21 / 05 / 2024

Şerefiye farkı hesaplamaları

Şerefiye farkı hesaplamaları

Bir binada yer alan daire ve işyerlerinin fiyat farkının olması, şerefiye farkının bulunmasından kaynaklanıyor. Peki buna göre şerefiye farkı nasıl hesaplanır? İşte şerefiye farkı hesaplama kriterleri...

Asgari ücret 18 bin 985 TL olmazsa, memur ve çalışanın maaş farkı 22 bin TL'yi aşacak!

Asgari ücrete tek zam uygulanacağı varsayıldığında, çalışanların 2024 yılında geçinebilmesi için asgari ücretin en az 18 bin 985 olması gerekli. Aksi takdirde memur ve asgari ücretlinin maaş farkı 22 bin TL'yi aşacak. İşte o hesaplamalar...

2023 emekli zammı ne kadar olacak? En düşük emekli maaşı zammı kaç TL olacak? Enflasyon farkı yansıyacak mı?

Emekli zammı hesaplamaları gündemde bulunuyor. Emekli maaşı zammı için kısa bir süre kaldı. Ocak ve temmuz ayında emeklilere verilen zammın belirlenmesinde enflasyon rakamları etkili oluyor.6 aylık enflasyon farkı için aralık enflasyon rakamları bekleniyor. Peki 2023 ocak emekli zammı ne kadar olaca

TÜİK'in ENAG hamlesi mahkemeden döndü! Rakamlar arasında büyük fark çıkıyordu

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) enflasyonla ilgili veri paylaşmaması için ENAG hakkında ihtiyati tedbir kararı aldırma talepleri mahkeme tarafından reddedildi. TÜİK ve ENAG'ın yaptığı enflasyon hesaplamaları arasında her seferinde büyük fark ortaya çıkıyordu.

Emeklinin maaş zammına enflasyon farkı eklenecek! 5 bin 649 liradan başlayacak

Emekli maaşlarına yansıyacak zam oranları netleşiyor. Emekli maaşlarının hesaplamaları enflasyon oranlarına bakılarak yapılacak. Emeklilerde bir toplu sözleşme şartı var. Bu toplu sözleşmeden doğan yüzde 7’lik zamları şu an ceplerinde. Bunun üzerine enflasyon farkı da eklenecek.

Müteahhitler fiyat farkı kararnamesi çıkarılmasını istiyor!

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Karataş, metal, çimento ve enerji maliyetleri de dikkate alınarak müteahhitler için 'fiyat farkı kararnamesi' çıkarılmasını istedi.

Müteahhitler için fiyat farkı kararnamesi çıkarılacak mı?

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Karataş, metal, çimento ve enerji maliyetleri de dikkate alınarak müteahhitler için 'fiyat farkı kararnamesi' çıkarılmasını istedi.

Konut sigortası ile DASK arasındaki fark!

Mesken üzerinde yapılabilen sigortaların başında DASK ve konut sigortası geliyor. Kimi zaman mesken sahipleri bu iki sigortayı birbirine karıştırıyor. Peki, konut sigortası ile DASK arasındaki fark nedir?

Nurol Park geleneksel mahalle yaşamı konseptiyle fark yaratıyor!

‘Hayata Yatırım’ felsefesiyle İstanbul’a seçkin yaşam projeleri kazandıran Nurol GYO, şimdiden ‘gözde’ olan projesini hızla tamamlıyor. Nurol Park, özlem duyulan ‘geleneksel mahalle yaşamı’ ile fark yaratıyor.

Gayrimenkulde şerefiye kavramı nedir?

Şerefiye kavramı, bir projede yer alan bağımsız bölümlerin, proje özelliklerinin ve alıcı tercihlerini ifade eden kriterlerin bağımsız bölüm m2’ne uygulanarak, toplam proje değerinin bağımsız bölümlere adil paylaştırılmasıdır.

ISVEA'dan banyolara fark yaratan tasarımlar!

Vitrifiye seramik ve banyo ürünlerinin lider markası İtalyan ISVEA, birbirinden şık desenleri banyolarda fark yaratmak isteyenlerin beğenisine sunuyor.

Sur Yapı'da vade farkı yok İndirim var kampanyası başladı!

Faiz oranlarının artış eğiliminde olduğu bu dönemde Sur Yapı, “Vade Farkı Yok, İndirim Var” Kampanyasını başlattı.

SGK emeklilere fark ödemesi yapacak!

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) emekli sandığı emekli, malullük, vazife malullüğü, dul veya yetim aylığı alan 2 milyon 14 bin 79 kişiye, fark ödemesi yapacağı bildirildi.

Konut alıcısının en büyük sıkıntısı net-brüt metrekare farkı!

Özellikle büyükşehirlerdeki konut alıcısının en büyük sıkıntılarından 'net-brüt' metrekare farkı, müşteriyi mağdur ettiği kadar, 'güveni' önde tutan inşaat firmalarında da sıkıntıya yol açıyor.

Şerefiye farkı hesaplamaları Haberi

Şerefiye farkı hesaplamaları

Şerefiye farkı nasıl hesaplanır?

Şerefiye farkı, işyerleri için de geçerli olmak üzere aynı çatı altında bulunan konutların bazı kriterler nedeni ile, daire bedellerindeki meydana gelen farka deniyor. Peki, şerefiye farkı nasıl hesaplanır?


Şerefi farkı hesaplamaları, dairelerin belli kriterler baz alınarak oluşan farkların karşılığının hesaplanması sonucu yapılıyor. Söz konusu şerefiye kriterleri şu şekilde sıralanıyor;

* Manzara,

* Cephe,

* Yön,

* Ulaşım

* Kat durumu,

* Bahçe durumu,

* Açıklık,

* Kat irtifası,

* Gün ışığı..


Şerefiye farkı hesabı

Şerefiye farkı yukarıda belirtilen verilerin sistem sayım programına kaydedilmesi sonucu hesaplanıyor. Hesaba katılacak diğer gerekli veriler şu şekilde sıralanıyor. Bütün verilerin toplanması sonucu, program dairenin şerefiye farkı ortaya çıkıyor.


* Toplu konutta tüm blokları etkileyen değerler kaydı

- Konut adedi ( üye adedi)

- Toplu konutun yapılacağı alan

- Toplu konutların yapılacağı bölgenin enlemi

- Toplu konut alanının toplam...