04 / 05 / 2024

şerefiye sorgulama

şerefiye sorgulama

Anagayrimenkulde dairelerin fiyatlarının birbirinden farklı olmasının en belirgin faktörü ise ''şerefiye bedeli'' olarak karşımıza çıkıyor. Peki, şerefiye değer düşüklüğü nedir?

TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi başvuru ücreti!

Fiyatların 115 bin 155 TL'den başladığı projede taksitler 752 liradan başlıyor. İşte TOKİ Merkez Van Şerefiye Mahallesi başvuru ücreti...

TOKİ Van Şerefiye Mahallesi kura çekimi!

Peşinatların 11 bin 515 liradan başladığı projede 248 adet konut satışta. İşte TOKİ Van Şerefiye Mahallesi kura çekimi...

TOKİ Van Şerefiye Mahallesi başvuru işlemleri!

Toplamda 248 adet konutun satışa çıkarıldığı projede 115 bin 155 liradan başlıyor. İşte TOKİ Van Şerefiye Mahallesi başvuru işlemleri...

TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi 2016 başvuruları!

Van Merkez Şerefiye Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi’nde inşa ettirilmekte olan 248 adet konut için başvuru dönemi başlayacak.

Tapu ve parsel sorgulama işlemleri akıllı telefonlarda!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, tapu ve parsel sorgulama işlemlerinin akıllı telefonlardan hızlıca takip edileceği uygulamayı hizmete sundu.

Tapu ve parsel sorgulama işlemleri MEGSİS ile cepte!

Akıllı cep telefonu olanlar için tapu ve parsel sorgulama işlemlerini kolaylaştıran bir uygulama hazırlandı. Uygulamayı telefonlarına indirenler, parsel konumu, tapu alanı ve pafta bilgilerine hızlı bir şekilde ulaşılabilecek.

TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi konut teslimi yarın yapılacak!

425 adet daireden meydana gelen TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi projesindeki daireler için teslim dönemi yarın başlayacak.

TOKİ Van Şerefiye sözleşme tarihleri!

Toplam 425 adet konut satışa çıkarıldığı projede daireler 2+1 ve 3+1 olarak dizayn edildi. TOKİ Van Şerefiye sözleşme tarihleri 23 Haziran - 14 Temmuz 2016 günleri arasında yapılacak.

TOKİ Van Merkez Şerefiye sözleşme dönemi!

TOKİ Van Merkez Şerefiye sözleşme dönemi asil hak sahipleri için yarın başlıyor. Dairelerin 2+1 ve 3+1 olarak dizayn edildiği projede normal 2+1'ler için kurası dün yapıldı.

Van Merkez Şerefiye TOKİ kura sonuçları!

Van Merkez Şerefiye TOKİ kura sonuçları bugün saat 12:30’da açıklandı. Sözleşme sürecinin 14 Haziran 2016 tarihine kadar devam ettiği projede daireler 2+1 ve 3+1 şeklinde tasarlandı.

2016 Van Şerefiye TOKİ kura sonucu!

2016 Van Şerefiye TOKİ kura sonucu bugün saat 12:30’dan itibaren açıklandı. Toplam 425 adet konut satışa çıkarıldığı projede sözleşmeler 14 Haziran 2016 gününe kadar imzalanacak.

TOKİ Van Şerefiye kura sonuçları açıklandı!

TOKİ Van Şerefiye kura sonuçları açıklandı. Normal 2+1 dairelerin kura çekiminin bugüne ertelendiği TOKİ Van Şerefiye projesinde toplam 425 adet konut satışa çıkarıldı.

Van Şerefiye TOKİ kura çekilişi sonuçları tam listesi!

Van Şerefiye TOKİ kura çekilişi sonuçları tam listesi bugün yapılan kura çekilişiyle açıklandı. Dairelerin 2+1 ve 3+1 şeklinde dizayn edildiği projede sözleşme imzalama dönemi başladı.

şerefiye sorgulama Haberi

şerefiye sorgulama

Şerefiye değer düşüklüğü nedir?

Bir apartmandaki evlerin her birinin farklı kıymette olduğunu herkes tarafından biliniyor. Hatta ev bakarken çoğu kişi bir daireyi en iyi yapacak ölçütlere uygun olmasını istiyor. Bir evin çeşitli özelliklerinden dolayı diğer evlere göre değeri ve bu değere göre belediyelerin aldığı harca şerefiye deniyor. Ev alacakların şerefiyenin şifrelerini iyi çözmesi gerekiyor.


Evin değerinin değişmesinde etkili olan şerefiye bedeli unsurları Manzara, Güneş, Açıklık, Kat irtifası, Gün ışığı, Daire metrekaresi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, şerefiye değer düşüklüğü nedir?


Şerefiye değer düşüklüğü yukarıda belirttiğimiz faktörlerden etkilenmeyen ya ya da az etkilenen evlerde oluyor. Şerefiye bedeli gayrimenkul satışında daireyi satın alacak kişinin ödemesi gereken bedel olarak karşımıza çıkıyor.


Şerefiye bedelini etkileyen faktörler;

Evin Konumu: Evin güneş alması, biraz daha ayrıntıya inersek, evin hangi odalarının güneş...