07 / 05 / 2024

Şerefiye hesaplama programı nedir

Şerefiye hesaplama programı nedir

Aynı çatı altında bulunan, aynı özelliklere sahip fakat manzara ve cephe farkından dolayı daire fiyatının artmasına ve yükselmesine şerefiye deniyor. Peki, şerefiye hesaplama programı nedir?

Kira artışı hesaplama programı 2017!

Kiracılık hukuku gereğince tarafların yenilenen kira dönemlerinde ÜFE'ye göre zam yapılıyor. İşte kira artışı hesaplama programı 2017..

Kira zammı hesaplama programı 2016!

Yenilenen kiralamalarda kira bedeline senelik zam yapılıyor. Kira zammı konut ve işyerleri için farklı şekilde hesaplanıyor. Peki, kira zammı nasıl hesaplanır? İşte kira zammı hesaplama programı 2016..

Tapu Harcı Hesaplama 2015 Programı!

Taşınmaz mal sahipleri, mülkiyet hakkını bir başkasına bedel karşılığında ya da bedelsiz olarak devredebiliyor. Peki, tapu harcı ne kadar? İşte Tapu Harcı Hesaplama 2015 Programı..

Tapu masrafı hesaplama programı 2015!

Gayrimenkul sahibinin taşınmazını devretmek istemesi halinde, bu işlem tapu müdürlüğünde yapılıyor. Tapu müdürlüğünde yapılan devir için bazı masraflar ödeniyor. İşte tapu masrafı hesaplama programı 2015!

Değer artış kazancı hesaplama programı!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince değer artış kazancı vergisi edinim tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılan taşınmaz mallar için ödeniyor. İşte değer artış kazancı hesaplama programı 2015..

Kira artış oranı hesaplama programı 2015!

Senelik kira sözleşmesi yenilenen kiralamalarda kira bedeline belli oranlarda zam yapılabiliyor. Peki, işyeri ve meskende kira nasıl arttırılır? İşte kira artış oranı hesaplama programı 2015...

Emlak vergisi hesaplama programı 2015!

1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler emlak vergisinin konusuna giriyor. Peki, vergi nasıl hesaplanır? İşte emlak vergisi hesaplama programı 2015...

Tapu harcı hesaplama programı 2015!

Tapu ve kadastro işlemlerinden 492 sayılı Harçlar Kanununa bağlı (4) sayılı tarifede yer alanlar, tapu ve kadastro harçlarına tabi tutuluyor. Peki, tapu harcı nasıl hesaplanır? İşte tapu harcı hesaplama programı 2015...

Kira zammı hesaplama programı 2015!

Gayrimenkullerin kiraya verilmesi halinde imzalanan kira sözleşmesinin uzaması halinde yeni kira döneminde kira bedeline belli oranlarda zam yapılıyor. İşte kira zammı hesaplama programı 2015...

Arsa inşaat alanı hesaplama programı!

Bir arsa üzerinde yapılacak inşaat hesabında imar planlarında belirlenen TAKS oranları kullanılıyor. Peki, bir arsa üzerinde yapılacak inşaat nasıl hesaplanır? İşte arsa inşaat alanı hesaplama programı...

Şerefiye hesaplama programı nedir?

Aynı çatı altında bulunan, aynı özelliklere sahip fakat manzara ve cephe farkından dolayı daire fiyatının artmasına ve yükselmesine şerefiye deniyor. Peki, şerefiye hesaplama programı nedir?

Kira gelir vergisi hesaplama programı!

Mesken veya işyerini kiraya vererek gelir elde eden mal sahipleri kira gelir vergisi mükellefi oluyor. Peki, kira gelir vergisi hesaplaması nasıl yapılır? İşte kira gelir vergisi hesaplama programı...

Tapu masrafı neye göre hesaplanır?

Taşınmaz malların alım satım işlemleri sırasında, gayrimenkul alıcısının ve satıcısının belli oranlarda tapu harçlarını ödemeleri gerekiyor. Peki, tapu masrafı neye göre hesaplanır? İşte tapu harcı hesaplama programı..

Şerefiye hesaplama programı nedir Haberi

Şerefiye hesaplama programı nedir

Şerefiye hesaplama programı nedir?

Aynı çatı altında bulunan, aynı özelliklere sahip fakat manzara ve cephe farkından dolayı daire fiyatının artmasına ve yükselmesine şerefiye deniyor. Bu tür özellikleri bir dairenin şerefiye değerini belirliyor.


Şerefiye bedeli, manzara, cephe, yön, kat durumu, bahçe durumu, açıklık, kat irtifası, gün ışığı gibi özelliklerden dolayı dairelerin fiyatlarının farklı olmasına deniyor. 


Mesela; aynı katta yer alan ve aynı özelliklere sahip olan iki farklı dairenin şerefiyeleri farklı olabiliyor.  Şöyle ki; dairenin biri  hoş bir manzaraya bakıyor fakat diğer daire bir sokağa bakıyor. Bu şekilde aynı özelliklere sahip olan iki dairenin şerefiye değeri manzaralı dairede fazla oluyor ve daire fiyatını, kirasını etkiliyor.  Şerefiye değeri doğru hesaplanmadığı takdirde haksızlıklara sebep olabiliyor. Peki, şerefiye hesaplama programı nedir?


Şerefiye hesaplama programı sistem sayım programı olarak...