19 / 05 / 2024

şerefiye sistem sayim

şerefiye sistem sayim

Şerefiye bedeli, aynı çatı altında yer alan konutların bedellerinin farklı olması durumunda devreye giriyor. Şerefiye bazı özelliklere dayanarak hesaplanıyor. İşte şerefiyenin özellikleri ve şerefiye hesabı...

Antalya EXPO Raylı Sistem projesi başlıyor!

Antalya Meydan-Havalimanı-EXPO Raylı Sistem Hattı Projesi başlıyor. 8 firmanın davet edildiği ihalenin son teklif verme tarihi 20 Ağustos.

Antalya 3. etap raylı sistem hattının temeli 2016'da atılacak!

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, çılgın proje Boğaçayı ile ilgili bütün STK ve kent dinamiklerinin projeye katkı koymasını beklediklerini söyledi. 3. etap raylı sistem hattının temeli ise 2016'da atılacak.

Erzurum'da raylı sistem için düğmeye basıldı!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Raylı Sistem Projesi için düğmeye bastı. Sekmen, “Gerek raylı sistem gerekse de ulaşım alternatiflerinin masaya yatırıldığı bu görüşme ve toplantıları çok önemsiyoruz" dedi

Erzurum'da Raylı Sistem Projesi hayata geçecek!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin Raylı Sistem Projesi toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, göreve geldiği günden bu yana kentin ulaşım problemlerine çözüm üretmeye çalıştığını söyledi.

Gar Kavşağı-Tekkeköy raylı sistem hattının ihalesi yapıldı!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz yaptığı açıklamada, Gar Kavşağı’ndan Tekkeköy’e kadar uzatılacak raylı sistem inşaatının ihalesini 83 milyon TL’ye bir firmaya verdiklerini açıkladı.

Erzurum'da Raylı Sistem Projesi için düğmeye basıldı!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum’un vizyon projelerinden biri olan Raylı Sistem Projesi için düğmeye bastı.

Gayrimenkulde şerefiye kavramı nedir?

Şerefiye kavramı, bir projede yer alan bağımsız bölümlerin, proje özelliklerinin ve alıcı tercihlerini ifade eden kriterlerin bağımsız bölüm m2’ne uygulanarak, toplam proje değerinin bağımsız bölümlere adil paylaştırılmasıdır.

Sistem Yapı Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Sistem Yapı Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Şubesi 5 milyon TL sermaye ile 28 Temmuz 2015 tarihinde Kağıthane'de kuruldu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi 3.etap raylı sistem ihalesini başlattı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi 23 kilometrelik Varsak-Otogar-Meltem-Nostaljik tramvay hattı güzergahını kullanacak olan 3'üncü etap raylı sistem için ihale sürecini başlattı

Samsun Gar-Tekkeköy raylı sistem projesinin yüzde 50'si bitti!

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, Gar Müdürlüğü-Tekkeköy arasındaki raylı sistem projesinin yüzde 50’sini tamamladıklarını söyledi. Yurt "İlk etapta 10 adet tren ile taşıma hizmeti verilmesi planlanmıştır" dedi.

Antalya EXPO Raylı Sistem Hattı projesi onaylandı!

Altyapı Yatırımlar Genel Müdürlüğü Antalya Meydan-Havalimanı-EXPO Raylı Sistem Hattı Projesi Projenin yatırım programına alınabilmesi için Devlet Planlama Teşkilatı Yüksek Planlama Kurulu’nun onayını da aldı.

Konya'da raylı sistem iyileştirme çalışmaları başladı!

Konya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı, 23 yıldır kullanılan tramvay hatlarında devam eden yenileme çalışmalarının en kısa zamanda tamamlanması için çalışıldığını duyurdu...

Isı yalıtımında yeni çözüm Thermomanto Sistem!

Braas Çatı Sistemleri çatılarda enerji verimliliğini artırmak için inovatif çözümler sunuyor. Bu çözümlerden birisi de Braas çatı mantolama sistemi “Thermomanto Sistem”.

şerefiye sistem sayim Haberi

şerefiye sistem sayim

Şerefiyenin özellikleri!

Aynı site içinde yer alan ya da aynı çatı altında bulunan dairelerin bedelini şerefiye payı farklı kılıyor. Şerefiyenin özellikleri hususuna geçmeden önce "Şerefiye nedir?" sorusuna açıklık getirelim.


Şerefiyenin tanımı: Şerefiye değeri, tek bir çatı altında yer alan ve aynı niteliklere sahip konutların fiyatlarının bazı kriterler nedeni ile farklı olmasına neden olan değere deniyor.


Şerefiye bedeli, gerekli verilerin sistem sayim programına girilmesi sonucunda bulunuyor. Şerefiyenin özellikleri şu şekilde sıralanıyor:


Şerefiye payı, aynı çatı altında yer alan dairelerin fiyat farkına neden olan değerdir.

Şerefiye peyı, sistem sayim programı ile hesaplanır.

Şerefiye bedelinde konutun aşağıda sıralanan özellikleri baz alınır:


* Toplu konutta tüm blokları etkileyen değerler kaydı

- Konut adedi ( üye adedi)

- Toplu konutun yapılacağı alan

- Toplu konutların yapılacağı bölgenin enlemi

- Toplu konut alanının toplam parsel adedi

-...