29 / 04 / 2024

şerefiye nedir

şerefiye nedir

EVA Gayrimenkul Değerleme Kentsel Dönüşüm Departmanı Müdürü Üzümcüoğlu, SPK lisanslı değerleme firmalarının hazırladığı raporlarla maliklerin yenilenen binaya yerleştirilmelerinde yaşanan sorunların, adil değerleme ile büyük ölçüde aşıldığını belirtiyor.

Gayrimenkulde şerefiye kavramı nedir?

Şerefiye kavramı, bir projede yer alan bağımsız bölümlerin, proje özelliklerinin ve alıcı tercihlerini ifade eden kriterlerin bağımsız bölüm m2’ne uygulanarak, toplam proje değerinin bağımsız bölümlere adil paylaştırılmasıdır.

Şerefiye farkını neler etkiler?

Şerefiye bedeli ayni proje çatısı altında bulunan gayrimenkullerin değer farklılığı olarak biliniyor. Aynı projede olsa da dairelerin değeri aynı olmuyor bunun sebebi ise şerefiye bedeli. Peki, şerefiye farkını neler etkiler?

Şerefiye nasıl belirlenir?

Şerefiye , taşınmaz malın aynı olup dairelerin manzara, güneş, açıklık, kat irtifası,cephe gibi özelliklerinden dolayı fiyatlarının farklı olmasına deniyor. Peki, şerefiye nasıl belirlenir?Şerefiye bedeli nasıl tespit ediliyor?

Şerefiye ile katılma payı arasındaki fark!

Kent yönetimince gerçekleştirilen belli bir işgörünün giderlerinin, tümünün ya da bir bölümünün karşılanabilmesi amacıyla, taşınmaz üyelerinin alınan ücrete katılma payı deniyor. İşte, şerefiye ile katılma payı arasındaki fark!

Şerefiyenin özellikleri!

Şerefiye bedeli, aynı çatı altında yer alan konutların bedellerinin farklı olması durumunda devreye giriyor. Şerefiye bazı özelliklere dayanarak hesaplanıyor. İşte şerefiyenin özellikleri ve şerefiye hesabı...

Şerefiye hesabı nasıl yapılır?

Aynı özelliklere sahip ve aynı çatı altında yer alan dairelerin fiyatlarının farklı olması, şerefiye değerinden kaynaklanıyor. Buna göre şerefiye değeri nasıl belirlenir? Şerefiye hesabı nasıl yapılır?

Şerefiye payı nedir?

Aynı çatı altında bulunan dairelerin fiyatlarının belirlenmesinde şerefiye payının da etkisi bulunuyor. Peki söz konusu şerefiye payı nedir? Şerefiye payı nasıl hesaplanır? İşte yanıtı ve ayrıntıları...

Şerefiye nasıl tespit edilir?

Aynı ana gayrimenkulde bulunan dairelerin fiyatlarının birbirinden farklı olmasının nedenleri arasında "şerefiye bedeli" de bulunuyor. Peki şerefiye nedir, şerefiye nasıl tespit edilir? Yanıtı ve detayları haberimizde...

Şerefiye nedir?

Aynı özelliklere sahip ve aynı çatı altında yer alan dairelerin fiyatlarının birbirinden farklı olmasına neden olan şerefiye nedir? Detayları haberimizde...

Şerefiye nasıl hesaplanır?

Daha çok toplu konutların yer aldığı projelerde fiyatlandırma sistemi olarak karşımıza çıkan şerefiye nasıl hesaplanır? Yanıtı haberimizde...

Gayrimenkulde şerefiye kavramı nedir?

Şerefiye kavramı, bir projede yer alan bağımsız bölümlerin, proje özelliklerinin ve alıcı tercihlerini ifade eden kriterlerin bağımsız bölüm m2’ne uygulanarak, toplam proje değerinin bağımsız bölümlere adil paylaştırılmasıdır.

Şerefiye hesaplama programı nedir?

Aynı çatı altında bulunan, aynı özelliklere sahip fakat manzara ve cephe farkından dolayı daire fiyatının artmasına ve yükselmesine şerefiye deniyor. Peki, şerefiye hesaplama programı nedir?

Şerefiye değer düşüklüğü nedir?

Anagayrimenkulde dairelerin fiyatlarının birbirinden farklı olmasının en belirgin faktörü ise ''şerefiye bedeli'' olarak karşımıza çıkıyor. Peki, şerefiye değer düşüklüğü nedir?

Şerefiye hesabı nedir nasıl yapılır?

Tek bit çatı altında yer alan ve aynı tip özelliklere sahip dairelerin fiyatları aynı olmuyor bu değer farkına neden olan hesaba şerefiye deniyor. Peki, şerefiye hesabı nedir nasıl yapılır?

Şerefiye vergisi nedir?

Rant, bir mal ya da paranın, belirli bir süre içinde emek verilmeden sağladığı gelir olup; Yeni İmar Yasası'nda bu gelirin vergilendirilmesi için çalışmalar yapılıyor. Peki, şerefiye vergisi nedir?

Şerefiye nedir ve nasıl hesaplanır?

Hem iş yerlerinde hem de aynı tip konut ve siteler için uygulanan şerefiye manzara,cephe,açıklık,bahçe durumu gibi durumlarda geçerli oluyor.Şerefiye nedir ve nasıl hesaplanır?

Sistem sayım programı nedir?

Anagayrimenkul aynı olup dairelerin fiyatları farklı olması mümkün oluyor. Bu durumda şerefiye bedelinin etkisi oluyor. Peki, şerefiye bedeli nasıl hesaplanır? Sistem sayım programı nedir?

Şerefiye raporu nedir?

Anagayrimenkulün aynı olması fakat daire fiyatlarının farklı olmasının en önemli sebeplerinden bir tanesi ''şerefiye bedeli'' olarak karşımıza çıkıyor. Şerefiye bedeli daire özelliklerinden kaynaklanarak değişiklik gösteriyor. Peki, şerefiye raporu nedir?

Kooperatifte şerefiye nedir?

Şerefiye, aynı apartman veya sitedeki evlerin konumlarına göre fiyatlandırılması anlamına geliyor. Peki, kooperatifte şerefiye nedir? Kooperatifte şerefiye ödemek zorunlu mudur? Yapı kooperatiflerinde şerefiye bedelleri nasıl dağıtılır?

Şerefiye payı nedir, nasıl hesaplanır?

Daire fiyatlarında önemli bir faktöre sahip şerefiye payı nedir, nasıl hesaplanır? Aynı yapıda bulunan daire fiyatlarını etkileyen şerefiye payı ile ilgili merak ettiğiniz sorularınızın yanıtı bu haberde...

Şerefiye hesabı nedir?

İş yerlerinde de uygulanan ancak genellikle yapıdaki aynı tip dairelerde fiyat farkı olarak karşımıza çıkan şerefiye hesabı nedir? Şerefiye hesabı nasıl ve neden yapılıyor?

Şerefiye parası nedir?

Bilindiği üzere, daire fiyatlarının belirlenmesinde şerefiye değeri önemli bir role sahip oluyor. Buna göre şerefiye parası nedir? Şerefiye parası hesabı nasıl yapılır, gibi sorularınızın yanıtı...

Şerefiye değeri nedir?

Daire bedellerinin belirlenmesindeki faktörlerden biri de şerefiye değeri olarak karşımıza çıkıyor. Buna göre şerefiye değeri nedir? Şerefiye değeri nasıl hesaplanır? İşte sorularınızın yanıtı ve ayrıntıları...

şerefiye nedir Haberi

şerefiye nedir

EVA Gayrimenkul Değerleme Kentsel Dönüşüm Departmanı Müdürü Levent Üzümcüoğlu, şerefiyelendirme kavramının günümüzde çoklu bağımsız bölümlerin yer aldığı toplu konut ve kooperatif tarzı yapıların artmasıyla daha da önem kazandığını belirterek, kavramın temelde 'değer artışı'nı ifade ettiğini, dairelerin farklı özellikleri göz önünde bulundurularak farklı fiyatlar takdir edilmesi anlamına geldiğini kaydediyor.


Aynı binada ya da komşu bloklardan oluşan toplu konut yapılarında dairelerin manzara, konum, cephe gibi kriterlerle ayrıştığını belirten Üzümcüoğlu, buna bağlı olarak dairelerin güneş alma, ısınma, sosyal tesislere yakınlığı, gürültüden etkilenme gibi konularda tercih edilebilirlik noktasında farklılaştığını ifade ediyor. Şerefiyelendirmenin nesnel ve öznel kriterlerin analiz edilmesiyle ortaya çıktığını ifade eden Üzümcüoğlu, bunun dairenin değerine yansıyan bir değerleme tekniği olduğunu söylüyor.


Değerleme firması ile maliklerin hak kaybı azalıyor

Hızla devam eden kentsel yenileme sürecinde müteahhit...