12 / 05 / 2024

Şerefiye farkı kelime anlamı

Şerefiye farkı kelime anlamı

Sistem Sayım programına tüm verilerin girilmesi ile hesaplamaları yapılan şerefiye farkı ne ifade ediyor? Şerefiye farkı nasıl belirleniyor? Şerefiye farkı nedir? İşte sorularınızın detaylı yanıtı...

İstimlak ile kamulaştırma arasında fark var mı?

İstimlak uygulaması; özel kişilere ait taşınmaz malların devlet veya kamu tüzel kişilerince kamu yararı gereğince kanunla gösterilen esaslar çerçevesinde alınması oluyor. Peki, kamulaştırma nedir? İstimlak ile kamulaştırma arasındaki fark var mı?

Düzce Şerefiye Mahallesi'ne katlı otopark geliyor!

Düzce Belediyesi Şerefiye Mahallesi Katlı Otoparkı yayımlanan ihale duyurusu ile 3 yıllığına kiraya verilecek. İhaleye katılmak isteyenler şartnameyi Düzce Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü’nden temin edebiliyor.

TGÜB, Fark Yaratan Yapılar Fotoğraf Yarışması düzenliyor!

Türk İnşaat Sektörünün köklü ve saygın kurumlarından Türkiye Gazbeton Üreticileri Birliği (TGÜB), 25. Kuruluş Yılı etkinlikleri kapsamında “Fark Yaratan Yapılar Fotoğraf Yarışması” düzenliyor.

Kentsel dönüşümde doğru kelime 'hak sahipleri'!

Kentsel dönüşüm özelinde konuya yaklaştığımızda, “vatandaş” ile aslında, afet riski altında yaşayan veya çalışan “hak sahipleri” kastedilmektedir. En çok etkilenen kesimini anlatabilecek olan en doğru kelime, “hak sahipleri”dir, “vatandaş” değildir.

Müteahhitler fiyat farkı kararnamesi istiyor!

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Karataş, metal, çimento ve enerji maliyetleri de dikkate alınarak müteahhitler için "fiyat farkı kararnamesi" çıkarılmasını istedi.

Seramiksan Türkiye'nin tasarım farkını CERSAIE'ye taşıdı!

Seramiksan; kusursuz üretim teknolojisinin yanı sıra, profesyonel tasarım ekibi tarafından tasarlanan desen, renk ve modelleri ile Türkiye’nin tasarım farkını CERSAIE’ye taşıdı.

Müteahhitler fiyat farkı kararnamesi çıkarılmasını istiyor!

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Karataş, metal, çimento ve enerji maliyetleri de dikkate alınarak müteahhitler için 'fiyat farkı kararnamesi' çıkarılmasını istedi.

Müteahhitler için fiyat farkı kararnamesi çıkarılacak mı?

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Karataş, metal, çimento ve enerji maliyetleri de dikkate alınarak müteahhitler için 'fiyat farkı kararnamesi' çıkarılmasını istedi.

Konut sigortası ile DASK arasındaki fark!

Mesken üzerinde yapılabilen sigortaların başında DASK ve konut sigortası geliyor. Kimi zaman mesken sahipleri bu iki sigortayı birbirine karıştırıyor. Peki, konut sigortası ile DASK arasındaki fark nedir?

Nurol Park geleneksel mahalle yaşamı konseptiyle fark yaratıyor!

‘Hayata Yatırım’ felsefesiyle İstanbul’a seçkin yaşam projeleri kazandıran Nurol GYO, şimdiden ‘gözde’ olan projesini hızla tamamlıyor. Nurol Park, özlem duyulan ‘geleneksel mahalle yaşamı’ ile fark yaratıyor.

Gayrimenkulde şerefiye kavramı nedir?

Şerefiye kavramı, bir projede yer alan bağımsız bölümlerin, proje özelliklerinin ve alıcı tercihlerini ifade eden kriterlerin bağımsız bölüm m2’ne uygulanarak, toplam proje değerinin bağımsız bölümlere adil paylaştırılmasıdır.

ISVEA'dan banyolara fark yaratan tasarımlar!

Vitrifiye seramik ve banyo ürünlerinin lider markası İtalyan ISVEA, birbirinden şık desenleri banyolarda fark yaratmak isteyenlerin beğenisine sunuyor.

Sur Yapı'da vade farkı yok İndirim var kampanyası başladı!

Faiz oranlarının artış eğiliminde olduğu bu dönemde Sur Yapı, “Vade Farkı Yok, İndirim Var” Kampanyasını başlattı.

Şerefiye farkı kelime anlamı Haberi

Şerefiye farkı kelime anlamı

Şerefiye farkı nedir?

Aynı çatı altında bulunan dairelerin aynı özelliklere sahip olmalarına karşın, fiyatlarının farklı olması "Şerefiye farkı" ndan kaynaklanıyor. Buna göre "Şerefiye farkı nedir?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Şerefiye farkı..

Şerefiye farkı, tek bir çatı altında yer alan ve aynı niteliklere sahip konutların fiyatlarının bazı kriterler nedeni ile farklı olmasını ifade ediyor. Söz konusu kriterler arasında, dairenin açıklığı, gün ışığını alma durumu, yönü, cephesi, manzarası gibi özellikler oluşturuyor.


Buna göre, daireler aynı niteliklere sahip olsa bile, örneğin bir dairenin manzaraya bakması gibi şerefiye farkının olmasından dolayı otomatik olarak daire fiyatı da farklı oluyor. Şerefiye farkı kelime anlamı nı belirttikten sonra, bir diğer sorunuz olan "Şerefiye farkı nasıl belirlenir?"i yanıtlayalım.


Şerefiye farkı hesapları

Şerefiye farkı hesabı, "Sistem sayım" programı ile yapılıyor. Bu programa gerekli verilerin girilmesi...