindeki daireler kurayla satılıyor. İşte, TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi kurası 2016...

TOKİ Van Merkez Şerefiye kura çekimi!

Van Merkez Şerefiye Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi’nde inşa ettirilmekte olan 248 adet konut kurayla satılıyor. İşte, TOKİ Van Merkez Şerefiye kura çekimi..

şerefiye bedelini kimin ödemesi gerekir Haberi

şerefiye bedelini kimin ödemesi gerekir

Şerefiye bedelini kimin ödemesi gerekir?

Tek bir çatı altında bulunan oda sayısı; alan genişliği gibi aynı özelliklere sahip dairelerin fiyatlarının birbirinden farklı olması, şerefiye bedelinden kaynaklanıyor. 


Şerefiye bedeli, aynı tip dairelerin bulunduğu binalarda manzara, güneş, açıklık, kat irtifası, gün ışığı gibi özelliklerin farkından dolayı meydana gelen daire fiyat farkına deniyor. Şerefiye fiyat bedeli, söz konusu şerefiye kriterlerinin tespit edilmesi halinde hesaplanıyor. Örneğin, bir binada şerefiye kriteri manzara olurken, bir başka binada ise ulaşım cephe ve yön ağırlıklı olabiliyor. 


Şerefiye bedeli hesaplamaları için konut adedi, toplu konutun parsellerinin toplamı, toplu konutun yapılacağı bölgenin enlemi ve rakım değeri, toplu konut alanının toplam parsel adedi, maliyet farkı gibi verilerin toplanması gerekiyor.


Şerefiye bedelinin hesaplanabilmesi için gereken veriler aşağıda yer alıyor;


* Toplu konutta tüm blokları etkileyen değerler...