21 / 05 / 2024

Şerefiye farkı hesaplama

Şerefiye farkı hesaplama

Bir binada yer alan daire ve işyerlerinin fiyat farkının olması, şerefiye farkının bulunmasından kaynaklanıyor. Peki buna göre şerefiye farkı nasıl hesaplanır? İşte şerefiye farkı hesaplama kriterleri...

Emekli enflasyon farkı ve memur enflasyon farkı 2024! Emekli memur maaşı hesaplama! Yeni maaşlarınıza hemen bakın!

4 aylık enflasyon farkı nisan ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla beraber emekli ve memur maaş zamları da tek tek hesaplandı. İşte emekli enflasyon farkı ve memur enflasyon farkı 2024!

Memur enflasyon farkı 2024! Memur ve memur emekli maaşı hesaplama! Temmuz zammı kaç TL olacak? 

Milyonlarca memur ve memur emeklisi son dakika Temmuz zammı ile ilgili gelişmeleri takip ediyor. İşte memur ve memur emekli maaşı hesaplama! Temmuz zammı kaç TL olacak? 

Memur ve emekli zammı şimdiden ne kadar olacak? Memur maaş farkı! Emekli maaş zammı ve memur maaş hesaplama 2024!

Mart ayına ilişkin enflasyon verileri bugün açıklandı. Açıklanan son dakika rakamlarının ardından 'Memur ve emekli zammı şimdiden ne kadar olacak?' sorusunun yanıtı ortaya çıktı. İşte emekli maaş zammı ve memur maaş hesaplama 2024! 

Memur ve emekli 2024 Ocak maaşı ne kadar olacak? Memur enflasyon farkı hesaplama! Şimdi maaşınıza bakın! 

Memur ve emekli 2024 Ocak maaş zammının ne kadar olacağı sık sık araştırılıyor. Memur zammı için rakamlar tek tek verildi. İşte ayrıntılar...

Kamu müteahhitleri fiyat farkı çözümü bekliyor! Son hesaplama beklentileri karşılamadı

Türkiye'de kamuya iş yapan müeahhitler son dönemde artan maliyetler yüzünden ağır br yükün altında kaldı. Türkiye Müteahhitler Birliği yaşanan sorunu 'Fiyat farkı çözümü bekliyoruz' diyerek açıkladı.

Şerefiye hesaplama programı nedir?

Aynı çatı altında bulunan, aynı özelliklere sahip fakat manzara ve cephe farkından dolayı daire fiyatının artmasına ve yükselmesine şerefiye deniyor. Peki, şerefiye hesaplama programı nedir?

Şerefiye hesabı nedir nasıl yapılır?

Tek bit çatı altında yer alan ve aynı tip özelliklere sahip dairelerin fiyatları aynı olmuyor bu değer farkına neden olan hesaba şerefiye deniyor. Peki, şerefiye hesabı nedir nasıl yapılır?

Şerefiye farkını neler etkiler?

Şerefiye bedeli ayni proje çatısı altında bulunan gayrimenkullerin değer farklılığı olarak biliniyor. Aynı projede olsa da dairelerin değeri aynı olmuyor bunun sebebi ise şerefiye bedeli. Peki, şerefiye farkını neler etkiler?

Şerefiye bedeli tespiti nasıl olur?

Toplu konut ve site yapılarında şerefiye farkına rastlanıyor. 1.katta yer alan daire ile 10.katta bulunan daire arasındaki fiyat farkı şerefiye bedeli olarak tanımlanıyor. Peki, şerefiye bedeli tespiti nasıl olur?

Net brüt metrekare farkı nedir?

Yapı inşaatlarında yer alan bağımsız bölümlerin metrekare hesaplamalarında net ve brüt metrekare olmak üzere iki farklı hesaplama formülü uygulanıyor. Peki, net brüt metrekare farkı nedir?

Şerefiye ile katılma payı arasındaki fark!

Kent yönetimince gerçekleştirilen belli bir işgörünün giderlerinin, tümünün ya da bir bölümünün karşılanabilmesi amacıyla, taşınmaz üyelerinin alınan ücrete katılma payı deniyor. İşte, şerefiye ile katılma payı arasındaki fark!

Kooperatiflerde şerefiye payı nasıl belirlenir?

Şerefiye payı Teknik heyet tarafından belirlenen bir ücret olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Teknik heyeti belirlediği bu ücret nasıl belirlenir? Kooperatiflerde şerefiye payı nasıl belirlenir?

Şerefiye bedeli nasıl hesaplanır?

Aynı anagayrimenkulde yer alan dairelerin fiyatlarının birbirinden farklı olmasının en önemli sebeplerinden birisi de ''şerefite bedeli'' olarak karşımıza çıkıyor. Peki, şerefiye bedeli nasıl hesaplanır?

Şerefiye farkı hesaplama Haberi

Şerefiye farkı hesaplama

Şerefiye farkı nasıl hesaplanır?

Şerefiye farkı, işyerleri için de geçerli olmak üzere aynı çatı altında bulunan konutların bazı kriterler nedeni ile, daire bedellerindeki meydana gelen farka deniyor. Peki, şerefiye farkı nasıl hesaplanır?


Şerefi farkı hesaplamaları, dairelerin belli kriterler baz alınarak oluşan farkların karşılığının hesaplanması sonucu yapılıyor. Söz konusu şerefiye kriterleri şu şekilde sıralanıyor;

* Manzara,

* Cephe,

* Yön,

* Ulaşım

* Kat durumu,

* Bahçe durumu,

* Açıklık,

* Kat irtifası,

* Gün ışığı..


Şerefiye farkı hesabı

Şerefiye farkı yukarıda belirtilen verilerin sistem sayım programına kaydedilmesi sonucu hesaplanıyor. Hesaba katılacak diğer gerekli veriler şu şekilde sıralanıyor. Bütün verilerin toplanması sonucu, program dairenin şerefiye farkı ortaya çıkıyor.


* Toplu konutta tüm blokları etkileyen değerler kaydı

- Konut adedi ( üye adedi)

- Toplu konutun yapılacağı alan

- Toplu konutların yapılacağı bölgenin enlemi

- Toplu konut alanının toplam...