04 / 05 / 2024

şerefiye hesaplama

şerefiye hesaplama

Aynı çatı altında bulunan, aynı özelliklere sahip fakat manzara ve cephe farkından dolayı daire fiyatının artmasına ve yükselmesine şerefiye deniyor. Peki, şerefiye hesaplama programı nedir?

Şerefiye değer düşüklüğü nedir?

Anagayrimenkulde dairelerin fiyatlarının birbirinden farklı olmasının en belirgin faktörü ise ''şerefiye bedeli'' olarak karşımıza çıkıyor. Peki, şerefiye değer düşüklüğü nedir?

Şerefiye hesabı nedir nasıl yapılır?

Tek bit çatı altında yer alan ve aynı tip özelliklere sahip dairelerin fiyatları aynı olmuyor bu değer farkına neden olan hesaba şerefiye deniyor. Peki, şerefiye hesabı nedir nasıl yapılır?

Şerefiye hesaplama!

Aynı özelliklere sahip ve aynı çatı altında bulunan dairelerin fiyatlarının farklı olmasındaki faktör şerefiye değeri olarak karşımıza çıkıyor. Buna göre şerefiye hesaplama için haberimize giriş yapabilirsiniz...

Şerefiye hesabı nasıl yapılır?

Aynı özelliklere sahip ve aynı çatı altında yer alan dairelerin fiyatlarının farklı olması, şerefiye değerinden kaynaklanıyor. Buna göre şerefiye değeri nasıl belirlenir? Şerefiye hesabı nasıl yapılır?

Şerefiye nasıl tespit edilir?

Aynı ana gayrimenkulde bulunan dairelerin fiyatlarının birbirinden farklı olmasının nedenleri arasında "şerefiye bedeli" de bulunuyor. Peki şerefiye nedir, şerefiye nasıl tespit edilir? Yanıtı ve detayları haberimizde...

Şerefiye nedir?

Aynı özelliklere sahip ve aynı çatı altında yer alan dairelerin fiyatlarının birbirinden farklı olmasına neden olan şerefiye nedir? Detayları haberimizde...

Şerefiye nasıl hesaplanır?

Daha çok toplu konutların yer aldığı projelerde fiyatlandırma sistemi olarak karşımıza çıkan şerefiye nasıl hesaplanır? Yanıtı haberimizde...

Kira artış oranı hesaplama formülü!

Senelik olarak imzalanan kira sözleşmelerinin kira döneminin sonunda yenilenmesi halinde, mal sahibi kira bedeline belli oranlarda zam yapma hakkında sahip oluyor. İşte kira artış oranı hesaplama formülü..

Kira zammı hesaplama programı 2015!

Gayrimenkullerin kiraya verilmesi halinde imzalanan kira sözleşmesinin uzaması halinde yeni kira döneminde kira bedeline belli oranlarda zam yapılıyor. İşte kira zammı hesaplama programı 2015...

İşyeri kira artış oranı hesaplama 2015!

Mesken ve işyeri kiralamalarında yıllık kira sözleşmesinin dolması halinde, kira bedeline belli oranlarda zam yapılıyor. İşte işyeri kira artış oranı hesaplama 2015 kuralı..

İşyeri kira vergisi hesaplama formülü!

Kira gelir vergisinde istisna oranları mesken ve işyerlerinde farklı miktarlarda hesaplanıyor. Peki, işyeri kira vergisi hesaplama formülü nedir? İşyeri kira vergisi nasıl hesaplanır? İşte yanıtı..

Konut kira beyannamesi hesaplama 2015!

Kira gelir vergisi, istisna sınırından yüksek kira geliri elde eden mal sahipleri tarafından ödeniyor. Mükellefler, vergi ödemelerinden önce beyanname veriyor. İşte konut kira beyannamesi hesaplama 2015...

Gayrimenkul satışı gelir vergisi hesaplama 2015!

Gayrimenkul satışı gelir vergisi, Gelir Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz malların satışında doğan vergiler arasında yer alıyor. Peki, gayrimenkul satışı gelir vergisi ne kadar? İşte gayrimenkul satışı gelir vergisi hesaplama 2015...

Tapu bedeli hesaplama 2015!

Taşınmaz malların tescili ile ilgili yapılacak tüm işlemler Tapu Dairesinde gerçekleşiyor. Burada verilen hizmetler için belli oranda tapu harcı ödeniyor. İşte tapu bedeli hesaplama 2015...

Değer artış kazancından doğan gelir vergisi hesaplama!

Değer atış kazancı vergisi, edinim tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılan taşınmaz mallar için ödeniyor. Peki, vergi nasıl hesaplanır? İşte değer artış kazancından doğan gelir vergisi hesaplama örneği...

Gayrimenkul sermaye iradı hesaplama 2015!

Gayrimenkul sermaye iradı, taşınmaz malını kiraya vererek istisna bedeli üzerinde gelir elde edenler tarafından ödeniyor. Peki, Gayrimenkul sermaye iradı nasıl hesaplanır? İşte gayrimenkul sermaye iradı hesaplama 2015..

Kira gelir vergisi hesaplama örnekleri 2015!

Kira geliri elde eden mal sahipleri, elde ettiği gelirlerin istisna sınırını aşması halinde vergi mükellefi oluyor. Peki, kira gelir vergisi nasıl hesaplanır? İşte kira gelir vergisi hesaplama örnekleri 2015..

İskan bedeli hesaplama 2015!

İskan, belediye sınırları içerisinde yer alan arsalar üzerinde inşa edilen yapıların kullanılabilmesi için alınması gerekiyor. Peki, iskan için ne kadar bedel ödenir? İşte iskan bedeli hesaplama 2015..

ÜFE'ye göre kira artışı hesaplama 2015!

Mesken ve işyeri kiralamalarında kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde, kira bedelinde belli oranlarda zam yapılıyor. Peki, ÜFE'ye göre kira artışı hesaplama 2015 nasıl yapılır? İşte yanıtı..

İşyeri kira geliri hesaplama 2015!

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen gelirler, vergiye tabi tutuluyor. Peki, işyeri vergisi nasıl hesaplanır? İşte işyeri kira geliri hesaplama 2015..

şerefiye hesaplama Haberi

şerefiye hesaplama

Şerefiye hesaplama programı nedir?

Aynı çatı altında bulunan, aynı özelliklere sahip fakat manzara ve cephe farkından dolayı daire fiyatının artmasına ve yükselmesine şerefiye deniyor. Bu tür özellikleri bir dairenin şerefiye değerini belirliyor.


Şerefiye bedeli, manzara, cephe, yön, kat durumu, bahçe durumu, açıklık, kat irtifası, gün ışığı gibi özelliklerden dolayı dairelerin fiyatlarının farklı olmasına deniyor. 


Mesela; aynı katta yer alan ve aynı özelliklere sahip olan iki farklı dairenin şerefiyeleri farklı olabiliyor.  Şöyle ki; dairenin biri  hoş bir manzaraya bakıyor fakat diğer daire bir sokağa bakıyor. Bu şekilde aynı özelliklere sahip olan iki dairenin şerefiye değeri manzaralı dairede fazla oluyor ve daire fiyatını, kirasını etkiliyor.  Şerefiye değeri doğru hesaplanmadığı takdirde haksızlıklara sebep olabiliyor. Peki, şerefiye hesaplama programı nedir?


Şerefiye hesaplama programı sistem sayım programı olarak...